Cum să reduci în mod natural transpirația

Cum cresc temperaturile, apropiindu-se de limita caniculei, cum începem să ne punem iar întrebarea „încuietoare”: cum să reduc transpirația?

În primul rând, ținem să te anunțăm că dezideratul tău nu se împacă cu dorința de a avea o stare de sănătate înfloritoare. Transpirația – blocată de antiperspirante – e un proces normal, unul care nu numai că va contribui în mod decisiv la echilibrarea temperaturii corpului, dar și elimină toxinele în exces din organism.

Am priceput, atunci; cu siguranță cuvântul antiperspirant nu va fi răspunsul potrivit la întrebarea „cum să reduc transpirația”. Mai bine ar fi să îți dorești să scapi de umiditatea excesivă, de petele de pe haine și de mirosurile neplăcute. În acest caz, avem recomandări naturale în rândurile de mai jos!

12 metode naturale prin care să reduci volumul de transpirație

Nu numai că sfaturile de mai jos au succes dacă te-ai săturat să porți numai alb sau deja nu mai dai mâna cu nimeni de teama că palmele tale lipicioase îți vor compromite reputația, dar ele au efecte pozitive și asupra stării de bine și a vitalității tale.

Iată ce recomandă experții!

Poartă haine din materiale naturale!

Inul, bumbacul sau mătasea ar trebui să se afle pe lista ta de favorite vara. Acestora li se adaugă lâna, în timpul iernii – da, sunt și persoane care transpiră acut în sezonul rece. Materialele naturale lasă pielea să respire și umiditatea să se evapore.

Poartă haine confortabile și vaporoase.

Dacă tot suntem la capitolul haine, să știi că nu degeaba cele mai iubite rochii ale verii sunt vaporoase și lejere. Alege mai ales articole decupate în dreptul subrațului, care să permită aerului să circule și să prevină astfel supraîncălzirea acestei zone.

Limitează consumul de cafea!

Da, știm, e licoarea dimineților tale, dar nu mai bine ai înlocui-o cu un ceai Matcha cu cuburi de gheață? Primești la pachet sănătate, energie și mai puțină transpirație. Care e explicația? Cafeina poate cauza anxietate, care, la rândul său, declanșează reflexul „luptă sau fugi” și stârnește activitatea glandelor sudoripare.

Renunță la fumat și la consumul de alcool!

Nu numai transpirația ar trebui să te preocupe acum – de fapt, ar trebui să fie ultima ta grijă. Fumatul și abuzul de alcool dăunează grav sănătății, dar pot exacerba și funcțiile sudoripare pentru că afectează circulația sângelui, îngreunând controlul temperaturii corpului, de unde aflux de transpirație.

Hidratează-te!

Beneficiile sunt nelimitate și când vine vorba despre reducerea transpirației. Nu numai că atunci când te hidratezi temeinic vei răcori corpul în mod natural, dar astfel elimini și toxinele, chimicalele și reziduurile din organism pe care altfel corpul le-ar îndepărta prin pori, cauzând acel miros urât ce nu este propriu unei transpirații „curate”.

Evită mâncărurile condimentate, dulci sau procesate!

Am văzut ce fac chimicalele din organism, dar să știi că nu întâmplător ți se face cald după ce ai mâncat o porție de curry indian. Mâncărurile super condimentate provoacă transpirația în exces, la fel și fructoza folosită pe post de îndulcitor în unele alimente.

Ce să consumi în schimb?

Dacă sugestiile de mai sus trebuie evitate, în schimb orice aliment bogat în vitamina B poate avea succes în reducerea transpirației, reglând activitatea hormonilor, ajutând la absorbția nutrienților și la eliminarea sănătoasă a toxinelor. Așadar, consumă nuci și semințe, fructe și legume proaspete (banane și cartofi dulci, pe de o parte, pe de alta alimente cu un conținut ridicat de apă precum pepenele, castraveții, strugurii, broccoli, spanacul, ardeiul sau varza roșie), ulei de măsline, ceai verde sau ovăz.

Așteaptă până să te îmbraci după duș!

Permite corpului să își regleze temperatura după ce ai făcut duș, mai ales dacă ai folosit apă rece (un alt sfat bun pentru a reduce transpirația) sau trăiești într-un climat umed și cald.

Rade-te la subraț!

E adevărat că epilarea e deja o opțiune ce ține de personalitatea și specificul stilului tău de viață, dar noi urmărim aici numai componenta practică. Pilozitatea de la subraț poate să rețină apa, așa că va stimula transpirația. De asemenea, părul poate să „găzduiască” și mirosuri neplăcute.

Bea ceai de salvie!

Această plantă neasemuită în beneficiile sale contribuie la echilibrarea funcțiilor corporale, reglează activitatea hormonilor și echilibrează producția de transpirație.

Încearcă să te calmezi!

Dacă transpirația ta e exacerbată pe sistem nervos, atunci yoga sau meditația îți pot face mult bine.

Folosește un deodorant natural!

Am văzut cum stă „treaba” cu antiperspirantele, dar un deodorant natural e calea spre un organism mai curat, mai sănătos și mai echilibrat.

La Natural Hysteria suntem mândri să îți punem la dispoziție gama de deodorante naturale We Love The Planet. Produsele sunt minunate pentru orice tip de piele (inclusiv pentru cea foarte sensibilă) și conțin 100% ingrediente naturale. Mai mult, sunt nu numai impresionant de calitative, dar și rentabile din punct de vedere economic, cantitatea fiind suficientă pentru 2-3 luni de utilizare. Formula deodorantului este concepută pe bază de ceară de albine, ulei din nucă de cocos și pulbere de amidon și promite să se absoarbă rapid în piele, eliminând mirosurile neplăcute atât de eficient. De asemenea, aceste deodorante ce miros senzațional dau o prospețime uimitoare, iar ingredientele atent selectate hidratează și calmează pielea, încă un motiv pentru care le iubim!

Nu am fi putut uita de capitolul nostru preferat, mirosul: ai de ales între ulei de citrice și ierburi, lime, ulei de trandafir și miere și două variante pentru piele sensibilă și foarte sensibilă, fără bicarbonat de sodiu și cu un parfum discret.

Suntem atât de curioși: care sunt metodele prin care tu reduci transpirația?