Te confrunți cu pete pigmentare? Află de ce apar și cum să le îndepărtezi

Ce tulbură ovalul frumos, neted și delicat al unui chip? Printre altele, și petele pigmentare. Ridicate la rang de „dezonoare” alături de riduri sau de acnee, formele de hiperpigmentare ne întunecă la propriu și la figurat frumusețea și reprezintă unul dintre cele mai frecvente coșmaruri din viața unei femei.

Firește că, acolo unde există probleme, sunt și soluții! Natural Hysteria există pentru a-ți dovedi că natura are un răspuns la fiecare dilemă tulburătoare care te supără, iar azi ne-am propus să zdruncinăm din temelii universul petelor pigmentare. Află de ce apar acestea, dar și care sunt tratamentele ce pot face minuni în cazul lor!

Cum apar petele pigmentare: cauze și factori de risc

Dar mai întâi de toate, ce sunt petele pigmentare? Deși hiperpigmentarea nu este o afecțiune în sine, ea ne deranjează de multe ori la fel de tare precum o boală. În general, petele pigmentare sunt suprafețe de piele mai închise la culoare care pot apărea fie sporadic, pe față sau pe alte regiuni ale corpului, fie chiar pe zone întinse.

Dar care este procesul ce ne dă atâta bătaie de cap? Petele pigmentare apar ca urmare a unei inflamații. Atunci când suferă astfel, al doilea strat al pielii va produce mai mult pigment (melanină), rezultatul direct fiind acela că dermul „se întunecă la față” (din păcate, la propriu și la figurat).

Există trei tipuri majore de hiperpigmentare, acestea revelând și cauzele ce stau la baza fenomenului:

  • melasma: acest tip de hiperpigmentare este determinat de schimbările hormonale care pot apărea în timpul sarcinii:
  • petele cauzate de soare: cel mai adesea, petele pigmentare sunt produse de una dintre marile noastre plăceri, respectiv relaxanta expunere în fața astrului zilei. Deși nu te vor acapara dintr-odată, petele solare se vor dezvolta și se vor acutiza în timp;
  • hiperpigmentarea post-inflamatorie: apare ca rezultat al unei inflamații din corp, cel mai adesea fiind vorba despre acnee.

Dar petele pigmentare pot împânzi pielea și în urma administrării de contraceptive orale, în cazul pielii închise la culoare, care produce în mod natural mai multă melanină, atunci când iei anumite medicamente ce provoacă sensibilitate la lumina soarelui sau atunci când biata ta piele a suferit unele traume, așa cum e cazul unor arsuri superficiale.

Ce mai poate cauza hiperpigmentarea? Conform specialiștilor de la Healthline, petele pigmentare mai pot avea la origine și o boală rară, boala Addison, care produce hiperpigmentare pe regiunile cel mai des expuse la soare, așa cum sunt fața, gâtul sau mâinile, dar și pe suprafețe de piele ce supuse frecării, precum coatele sau genunchii.

4 tratamente recomandate pentru petele pigmentare: este timpul să îți iei adio de la hiperpigmentare

Nu o să te amăgim! Să scapi de petele pigmentare nu e deloc ușor, ba dimpotrivă. Va trebui să îți iei un angajament serios față de pielea ta și să te ții de el cu toată consecvența de care ești capabilă. La final vei fi răsplătită însă cu o piele luminoasă și netedă, așa cum nu mai credeai că este posibil.

Iată mai jos care sunt tratamentele contra petelor pigmentare ce pot avea o rată ridicată de succes!

Cremele de protecție solară

Știi cum se spune, că este mai important să previi decât să tratezi? Acest raționament atât de înțelept stă și la baza recomandării cremelor de protecție solară pe post de tratament contra petelor pigmentare. Dar aliații tăi cu SPF mai prezintă un atu: împiedică agravarea petelor pe care le ai deja. Mai mult, experții nuanțează că, dacă nu ai de gând să te aperi de soare zilnic, nici nu ar mai trebui să investești în tratamente anti-hiperpigmentare, fiindcă nu vor mai da roade.

Uită de cremele solare lipicioase, care îți încărcau tenul și pe care nu le puteai suferi: știi prea bine că la Natural Hysteria nu ți-am recomanda niciodată așa ceva! Noi avem încredere deplină în Centella Green Level Unscented Sun SPF50+ PA++++ de la Purito, o cremă de protecție solară ideală pentru toate tipurile de ten. Produsul conține extracte de centella asiatica, acid hialuronic si tocopherol, și beneficiază de o textură apoasă care calmează și hidratează instant pielea ta. Excluzând stabilizatorii și chimicalele dăunătoare, prezentând spectru larg de acțiune și răsfățând cu textura sa catifelată, crema de protecție solară îți va da încrederea de a o purta zilnic și de a „spulbera” cu ajutorul ei riscul de apariție a petelor pigmentare.

Produsele cu acizi AHA/BHA

Exfolierea face minuni din mai multe puncte de vedere, îndepărtând straturile de celule moarte și atenuând și petele pigmentare. Evită însă produsele cu particule fizice de exfoliere, care se pot dovedi mult prea abrazive, și mizează pe cosmetice îmbogățite cu acizi AHA/BHA.

Petele pigmentare se vor îndepărta rușinate după ce vor face cunoștință cu Loțiunea tonică  AHA / BHA Clarifying Treatment Toner de la CosRx. Ideal pentru orice tip de piele, toner-ul este minunat contra pustulelor, punctelor negre și petelor pigmentare. Hidratează și întinerește pielea, exfoliază delicat, dar eficient, îndepărtează celulele moarte și impuritățile și revelează cel mai luminos ten din viața ta. Cu alte cuvinte, pur și simplu îl vei adora!

Tratamente pentru iluminarea pielii

Orice produs care are pe etichetă promisiunea de iluminare a pielii va funcționa de minune împotriva petelor pigmentare. Cosmeticele de acest tip nu numai că redau luminozitatea, dar uniformizează nuanța tenului, albesc și neutralizează hiperpigmentarea.

Recomandăm cu dragă inimă BHA Blackhead Power Liquid de la CosRx, o esență extraordinară pentru exfolierea, iluminarea și albirea pielii. Curățând în profunzime și uniformizând nuanța pielii, produsul are o textură ușoară, sublimă, și lasă pielea curată, moale, mai strălucitoare și mai netedă ca niciodată. Nici nu o să îți mai amintești în scurt timp de petele pigmentare!

Produse cu vitamina C

Cu rol antioxidant, vitamina C neutralizează radialii liberi și este arhicunoscută drept unul dintre aliații cei mai prețioși contra îmbătrânirii. Dar nu este singura sa funcție de excepție! Vitamina C ajută pielea să își revină după ce a fost supusă unei surse de agresiune, fie că este vorba despre expunerea la radiațiile UV sau la laser. De asemenea, iluminează, combate petele pigmentare și redă acel ten neted și uniform.

Dă o șansă Măștii pentru ten acneic, gras sau mixt cu argilă Fuller și vitamina C de la Sabio. Pe bază de ingrediente care absorb excesul de sebum din piele, masca decongestionează porii, reface echilibrul natural după expunerea la soare și conferă un boost de vitamine și de antioxidanți. Îi vei recunoaște imediat superputerile!

Se poate! Petele pigmentare nu trebuie să fie ale tale pentru vecie, ci poți lupta contra lor cu arme eficace. La Natural Hysteria, „le-am pus gând rău” cu formule ce redau luminozitatea, netezesc și te ajută să îți recapeți pielea de porțelan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>