Ce este șamponul clarificant și cum să îl folosești?

Din când în când, șamponul tău obișnuit, cel care ți-a fost aproape la bine și la greu, pare să fie incapabil să își mai facă datoria și, deși nu ai fi crezut posibil, își abandonează misiunea. Dintr-odată observi că părul e lipsit de viață, mai gras și mai încărcat sau poți ajunge să te confrunți cu depuneri consistente la rădăcina sa.

Soluția, în aceste momente de cumpănă? Un șampon clarificant! Află cum să îl folosești de la noi!

Ce este un șampon clarificant?

Vrei cea mai simplă definiție a șamponului clarificant? Acest produs are capacitatea de a curăța în profunzime, eliberând părul și scalpul de sebum, murdărie, depuneri de produse de îngrijire și de styling, toxine sau poluare.

Părul se va simți revigorat, de parcă ar fi primit o nouă șansă la viață atunci când folosești un șampon clarificant.

Dar, pe de altă parte, poți constata și efecte adverse. Șamponul clarificant e campion la a îndepărta acele depuneri care nu se lasă eliminate sub nicio formă, însă poate în același timp să deposedeze cuticula de straturile de protecție și hidratare. Tocmai de aceea e bine să citești cu atenție rândurile următoare!

Avantaje versus dezavantaje: ce face și ce nu face un șampon clarificant

E clar că, atunci când înveți cum anume să folosești un șampon clarificant și nu exagerezi cu utilizarea sa, acest produs e mană cerească. Iată mai jos câte efecte pozitive îți aduce!

– îndepărtează orice impurități, inclusiv depunerile de produse încăpățânate;

– revigorează părul ce arată și se simte mai tânăr, mai mătăsos și cu mai mult volum;

– e minunat pentru a pregăti părul pentru colorare, căci îndepărtează depunerile ce pot acționa precum o barieră în calea vopselei;

– ajută părul să „o ia de la început”, apropiindu-l de textura și aspectul său natural;

– elimină acea tentă verde pe care o preia părul blond atunci când înoți.

De partea cealaltă, există și anumite inconveniente asociate cu utilizarea unui șampon clarificant. Iată-le!

– decolorează nuanța părului: mai ales dacă te vopsești, poți constata că tonalitatea părului se estompează din ce în ce mai tare;

– în unele cazuri poate să acutizeze problemele provocate de afecțiunile dermatologice, fie că e vorba despre mătreață, psoriazis, eczeme sau dermatite;

– poate să usuce părul în profunzime, eliminând inclusiv uleiurile secretate de scalp care îl hidratează și îl protejează.

Cine are nevoie să folosească un șampon clarificant?

În teorie, atât timp cât respecți indicațiile sale de folosire, nu numai că poți folosi liniștită șampon clarificant, dar îți este chiar recomandat să o faci. Privește acest proces ca pe o sesiune de detox de care părul tău are mare nevoie.

Există însă anumite categorii de persoane care necesită în mod special folosirea acestui tip de produs, printre care se numără:

– înotătorii, a căror podoabă capilară e afectată adesea de clorul din piscină;

– cei care folosesc multe produse de styling, fiind astfel mai predispuși la depunerile de pe scalp și de pe fir;

– cei care trăiesc în zone cu apă dură;

– cei care alternează des produsele de îngrijire.

Când ar trebui să folosești un șampon clarificant?

Recomandarea experților este să te ferești să folosești șamponul clarificant mai des de o dată pe lună. În momentul în care îți simți părul că „scârțâie de curățenie”, ai primit deja dovada că ai exagerat, însemnând că ai eliminat și uleiurile protectoare, iar firul e predispus la deteriorare.

Dacă nu respecți aceste indicații, te poți confrunta cu efectele negative pe care ți le-am prezentat mai sus. De asemenea, poți constata că părul se electrizează mai repede, își pierde frumusețea și strălucirea, are o culoare mai puțin intensă, e lipsit de viață și deteriorat.

Cum folosești șamponul clarificant?

Nu spunem că acest produs e un răsfăț, reprezintă mai degrabă o necesitate, dar, dat fiind faptul că îl utilizezi atât de rar, nu ar strica să tratezi întreg procesul ca pe ceva special. Acordă-ți timp să te împaci de minune cu șamponul clarificant, să îi înțelegi plusurile și minusurile, iar efectele vor fi formidabile.

În primul rând, înmoaie bine părul înainte de aplicarea șamponului. Apa caldă își va face la rândul ei treaba, slăbind rezistența depunerilor.

Masează șamponul pe scalp, asigurându-te că acoperi fiecare suprafață. Nu fi prea agresivă, dar nici nu rata șansa de a stimula circulația sângelui dovedindu-te cât mai determinată să declari război depunerilor de pe fir.

De la rădăcină, întinde șamponul și în restul părului. În cazul în care cuticula ta e asfixiată de resturi de la șamponul uscat sau de la alt tip de produse de styling, poți folosi șamponul clarificant și pe lungimi, dar altfel e indicat să împrăștii prin masaj produsul comasat la rădăcină.

La final, după ce ai clătit bine părul, folosește neapărat o mască pentru a restaura nivelul de hidratare.

Șampon clarificant: 4 produse de care ai nevoie

Îți simți părul încărcat și șamponul tău clasic nu o mai scoate la capăt? Iată ce produse îți recomandăm!

Șamponul clarificant As I Am e ideal contra depunerilor din păr. Curățând în profunzime, facilitează absorbția produselor aplicate ulterior și lasă părul suplu, ușor de aranjat și incredibil de hidratat.

Dacă scalpul tău e gras și firul are porozitate scăzută, atunci alegerea ideală este șamponul clarificant Chai Latte de la Ecoslay. Conține ingrediente naturale precum extractele de ceai negru, rădăcină de brusture, ulm și salvie, aliații pentru a curăța delicat în timp ce infuzează părului nutrienții necesari.

Dacă părul tău e mai degrabă predispus la uscare, e posibil să simți reticență în a încerca un șampon clarificant. Dar face minuni Giovanni 50:50 Balanced, minunat pentru părul deteriorat. Reechilibrând balanța capilară, produsul e suficient de blând pentru a fi utilizat mai des, un lucru rar întâlnit în cazul unui șampon clarificant, hidratând, netezind cuticula, eliminând electrizarea, restabilind pH-ul părului și curățând în profunzime.

Nici de ruperea sau de căderea părului nu va mai trebui să îți faci griji cu șamponul clarificant fortifiant Jamaican Black Castor Oil de la Shea Moisture. Pe bază de ulei de ricin jamaican și cu unt de Shea organic, șamponul stimulează creșterea părului, întărește, previne ruperea și căderea și revigorează scalpul datorită uleiului de mentă. Acest produs îți va deveni un favorit de cursă lungă.

Te gândești să introduci șamponul clarificant în rutina ta? Ține neapărat cont de sfaturile și recomandările noastre!