Îngrijirea pielii delicate a ochilor: ce să faci și ce să NU faci

Atunci când vine vorba despre îngrijirea pielii ochilor, multe dintre noi „vedem negru în față”. De ce? Deoarece Internetul abundă în avertismente legate de cât de periculos este să depui prea multă presiune când aplici crema de ochi, de cât de dese sunt infecțiile și de cât de repede poți să îți cauzezi singură riduri numai fiindcă apeși prea tare atunci când te demachiezi.

Efectul acestor continue interdicții este că multe femei ajung să cadă în capcana abordării extreme și să nu mai facă nimic pentru pielea din jurul ochilor, rezumându-se să o hidrateze doar atunci când întind crema de față.

Dar pielea ochilor chiar e delicată, deși nu atât de delicată precum am fost făcute să înțelegem. Nu se va rida peste noapte dacă te freci mai tare la ochi pentru că ți-e somn, dar este prima care afișează ridurile și liniile nesuferite ale înaintării în vârstă.

Pentru că o piele îngrijită în jurul ochilor tăi emană tinerețe și prospețime și pentru că meriți să ai parte de ce e mai bun, află din rândurile de mai jos ce să faci și ce să nu faci atunci când ai grijă de una dintre cele mai sensibile zone ale corpului!

AȘA DA: Curăță cu delicatețe!

Ai nevoie de un demachiant blând și gentil pentru zona ochilor: cu siguranță exfoliantul tău facial ar face ravagii, și nu în sensul bun al cuvântului. Nu e însă musai să optezi pentru un demachiant special conceput pentru zona ochilor decât dacă folosești des rimel și fard rezistente la apă.

În rest, o apă micelară precum cea de la My Rose of Bulgaria, cu extracte de trandafir, e o alegere ideală. Recomandat pentru curățarea delicată a impurităților și a machiajului, demachiantul nu conține parfum și calmează pielea iritată, revigorând și păstrând echilibrul delicat al pH-ului din zonă. Incluzând vitamine, microelemente și antioxidanți, produsul hrănește în profunzime în timp ce curăță cu respectul și grija dedicate unei regiuni atât de delicate.

AȘA NU: Nu te freca la ochi

Nu te teme să atingi pielea din jurul ochilor, nu e chiar atât de fragilă, dar abține-te să freci cu vigoare această regiune totuși sensibilă. Riscul e și mai mare atunci când te demachiezi, căci ce femeie nu a fost scoasă din minți de tonele de mascara ce nu se mai voiau șterse? Truc: e mai bine să presezi ușor discheta demachiantă îmbibată în produs de curățare și să aștepți câteva minute pentru ca rimelul să se topească.

Ce mai poți face? Dacă porți un machiaj consistent, începe curățarea cu un ulei demachiant, așa cum este Gentle Black Deep Cleansing Oil de la Dear, Klairs. Având la bază o combinație de uleiuri vegetale (ulei de soia neagră, ulei de susan negru și ulei de semințe de coacăze negre), produsul îngrijește pielea în timp ce o curăță delicat, fără a provoca iritații. Ce trebuie să faci e să pompezi în palme și apoi să masezi blând zona ochilor (atenție, nu să freci), până ce makeup-ul acceptă să se lase îndepărtat. Finisează cu apa micelară.

Suferi mereu de mâncărimi oculare? Poate că ar fi cazul să consulți un oftalmolog sau un alergolog.

AȘA DA: Apelează mereu la protecție solară!

Întinzi cu loialitate crema cu SPF pe ten, dar eviți zona ochilor pentru că, nu e așa, e delicată? Tocmai de aceea ar trebui să te dovedești cât mai serioasă cu protecția. Nu uita să aplici crema cu SPF și pe pleoape, și pe arcade, căci pe ele cui le lași?

AȘA NU: Nu purta ochelari de soare doar când e însorit afară!

Ochelarii de soare se poartă chiar și atunci când soarele a intrat în nori. Poți renunța la ei numai dacă astrul zilei nu și-a arătat deloc fața, deși sunt oftalmologi care recomandă folosirea acestui accesoriu și în zilele de iarnă, mai ales dacă ai ochi sensibili.

AȘA DA: Aplică produsul și pe pleoapa superioară.

Dovedește-te cât mai generoasă atunci când folosești crema de ochi: întinde-o în regiunea de sub ochi, dar și pe pleoapa superioară și pe arcadă. Aceste zone sunt adesea neglijate, iar semnele de îmbătrânire nu vor întârzia să apară.

AȘA DA: Folosește mișcări delicate!

Nu e deloc cazul să freci, să tragi, să ciupești, să întinzi agresiv, să folosești oricare dintre mișcările la care ai recurge într-un masaj facial de îmbunătățire a circulației sanguine în zona oculară. Aplică mai degrabă crema prin presare sau prin tapotare.

E esențial să apelezi și la un produs dedicat, așa cum este crema de ochi Fermentation Eye Cream de la Benton. Potrivită pentru orice tip de piele, are efect antirid și hidratant, conținând o concentrație ridicată de fermenți care se absorb rapid în piele. Crema include și magicul acid hialuronic și „nu uită” să reducă cearcănele și pungile de sub ochi și să detensioneze și ilumineze zona.

Ai ten sensibil? Atunci recurge la o compoziție specializată, așa cum este cea aparținând cremei de ochi Centella Unscented Eye Cream de la Purito. Include o combinație de patru tipuri de peptide care suplinesc pierderea de proteine ce are loc odată cu înaintarea în  vârstă. Crema conține și Centenella Asiatica, unul dintre cele mai apreciate ingrediente acum în skincare.

AȘA NU: Nu renunța la masaj!

Dacă am contraindicat mai sus mișcările viguroase în zona ochilor, nu înseamnă că ne-ar trece cumva prin cap să te împiedicăm să savurezi plăcerea unui masaj. Dimpotrivă, atunci când e executat cu grijă și iubire, masajul poate să dreneze fluidul în exces, reducând astfel pungile de sub ochi, îmbunătățește circulația, contribuie la estomparea semnelor de oboseală și previne apariția ridurilor.

În acest sens, poți tapota ușor zona de sub ochi, folosind un serum sau o cremă, sau poți apela la o rolă de jad. Ține-o la frigider și ai parte și de un fenomenal efect de decongestionare.

Zona ochilor îți răspunde la întrebări, oferindu-ți cele mai prețioase indicații: AȘA DA și AȘA NU. Învață ce să faci, dar mai ales ce să nu faci, pentru o privire atât de proaspătă și de luminoasă!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *