7 sfaturi pentru prevenirea ruperii părului și vârfurilor despicate

Părul care se rupe sau ale cărui vârfuri suferă amarnic din cauza despicării este un coșmar al fiecărei femei. Poți fi înzestrată de la Mama Natură cu cele mai frumoase cosițe din lume, dar, dacă vârfurile sunt casante, iar cuticula deteriorată, semnele de neglijență vor anula orice impresie plăcută.

Sună a adevăr universal valabil, dar știm prea bine că nu e atât de simplu pe cât pare. Vârfurile casante se încăpățânează să nu se lase cu una, cu două, și de cele mai multe ori soluția se întrevede doar din tăișul lucios al foarfecei stilistului. Există însă și un proverb care ne dă speranță: e mai bine să previi decât să tratezi. Azi îți spunem cum să te ferești de vârfurile casante și de firele care se rup ușor, prin măsuri ușor de pus în practică. Strălucește la petrecerile sezonului rece cu cel mai frumos păr grație sfaturilor noastre!

Hidratează, hidratează, hidratează!

Cel mai simplu de aplicat truc care îți dăruiește păr divin este legat de hidratare. Un păr hrănit și fortificat nu se mai rupe atât de ușor, iar vârfurile sale rezistă în fața oricărui atac de la exterior. Un balsam de calitate ar trebui să fie nelipsit atunci când te speli pe cap, iar o dată pe săptămână e recomandat să sporești capacitatea de hidratare cu o mască.

imagine

 

Oferă un boost de hidratare părului tău, o dată pe săptămână, și te va recompensa cu suplețe, frumusețe și strălucire. Masca reparatoare Blueberry Bliss de la Curls este răspunsul magic la toate problemele tale. Hidratează intens și pătrunde în firul de păr, prevenind ruperea sa și reparând chiar și cuticula care a avut intens de suferit. Părul este moale, hidratat și ușor de aranjat, iar creșterea acestuia este stimulată. Masca are la bază extracte de afine, aloe vera și mușețel și nu conține uleiuri minerale, sulfați, parabeni, siliconi, ftalați, gluten, parafină sau propilenă.

Balsamul nutritiv pentru păr uscat și deteriorat de la Dr. Konopka’s va deveni eroul care te scapă de vârfuri despicate și fire casante. Produsul are la bază un melange de extracte de mur pitic, vitamina C, ulei din semințe de struguri și extracte de boabe de cafea, care hrănesc în profunzime, redau rezistența părului, reduc fenomenul de cădere al acestuia și îi stimulează creșterea. Te vei îndrăgosti din nou de frumusețea părului tău!

Piaptănă cu grijă părul!

Imaginează-ți următorul tablou: părul tău e deteriorat, aspru și încurcat, așa că tragi de el cu disperare, periindu-l de parcă viața ta ar depinde de agresivitatea cu care descurci nodurile. Parcă și sufletul ni se rupe în fața unui asemenea spectacol tragic, ce să mai spunem despre vârfuri? A ști când și cum să îți piepteni părul este absolut necesar!

Astfel, dacă ești mândra posesoare a unor bucle de înger, începe prin a aplica în timpul băii un balsam fără clătire, așa cum este Balsamul Leave-In Moisture Balance de la Bounce Curl. Produsul e ideal pentru părul ondulat sau creț și are o formulă concentrată și puternică cu rol de a hrăni și de a fortifica firul de păr. Având la bază o combinație de 5 uleiuri apreciate încă din Orientul Antic (jojoba, argan, măsline, Neroli și Fenugreek), balsamul cu formulă luxuriantă protejează părul și are o aromă după care te vei topi. Nu este nevoie de clătire, așa că mai ai timp și de un episod din serialul tău favorit.

După ce ai aplicat balsamul, pur și simplu descurcă buclele cu degetele sau folosindu-te de un pieptene cu dinții rari.

Îți recomandăm apoi din toată inima Pieptenele cu dinții lungi, ideal pentru a conferi volum părului creț sau ondulat, fără a afecta în vreun fel forma superbelor tale bucle. Confecționat din plastic, cu dinți de metal, pieptenele are un mâner  confortabil care te va ajuta să îl manevrezi fără probleme. Odată uscat, poți da volum părului cu ușurință.

Dacă este recomandat ca părul creț să fie pieptănat doar la spălare, cu totul altfel stau lucrurile cu cel drept. Și aici e însă musai să pui accent pe protecție. După ce te-ai spălat pe cap, folosește un ulei de păr care sigilează, reduce electrizarea (un lucru minunat în sezonul rece, cu ale sale treceri bruște de la o temperatură la alta), repară, protejează și stimulează creșterea părului. Vei face o pasiune pentru Uleiul de păr African Citrus Superfruit de la Flora & Curl, cu multiple utilizări, plin de antioxidanți și pe bază de extracte din plante africane (jojoba, crambe si baobab) și uleiuri de fructe (avocado, pepene roșu, tangerină și papaia) ce îmbracă firul de păr într-o peliculă protectoare. Formula e perfectă pentru părul uscat și deteriorat, dar și pentru bucle.

Aranjează apoi părul cu o perie pentru styling precum Denman Styling Brush D4, cu nouă rânduri de peri din nailon, ce va netezi și va sigila cuticula, oferindu-ți acel look de milioane care nici nu mai vrea să audă de vârfurile despicate.

Tunde în mod regulat vârfurile!

Poți avea toată grija din lume de părul tău și îl poți trata cu la fel de mult respect ca pe o icoană, dar la un moment dat vârfurile tot se vor despica: e în natura părului. De aceea, e obligatoriu ca o dată la trei luni să frecventezi salonul stilistului tău pentru a-ți tunde vârfurile. Norocoasele cu păr ondulat sau creț pot trece pragul hairstylist-ului și mai rar de atât, putând apela la serviciile acestuia și o dată la 6-8 luni.

Limitează gesturile agresive!

Ai grijă de părul tău și el te va răsplăti cu toată supunerea. Indiferent de produsele pe care le folosești, dacă vei continua să agresezi senină cuticula, rezultatele vor fi dezamăgitoare. Limitează folosirea plăcii, a periei rotative sau a ondulatorului și rezumă-te la ele doar atunci când ai un eveniment special programat. De asemenea, evită să decolorezi părul: e practic o crimă împotriva integrității sale.

Fortifică părul!

Un păr puternic ține piept tendinței de rupere, iar vârfurile fortificate se rup mult mai rar. În acest sens, Olaplex este acel cavaler în armură strălucitoare care regenerează părul așa cum nu ai mai văzut. Produsul este dedicat tuturor tipurilor de păr, dar face minuni mai ales pentru firele tratate chimic, colorate sau deteriorate. Tratamentul no 3 Hair Perfector menține nuanța și durabilitatea vopselei, tratează firul de păr, reduce deteriorarea, reface și multiplică legăturile din rețeaua cuticulei și regenerează părul de la interior. În plus, exclude siliconul sau uleiurile minerale, ceea ce îl face un adevărat erou.

Dormi pe o față de pernă din satin!

Ți se pare un lux nenecesar? Întreabă-ți șuvițele de păr, suntem sigure că vor avea o cu totul altă părere. Fețele de pernă din satin previn electrizarea părului și nu freacă firul, evitând astfel fenomenul destabilizării și ruperii sale. Noi ți-am pregătit o selecție de fețe de pernă din satin în cele mai diverse culori, care mențin hidratarea părului și, în plus, previn apariția ridurilor. Cine ar fi crezut că un obiect precum Fața de pernă din satin albă de la Natural Hysteria poate fi noul tău campion al frumuseții?

imagine

 

Stilizează părul cu dragoste!

Nu e suficient să spui „adio” instrumentelor de styling agresive! Aranjează părul cu produse care îl hidratează și îl fortifică, iar podoaba capilară demnă de o zeiță îți va aparține. Un exemplu perfect este Gelul de păr fortifiant cu ulei negru din ricin de la Cantu, care menține părul hidratat și sănătos, redând elasticitatea și textura divină, sigilând cuticula, definind fiecare șuviță și protejând împotriva electrizării.

Pregătește-te să îți spui poezia de adio pentru firele de păr deteriorate, cu vârfuri despicate! La Natural Hysteria luptăm cu armele potrivite împotriva fenomenului de rupere și de deteriorare și îți promitem un păr superb pentru cât mai mult timp. Ține cont de sfaturile noastre și fii tu eroina părului tău!