Șamponul clarificant, aliatul fetelor cu păr frumos

Părul tău este lipsit de viață, refuză cu obstinație să se lase aranjat așa cum îți dorești tu, ți se împotrivește în fel și chip? Șuvițele se îngrașă când ți-e lumea mai dragă, deși nu te confruntai cu această problemă înainte? Culoarea părului proaspăt vopsit este atât de departe de strălucirea de altădată, încât privești înmărmurită tubul de colorant, convinsă că tu ești cea care a greșit?

În realitate, pentru fiecare dintre problemele de mai sus există o singură soluție: șamponul clarificant. Dacă nu ai făcut până acum cunoștință cu acest produs, poți ajunge să îl compari cu un pumn de pulbere fermecată venită să îți transforme ca prin magie viața! Azi îți spunem una dintre cele mai frumoase povești ale timpurilor moderne: află ce este șamponul clarificant, cum și când să îl folosești și care sunt produsele de top pe care le recomandăm!

Ce este șamponul clarificant și când ai nevoie de el?

Nu ne codim să recunoaștem că, atunci când am folosit pentru prima dată un șampon clarificant, a fost dragoste la prima utilizare. Ba, mai mult, credem că numele i se potrivește perfect: acest produs chiar îți poate clarifica viziunea pe care o ai asupra vieții.

Șamponul clarificant se deosebește de produsul tradițional grație puterii sale superioare de curățare. Acest dar al cosmeticii moderne poate pătrunde prin straturi întregi de reziduuri de produs depuse pe cuticulă, uleiuri, sebum, minerale din apa dură sau chiar poluanți din atmosferă. Un șampon obișnuit sau dragul nostru produs de co-wash vor depune armele în fața „inamicilor” de mai sus, dar nu și șamponul clarificant.

„Cum știu dacă ar trebui sau nu să folosesc șampon clarificant” este o întrebare pe care și-o adresează multe dintre noi. În teorie, șamponul clarificant este ideal pentru orice. Mai mult, dacă tratezi rutina de îngrijire a părului ca pe un ritual sacrosanct, atunci știi deja că șamponul clarificant trebuie să se situeze în baia ta la loc de cinste, alături de șamponul clasic și de produsul tău de co-wash.

Însă, dacă te numeri printre fetele care folosesc adesea produse de styling, care trăiesc în medii poluante sau care au șuvițe cu tendințe de îngrășare, șamponul clarificant devine practic o obligație față de draga ta podoabă capilară. Tu credeai că soluția e să-ți porți părul prins?

Problemele cu scalpul, reprezentate de mătreață, descuamare, mâncărimi sau iritații, pot revendica de asemenea prezența unui șampon clarificant. Formulate cu ingrediente precum menta sau uleiul din arbore de ceai, multe dintre aceste produse sunt aliați prețioși ai unui scalp sănătos.

De asemenea, șamponul clarificant este acel prieten înțelegător care va face tranziția mai ușoară de la utilizarea unui șampon cu sulfați, siliconi sau parabeni la atât de necesarele produse naturale. Știi și tu, știm și noi că, dacă mai utilizezi încă șampoane cu astfel de formule, la un moment dat va trebui să renunți. Iar pentru ca trecerea să fie lină, începe noua etapă de îngrijire sănătoasă a părului cu un șampon clarificant, care să elimine depunerile de substanțe de pe păr și să pregătească cuticula pentru a face cunoștință cu compozițiile 100% benefice, dar mai delicate.

Ai părul vopsit? Iată încă un motiv esențial pentru a folosi un șampon clarificant. Dacă formulele vechi, pe bază de sulfați, puteau contribui la estomparea prematură a culorii, compozițiile moderne, naturale, se pot lăuda exact cu efectul advers. Astfel, șampoanele clarificante nu numai că nu denaturează nuanța, dar o readuc la viață, înlăturând depunerile de produs care o asfixiau.

Însă părul tău strigă după șampon clarificant mai ales atunci când ești la limita disperării, deoarece nu mai știi cum să îl aranjezi. Curățând și eliberând cuticula, trezind la viață firul de păr, redând volumul și strălucirea, acest produs îți va readuce părul care se aranja parcă de la sine. Cine mai are nevoie de tone de fixativ sau de tuburi întregi de șampon uscat?

Nu în ultimul rând, părul creț sau ondulat, fragil, care necesită în mod normal un produs mai blând, precum un balsam pentru co-wash, va avea nevoie la anumite intervale de curățarea în profunzime menită șamponului clarificant. Cu precădere vara sau dacă mergi des la sală, relația dintre părul tău și șamponul clarificant poate deveni una dintre cele mai importante din viață.

Mergem mai departe pe file de poveste și îți spunem mai jos cum și când să folosești acest produs!

Cum se folosește șamponul clarificant și când ar trebui să apelezi la el?

Tocmai ai cumpărat un șampon clarificant și îl privești cu drag, întrebându-te care este cea mai favorabilă conjunctură pentru startul relației voastre? În primul rând, ținem să te atenționăm că, în cazul acestui produs, less is more. Experții recomandă ca șamponul clarificant să fie utilizat în majoritatea situațiilor aproximativ o dată la o lună. Numai în cazul în care te confrunți cu depuneri masive de produse cosmetice pe cuticulă sau cu exces de sebum poți apela la utilizări mai frecvente, dar nu mai des de o dată pe săptămână/o dată la două săptămâni, și neapărat pe perioade scurte de timp.

Ce se întâmplă totuși dacă exagerezi cu șamponul clarificant? În primul rând, riști uscarea sau deshidratarea în profunzime a cuticulei. Părul poate deveni lipsit de viață, tern sau deteriorat, arătând, printr-o ciudată ironie a sorții, la fel ca înainte de a folosi șamponul clarificant. Este de fapt motivul pentru care multe fete nu se împacă cu acest produs: neînțelegându-i modalitatea de întrebuințare, pierd șansa de a se bucura de super beneficiile sale.

În ceea ce privește modalitatea de utilizare, aceasta nu ar trebui să difere față de ritualul tău obișnuit de spălare. Aplică șamponul clarificant pe scalp, masează cu dragoste și blândețe, dăruindu-ți singură un binemeritat răsfăț, apoi clătește, lăsând resturile de șampon să curețe și lungimile.

La final, aplică un balsam super hrănitor sau o mască de păr, pentru a hidrata cuticula cu temeinicie curățată. Nouă ne place mult masca Curls Cashmere + Caviar, ideală pentru părul uscat și deteriorat. Produsul revitalizează instantaneu și conține acizi grași care lasă părul moale, catifelat, strălucind de fericire că i-au fost înțelese așa cum trebuie nevoile.

3 șampoane clarificante care îți vor schimba viața

La Natural Hysteria, ne-am lăsat demult vrăjite de puterile șamponului clarificant și acum nu ne-am mai imagina viața fără el. Ne-a topit orice urmă de îndoială, așa cum a procedat cu impuritățile și depunerile de produs, și ne-a revelat adevărata podoabă capilară, strălucitoare, luminoasă și încântătoare.

Iată care sunt șampoanele clarificante pe care noi mizăm cu dragă inimă!

Bounce Curl ne propune un șampon clarificant blând, ideal pentru orice tip de păr, inclusiv pentru cel creț, pe care îl știm mai pretențios în fața oricărui produs cu formulă mai dură. Incluzând enzime de dovleac și rodie, pro-vitamina B5, biotină și rozmarin, acest produs de top reușește să curețe în profunzime, dar cu delicatețe, exact ceea ce speram de la un șampon clarificant.

Spune „adio” tuturor depunerilor nesuferite și încăpățânate de produs cu șamponul clarificant As I Am. Produsul curăță în profunzime, dar face distincția între impurități, reziduuri sau grăsimi și uleiurile tale naturale, reușind astfel să mențină hidratarea naturală a părului. În plus, șamponul clarificant este ideal pentru părul vopsit, un mare atu pentru un produs de gen.

Șamponul clarificant reparator Shea Moisture cu ulei de inca curăță în profunzime, dar hrănește în același timp cuticula. Reprezintă o sursă bogată de acizi grași omega 3,6 si 9, proveniți din uleiul de inca, și completează cu ulei organic de Shea, extracte de quinoa și trandafir de Jericho formula unui produs de care te vei îndrăgosti.

Propunerea noastră? Dă-ți o întâlnire prin intermediul produselor noastre cu șamponul clarificant. Vei descoperi că putea fi soluția nesperată a multora dintre problemele cu care te confruntai! Ești gata să redescoperi frumusețea „adormită” a șuvițelor tale?