De ce este Cica ingredientul momentului

Cu un nume ușor de pronunțat, Cica pare, la prima vedere, încă o adiție buclucașă pe lista tot mai aglomerată a ingredientelor-vedetă din skincare. Dar, înainte să treci mai departe, catalogând-o drept „un artificiu de marketing” de ultimă generație sau o găselniță a dermatologilor în căutare de faimă, trebuie să îți spunem că toate acuzațiile de mai sus sunt nefondate.

Cica are în realitate un nume destul de dificil de pronunțat (centella asiatica), nu e un ingredient inovator, ci unul utilizat de mai bine de 3000 de ani și are beneficii care lasă muți de uimire toți specialiștii în îngrijirea pielii, fiind una dintre puținele plante tolerate și de pielea foarte sensibilă.

Află din rândurile de mai jos ce este Cica, care sunt beneficiile sale și cum o poți integra în îngrijirea pielii tale!

Ce este Cica?

Numele ei cu conotații jucăușe nu ne duce cu gândul la un super-ingredient, dar Cica își merită și își depășește zilnic renumele. Centella asiatica face parte din familia Apiaceae și mai este cunoscută sub numele de gotu kola sau pennywort indian, fiind folosită de mai bine de 3000 de ani.

Și nu oamenii au descoperit-o primii. Încă de dinainte de a exista esențe și loțiuni, tigrii obișnuiau să își frece rănile cu această plantă, deoarece știau instinctiv că astfel se vor vindeca mai repede. Iar dacă aceasta nu e o validare fără drept de apel, nu știm ce e.

La ce îți folosește Cica?

Principala utilizare a Centella asiatica este legată de îngrijirea tenului sensibil. Până și cea mai dificilă piele se înțelege de minune cu Cica, acesta fiind motivul pentru care a devenit celebră mai întâi pe piața din Coreea, acolo unde sensibilitatea tenului e la ordinea zilei, cauzată de nivelurile ridicate de poluare.

Dar Cica e mult mai mult decât o plantă pentru cei cu pielea pretențioasă. Însăși compoziția ei spune multe despre cât de specială e: e bogată în aminoacizi, acizi grași, beta-caroten, fitochimicale și vitaminele A, C, B1 și B2. Abundă de asemenea în proprietăți antiinflamatorii, antibacteriene și antioxidante: cu greu îi mai poți găsi un cusur.

Iar proprietatea sa de a stimula cicatrizarea rănilor, ghicită instinctiv de către tigri, a fost demonstrată cu aplomb și de către știință. Astfel, într-un studiu desfășurat în 2012, cercetătorii au dovedit că extractele de Cica grăbesc vindecarea rănilor și a arsurilor. Iată de ce planta e pe cale să devină prietena noastră cea mai bună!

Dar impresionant e că, orice problemă a tenului ai avea, Cica este aici ca să o rezolve. Am vorbit despre relația deosebită cu tenul sensibil, să vedem cum îi este de ajutor celui matur, a doua mare provocare din dermatologie. Nu numai că Cica stimulează producția de colagen, dar intensifică fermitatea pielii și atenuează ridurile și petele solare. Mai mult, poate proteja de îmbătrânirea prematură deoarece apără pielea de agresorii externi, așa cum este poluarea.

Ai piele uscată, cu aspect tern? Cheamă Cica în ajutor! Hidratează intens, diminuează pierderile de apă din țesuturi, contribuie la procesele de reparare celulară și îmbunătățește circulația sângelui. Rezultatul? O piele luminoasă, netedă, moale și catifelată.

Și tenul gras, cu acnee sau boli ale pielii (rozacee) va lega un parteneriat pe termen lung cu Cica. Calmând în profunzime, dar deținând și proprietăți antibacteriene, Cica este exact ceea ce îi trebuie.

4 produse pe bază de Cica pe care să le integrezi în rutina ta de îngrijire

Dacă te-am convins și pe tine că Cica nu e degeaba o vedetă în skincare, ci chiar deține proprietăți neprețuite, e natural să te întrebi: și cum pot profita de pe urma lor? Dermatologii subliniază că, fiind un ingredient atât de bine tolerat inclusiv de către tenul sensibil, Cica poate fi integrată imediat în ritualul tău de skincare.

Începe cu un serum pentru că astfel poți viza mai ușor zonele-problemă ale tenului tău. Ușor, hidratant și revigorant, Cacao Moist and Mild Serum de la Benton va face diferența pentru tenul tău. Redă elasticitatea pielii, conferă luminozitate și hrănește intensiv, incluzând și derivatul Madecassoside din Centella Asiatica. Va face diferența!

Vrei ca Cica să fie vedetă în produsele pe care le folosești? Acordă-i prețuirea pe care o merită cu Centella Green Level Recovery Cream de la Purito. Calmează pielea, are proprietăți antibacteriene care atenuează acneea, stimulează producția de colagen, fortifică bariera naturală a dermului și grăbește vindecarea leziunilor: e ca un elixir al sănătății și al frumuseții de ținut la îndemână.

Crema de ochi Centella Green Level Eye Cream, tot de la Purito, face pereche cu produsul de mai sus. Formula este dusă la un alt nivel cu patru tipuri de peptide, acid hialuronic și panthenol, hidratând, estompând ridurile și îngrijind cu delicatețe și eficiență cea mai sensibilă și mai dificilă zonă a corpului nostru.

Tonerul și-a dovedit de mult eficiența în îngrijirea pielii: tonifică, curăță, dar și hidratează și are proprietăți anti-age. Vei adora magicul Deep Green Tea Toner de la Benton, care asociază extractele pure de ceai verde proaspăt din Boseong cu minunata Centella Asiatica și Houttuynia Cordata („planta cameleon”) pentru ca și pielea aspră și îmbătrânită să își recapete vigoarea și strălucirea. Ingredientele organice sunt extraordinare pentru pielea sensibilă, așa că acest toner va deveni curând prietenul tău la cataramă.

Nu degeaba e Cica ingredientul momentului în skincare. Utilizată de mai bine de 3000 de ani în China și India și prețuită inclusiv în regnul animal, această plantă are tot ce îi trebuie pentru a deveni soluția cea mai bună pentru pielea ta. Descoperă-i proprietățile

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *