E imposibil să nu te minunezi de frumusețea pielii femeilor din Coreea! Arătând la maturitate la fel de fresh ca în adolescență, frumoasele asiatice sfidează regulile gravitației, situațiile în care nu numai mamele, dar și bunicile sunt confundate cu cele mai tinere membre ale familiei fiind deja o obișnuință, nu o abatere de la normă.
O combinație de genetică norocoasă, dietă sănătoasă, protecție solară și bune practici de îngrijire, frumusețea coreeană pare să fie și rezultatul regimului de skincare în numeroși pași. Cu o abordare dedicată și metodică, asiaticele își tratează cu seriozitate, respect și dragoste pielea, punând accent pe ritualuri de îngrijire în 10 sau chiar în 12 pași.
Desigur că puține dintre noi suntem la fel de consecvente și nu încercăm să te convingem să îți aglomerezi măsuța de toaletă cu cosmetice cu diverse întrebuințări, precum o beauty addict din Coreea. Ceea ce nu înseamnă că nu poți testa două dintre cele mai celebre produse ale industriei de skincare din țara asiatică: serumul și esența.
Cum anume funcționează ele? În ce ordine să le folosești? Ai nevoie de amândouă? Află răspunsul din rândurile de mai jos!
Ce este serumul?
Începem cu produsul cosmetic mai familiar nouă, pasionatelor de frumusețe din Occident. Multă vreme o apariție inedită, azi deja un aliat familiar al tinereții tenului, precum crema de față sau demachiantul, serumul se remarcă printr-o compoziție cu puține ingrediente, care țintesc în majoritatea cazurilor o problemă specifică: îmbătrânirea tenului, aspect tern, pigmentare, deshidratare, ș.a.m.d.
Activii din serumuri sunt întotdeauna mai concentrați și mai potenți decât cei din crema ta de față, serumul deosebindu-se din acest punct de vedere de orice alt produs cosmetic. Cu excepția tratamentelor personalizate, serumul e cea mai puternică soluție pentru problemele tale dermatologice.
Ce mai trebuie remarcat? Că serumul are o consistență bogată, apropiată de aceea a unui ulei, dar mai lejeră decât a cremei de față. În general, acest tip de produs vine ambalat într-o sticluță închisă la culoare, mai mică din punct de vedere al dimensiunilor decât un toner sau un demachiant. În cele mai multe cazuri, recipientul e dotat cu o pompiță pentru dozaj.
Deja te simți suficient de familiară cu serumul pentru a-l cunoaște mai îndeaproape?
Rich Moist Soothing Serum e un ser ideal pentru orice tip de piele, obiectivul său fiind hidratarea. Produsul lasă pielea moale, catifelată și revitalizată, radioasă și sănătoasă. Având ca țintă deshidratarea, serumul îți va ajunge la suflet și dacă ai tenul uscat sau sensibil, iritându-se ușor.
Tot pentru hidratare, dar deținând și proprietăți anti-age, a fost conceput și serumul hidratant pentru față nr 54 de la Dr. Konopka’s. Având la bază extracte de plante, vitamine, nutrieți minerali și macronutrienți, și conținând lavandă, roiniță și mușețel, dar și mentă, crin si hamamelis, acest produs ilustrează puterea pe care o are natura în prezervarea tinereții tenului.
Multă lume asociază în mod eronat serumul cu un produs „loial” numai hidratării, dar lucrurile nu stau deloc așa. Dimpotrivă! Așa cum am spus, serumul este creat pentru a soluționa problemele pielii, iar produsul de la Bioearth Elementa, dedicat tenului mixt sau gras și incluzând zinc și Niacinamide 11% într-o bază activă cu gel de Aloe Vera și acid hialuronic fermentat natural, este un exemplu în acest sens. Serul purificator deține și proprietăți hidratante și antirid, reducând de asemenea porii dilatați și excesul de sebum.
Ce este esența?
Specialiștii afirmă că, în mare, esența este asemănătoare serumului. Totuși există diferențe notabile între cele două care îți vor arăta cum anume să le folosești pe fiecare.
La origine, esența era mai puțin consistentă și mai lejeră, având o compoziție mai degrabă „apoasă”, spre deosebire de textura uleioasă a serumului. Totodată, esența conținea ingrediente mai puțin potente, fiind percepută ca un booster de hidratare necesar după curățare și mai puțin ca o îngrijire „targetată” a unei probleme preexistente.
Dar noile generații de esențe au început să semene mai mult serumurilor, incluzând și ingrediente active mai puternice.
Un astfel de exemplu este Fermentation Essence, minunată pentru pielea uscată, deteriorară sau iritată. Produsul aparținând brandului coreean Benton este infuzat cu acid hialuronic și lasă pielea mai hidratată și mai elastică, mai fină și mai radioasă. Conținutul de Ceramide și Galactomyces Ferment Filtrate oferă hidratare de lungă durată, dar și beneficii anti-îmbătrânire, iar cu timpul vei vedea și cum aspectul ridurilor și liniilor fine este minimizat.
E clar că industria de beauty coreeană este specialistă în esențe, de aceea recomandăm cu căldură și Snail Bee High Content Essence, tot de la Benton, care se adresează de această dată pielii sensibile și iritate, dar și tenului care suferă de acnee și rozacee. Soluția hidratantă și reparatoare conține cel mai bine păstrat secret al frumuseţii din Coreea, extractul de melc, bogat în proteine și vitamine, ce stimulează regenerarea și refacerea barierei cutanate. Cu efect de lifting și de întinerire și o formulă răcoroasă care se absoarbe imediat în piele, esența va deveni favorita tenului tău.
Ce alegi? Serum sau esență?
Practic, nu există un răspuns corect atunci când vine vorba despre această întrebare arzătoare. Ceea ce trebuie să reții e ordinea în care să aplici produsele, pornind întotdeauna de la cel mai lejer spre cel mai consistent. Astfel, atât serumul, cât și esența trebuie folosite după curățare și tonifiere, dar înainte de crema de față.
Pe de altă parte, specialiștii nu recomandă să utilizezi în tandem serum și esență. Ține cont de nevoile pielii tale și de specificul îngrijirii, de anotimp și de preferințele personale. Testând, suntem sigure că îți vei găsi favoritul!