Dacă acum câțiva ani eram bombardate din toate părțile cu diverse trucuri și metode de detoxificare a organismului, până ce mulți experți au atras atenția că o mare parte dintre aceste practici erau mai degrabă agresive decât benefice, purificării pielii acordăm mult mai puțină importanță.
De ce? Nu ți-am putea spune, dat fiind faptul că în lumea de azi poluarea, tot mai accentuată, chiar cere să luăm măsuri din acest punct de vedere. Astfel, toxinele, impuritățile, dar și produsele cosmetice pe care le aplicăm, transpirația, sebumul și machiajul pot pătrunde în piele, blocând porii, cauzând acnee și aspect tern și șters. Cu atâtea pericole la mică distanță de noi, cum să neglijăm purificarea pielii? Îți spunem mai jos ce ai de făcut din acest punct de vedere!
Hidratează-te!
Apa e principalul inamic al toxinelor, căci prin intermediul ei le eliminăm. Rinichii și ficatul curăță de impurități tot organismul, îndepărtându-le prin urina secretată de sistemul excretor, așa că e vital să consumi un minimum de 8 pahare de apă pe zi.
Atenție: nu bea numai când ți-e sete, atunci organismul e deja deshidratat. De asemenea, ține cont că atunci când consumi alimente bogate în sare sau bei multă cafea și alcool e nevoie să suplimentezi cei doi litri zilnici.
Altfel spus, dacă apa te plictisește (dar cum ar putea, doar are gustul vieții?) îi poți conferi aromă cu felii de fructe și legume sau poți consuma ceaiuri din plante.
Curăță pielea ca la carte!
Vrei să scapi de toxine? Atunci nu le lăsa să pătrundă în organism: e un pas atât de simplu încât pare un sfat aproape prostesc, nu? Însă cea mai bună metodă pentru a purifica pielea este să o cureți în mod adecvat.
Majoritatea femeilor nu au nevoie de curățare temeinică și dimineața, și seara, așa că te sfătuim să apelezi la acest pas mai ales înainte de culcare. Folosește un produs blând, dar eficient, cum este Honest Cleansing Foam de la Benton, o spumă de curățare ideală pentru toate tipurile de piele. Va reîmprospăta și va hidrata pielea obosită și ternă, purificând-o, și va îndepărta în mod eficient murdăria și impuritățile în timp ce hidratează. pH-ul alcalin e magic pentru pielea uscată, iar parfumul de trandafiri e irezistibil.
Dimineața, tot ce trebuie să faci este să te dai cu apă rece pe față, astfel trezind tenul la viață.
Reține că imediat după ce cureți pielea, ca să nu tulburi echilibrul hidrolipidic, e esențial să folosești o cremă. Crema de față nutritivă Giovanni D:tox System creează un strat protector la suprafața tenului, astfel împiedicând pătrunderea impurităților. Formula e îmbogățită cu ceai vede, fructe de acai și smochine, pline de antioxidanți, ce conferă un aspect moale, neted și radios. Te vei îndrăgosti de aspectul pielii tale!
Bea ceaiuri de plante!
Dacă tot am adus vorba mai sus de ceaiul verde, să știi că e un excelent purificator al pielii de la interior. Un ceai de plante nu numai că va hidrata, dar prin intermediul extractelor sale poate să stimuleze și eliminarea toxinelor. Alte variante sunt ceaiul de păpădie (are efect diuretic), brusture (minunat pentru acnee) și urzică (curăță pielea și organismul).
Curăță porii!
Atunci când pielea secretă uleiuri în exces sau când nu cureți cum trebuie impuritățile, toxinele, transpirația, sebumul și machiajul, particulele nedorite vor ajunge să înfunde porii. Poți însă să îi cureți prin câteva metode simple!
O baie de aburi va fi un răsfăț pentru bieții pori blocați. Fierbe apa, așează-te cu capul deasupra vasului, acoperă-te cu un prosop și expune-te aburilor binefăcători. Poți adăuga pentru un adevărat festin pentru piele și extracte de uleiuri esențiale, așa cum sunt uleiul de tea tree, de lavandă sau de eucalipt, ce vor purifica pielea.
Exfolierea e o altă metodă prin care vei curăța acei pori supraaglomerați. Ideal este exfoliantul purificator pentru ten Giovanni D:tox System, un scrub fără sulfați, îmbogățit cu cenușă vulcanică și cărbune activ, care are marele beneficiu de a îndepărta cu blândețe toate impuritățile, toxinele, machiajul, murdăria și transpirația fără a usca și a irita pielea. În plus, acai și goji vin cu proprietăți antioxidante magice, ce revigorează și întineresc. Pielea își recapătă sănătatea și strălucirea!
Nu în ultimul rând, poți apela și la extracții profesionale, în cabinetele dermatologilor sau la salon.
Folosește o mască purificatoare!
Dacă există un produs care să facă o diferență majoră în purificarea tenului, acela e masca. Printre cele mai apreciate ingrediente active ale unui astfel de produs se numără argila, ce absoarbe uleiurile în exces și impuritățile, cărbunele activ, care se atașează la propriu de toxine, făcând mult mai ușoară extragerea lor și hidratând, dar și aloe vera, concentrată mai ales pe detoxifierea pielii.
Masca purificatoare de față Giovanni D:tox îndeplinește cu succes menirea de a curăța în profunzime. Regăsești în compoziția sa celebrul cărbune activ, ce împinge impuritățile la suprafață, dar și cenușă vulcanică, ce extrage și absoarbe poluanții, pentru un duo de efect. Antioxidanții îmbunătățesc aspectul pielii, iar pH-ul echilibrat e un dar minunat pentru ten.
Purifică de la interior cu o alimentație potrivită!
Mănâncă pentru piele! Sărmana, reprezintă cel mai întins organ de apărare, așa că întoarce-i favorul având grijă de ea prin alimentație. Usturoiul conține sulf, purificând pielea, verdețurile stimulează detox-ul, coriandrul e magic pentru a îndepărta metalele grele, oțetul curăță sângele, luptă contra infecțiilor și balansează pH-ul, iar turmericul crește producția enzimelor purificatoare.
Periajul uscat purifică pielea.
Ieftin, rapid și eficient, periajul uscat a fost folosit de secole pentru a purifica pielea, a detoxifica pe cale naturală, a îndepărta celulele moarte, a stimula circulația și drenajul limfatic. Începe din partea de jos a corpului și avansează în direcția inimii, depunând o presiune medie. Un periaj ce va da rezultate durează circa 5-10 minute, iar dacă folosești o perie cu peri naturali intensifici beneficiile. Cel mai bine e să periezi corpul înainte de duș.
Fă o baie purificatoare!
Începe cu periajul, continuă cu o baie care purifică și eliberează. Toarnă în apa caldă săruri Epsom cu magneziu, mineralul ce „a jurat război” toxinelor, contribuind la eliminarea lor. La fel de bine poate funcționa și argila de bentonită (argila bentonită) datorită încărcăturii sale ionice negative, ce atrage la nivel molecular încărcătura ionică pozitivă a toxinelor, atașându-se de ele și îndepărtându-le. Ce mai poți adăuga în baie? Uleiuri esențiale, sare de mare sau oțet.
Purificarea pielii nu e nici pe departe un moft, ci o necesitate. Nu e numai o practică menită a-ți înfrumuseța aspectul pielii, ci și o metodă de a îmbunătăți starea de sănătate fizică și mentală a organismului.