Yoga pentru față: tot ce trebuie să știi

Într-o lume în care operațiile estetice, filtrele și injectabilele de substanțe la nivelul pielii tind să devină noua normalitate, yoga pentru față e ca o gură de aer proaspăt. Acest concept a devenit popular în anii 90 și de atunci a tot căpătat pregnanță, mai ales în contextul actual, în care cu precădere femeile sunt supuse presiunii de a arăta tot mai tinere pe măsură ce timpul trece.

Nu suntem aici să judecăm – știi că nu o facem niciodată -, însă nu putem să nu remarcăm că yoga pentru față prezintă un mare avantaj: nu numai că poate da un aspect mai tânăr și mai ferm în mod natural, dar se evidențiază și prin faptul că relaxează, îmbunătățește starea de sănătate și ne ajută să ne conectăm mai bine cu noi însene, într-un proces amplu care îmbie la meditație, reflecție și revitalizare nu doar psihică, ci și spirituală. Niciuna dintre metodele de rejuvenare sau întreținere non sau minim invazive nu îți oferă așa ceva, nu?

Desigur că nici yoga pentru față nu va avea efectele rapide ale acestor proceduri. Însă, până la urmă, rămâne la latitudinea ta ce alegi sau ce combini.

Noi suntem aici să îți povestim azi care sunt beneficiile yoga pentru față și să îți dăm câteva idei de exerciții!

Ce este yoga pentru față?

Cu siguranță ai auzit de yoga, ca atare. Ei bine, beneficiile uluitoare ale acestei forme de mișcare se traduc acum în îngrijirea cutanată. Cu alte cuvinte, yoga pentru față presupune executarea de exerciții care implică cei 57 de mușchi faciali pentru a-i întinde, a-i relaxa și a-i tonifica.

Pe măsură ce timpul trece, pierdem masă musculară, și acesta este principalul pericol pe care vrea să îl prevină cât mai mult yoga pentru față. Dacă o vei practica în mod consecvent, există șansa să arăți mai tânără cu câțiva ani buni, iar pielea să fie și să se simtă mai fermă și mai „plină”.

Un alt atu al yoga pentru față e că nu există „prea devreme” sau „prea târziu”. Poți să te îndrăgostești de aceste exerciții la vârsta a doua sau a treia, pentru a te bucura de efecte de rejuvenare facială, dar și în floarea tinereții, pentru a preveni atrofierea mușchilor și pierderea volumului facial.

Dar cum funcționează yoga pentru față, te-ai putea întreba? Principiul este acela al întinderii unor mușchi faciali, dar și, prin opoziție, ai încordării altora, care nu sunt folosiți în mod normal. Yoga pentru față stimulează și întărește aceste grupe de mușchi, îmbunătățește circulația, astfel contribuind la întinerirea și la accelerarea vindecării pielii, și reduce tensiunea mușchilor contractați cu precădere atunci când ne stresăm.

Beneficiile yoga pentru față

Le sintetizăm pe scurt în rândurile de mai jos!

Iată numai câteva dintre beneficiile yoga pentru față:

– tonifică și „ridică” trăsăturile, oferind un efect natural de lifting (da, nu glumim, chiar ai citit bine);

– poate reduce ridurile, atât pe cele din profunzime, cât și pe cele de suprafață;

– poate reduce asimetria facială atunci când e combinată cu tehnici de masaj;

– dă un look mai tânăr;

– ușurează tensiunea, așa că poți să alini acele îngrozitoare dureri de cap;

– poate să contureze un profil mai ferm, sculptând mușchii gâtului și atenuând „bărbia dublă”;

– reliefează așa numitul „chip de vacanță”, afișând o expresie mai calmă și mai senină datorită relaxării în profunzime a mușchilor.

Cum să practici yoga pentru față

Sunt câteva exerciții de yoga pentru față care vor face diferența pe chipul tău, dar cum știi, nu numai tehnica, cât și executarea contează.

În primul rând, consecvența e cheie. Yoga pentru față e un prieten de cursă lungă. Dacă te așezi cu speranțe mari în fața oglinzii când îți aduci aminte, năzuințele îți vor fi zdrobite. Pe de altă parte, practică pentru 5-20 de minute zilnic și în reflecția ta vei regăsi o altă față.

De asemenea, evită să apeși prea tare și nici nu încerca, din exces de zel, să „dramatizezi” mișcările, contractând, încruntându-te sau „strâmbându-te” în mod exagerat. Cuvântul cheie aici e blândețea.

Nu uita că yoga pentru față are nevoie de un ten curat. Folosește un produs care să lase pielea proaspătă, precum Cleansing Foam, o spumă de curățare potrivită pentru toate tipurile de ten, de la Pyunkang Yul. Produsul e delicat și eficient, incluzând extracte de Saposhnikovia divaricata, pentru o curățare în profunzime. Eliminând impuritățile și sebumul blocat în pori, spuma împrospătează în chip atât de plăcut.

Pentru a putea „lucra” ușor cu pielea, optează apoi pentru un produs hidratant. Însă experții te îndeamnă să folosești mai degrabă un ulei decât pentru o cremă. Și un serum e o alegere potrivită: serul hidratant nr 54 de la Dr. Konopka’s e o minunată combinație de extracte din plante si uleiuri naturale, din care nu lipsesc nici vitamine complexe, nutrienți minerali și macronutrienți. Iată lista „stelară”: lavandă, roiniță și mușețel pentru hidratare, calmare și fortifiere a pielii, mentă, crin și hamamelis pentru tonifiere și revigorare. Stimulând producția de colagen, acest serum e menit să intensifice efectele yoga pentru față.

Câteva exerciții de yoga pentru față

Începe în tihnă, fii atentă la senzații și bucură-te de fiecare mișcare. Yoga e mai mult un festin al simțurilor decât o combinație de tehnici menite numai unui „obiectiv strategic”.

Bufnița

Fă ochi de bufniță și scapi de riduri și pielea lăsată, am putea spune. Acest exercițiu e pură distracție: nu numai că antrenează mușchii sprâncenei, dar și detensionează. Formează cu degetele câte un „C” în jurul fiecărui ochi, astfel: așează arătătoarele deasupra ochiului și degetele mari sub ochi, peste pomeți. Ar trebui să arate de parcă ai ține un binoclu. Din această poziție, împinge în jos sprânceana cu arătătorul, și „opune-te” încordând mușchii și încercând să „ridici” fruntea. Fă ochii mari, ca de bufniță, menține timp de 2 secunde, relaxează, și repetă de 5 ori.

Coroana

Acest exercițiu e mai simplu și îți îmbunătățește postura. Tot ce trebuie să faci e să te comporți precum o regină încoronată: adică exact ca ceea ce ești. În acest sens, plasează o carte grea pe cap, lasă umerii în jos, alungește gâtul, și ridică bărbia. Fă câțiva pași în jurul camerei, ridicând ușor colțurile gurii într-un zâmbet misterios, fără a miji însă din ochi.

Zâmbăreața

Pur și simplu zâmbește în oglindă, de circa 50 de ori, având însă grijă să nu formezi riduri în jurul ochilor. Trebuie să implici numai mușchii obrajilor. La final, menține zâmbetul timp de 50 de secunde.

Ce părere ai despre yoga pentru față? Practici? Dacă da, abia așteptăm să ne povestești despre experiența ta!