Crema cu SPF: produsul care face diferența

Ne-am obișnuit deja să transformăm misiunea aparent imposibilă de a ghici vârsta fetelor și femeilor originare din Asia într-un joc, ce ascunde însă în spatele lui un strop de invidie. A devenit deja un fapt comun ca japonezele trecute de 60 de ani să arate de 30 sau ca frumoasele coreence ce au depășit pragul de 35 să pară abia ieșite din adolescență. Și știi care este principalul lor secret? Dincolo de dietă, de gene și de sanctitatea îngrijirii tenului, superbele fete asiatice preamăresc tenul alb și folosesc produse cu SPF cu religiozitate.

Așa că nu exagerăm câtuși de puțin atunci când îți spunem că singurul produs care face diferența în ritualul nostru anti-age este crema sau loțiunea cu SPF. Ba, mai mult, dermatologii au mers un pas mai departe și ne-au convins că, dacă uităm de protecția solară, este posibil ca toate celelalte formule pe care le utilizăm să devină: „apă de ploaie”.

Azi milităm cu toată inima pentru folosirea SPF-ului și îți spunem de ce să recurgi neapărat la el, pentru ce factor să optezi și care sunt celelalte considerente de luat în calcul. De asemenea, îți recomandăm și produsele noastre preferate de protecție solară!

De ce să folosești o cremă cu SPF: 5 motive imposibil de ignorat

Nu ești la mare, așa că de ce să folosești SPF? Iată argumentul care te poate costa riduri, pete pigmentare și chiar sănătatea ta. Nu numai noi te rugăm să folosești o cremă cu factor de protecție solară, dar și dermatologii sau cosmeticienele. Iată care sunt principalele lor motive!

Radiațiile solare pot cauza cancer. Dacă lupta anti-age nu ți-ar putea fi mai indiferentă, cu siguranță trebuie să te lași convinsă de necesitatea de a te proteja de cancer. Există două tipuri de radiații solare: UVA (cauzează arsuri în profunzime, riduri, pete pigmentare și cancer) și UVB (cauzează arsurile și înroșirea stratului superficial al pielii, echivalând tot cu dezvoltarea terifiantei boli pe termen lung), iar daunele provocate de ele sunt ireversibile.

Medicii sunt de părere că toate formele de cancer de piele sunt provocate în esență de expunerea la soare. Iubești astrul solar și căldura sa reflectată tandru pe piele? Și noi, și tocmai pentru aceea nu am putea fi mai recunoscătoare pentru că există produsele cu SPF. Și e musai să le aplici zilnic. 

imagine

Expunerea neprotejată determină formarea petelor pigmentare. Știi acele pete maronii pe care le asociezi cu înaintarea în vârstă? Cu toate că și anii din buletin au rolul lor, pentru pigmentarea pielii poți la fel de bine să îndrepți acuzator degetul către soare, dar și către măsuța ta de toaletă goală de orice produs cu SPF.

Radiațiile solare sunt principala cauză a îmbătrânirii premature. Și când spunem principala, chiar ne referim la cea mai importantă dintre toate. Acționând în profunzime, uscând pielea și provocând daune pe termen lung, radiațiile UVA sunt cele care îți vor împânzi chipul de riduri și linii fine.

Percepția ta nu este întotdeauna corectă. Un alt motiv să folosești SPF în fiecare zi? Când vine vorba despre radiațiile solare, simțurile noastre nu sunt atât de exacte pe cât le considerăm. Dacă asociezi pericolele expunerii la soare cu căldura și temperatura ridicată, află că, după părerea specialiștilor, razele solare penetrează în procent de 80% prin stratul de nori. Ba, mai mult, ele trec și prin geam, așa că, dacă lucrezi undeva în apropierea unei ferestre, știi ce ai de făcut.

De notat este și faptul că inclusiv zăpada (și apa) reflectă radiațiile solare, de aceea e esențial să aplici cremă cu SPF când mergi să schiezi sau la înot. Așa asiguri protecția completă. 

Folosești produse cu retinol sau exfoliere cu acizi. Retinolul și acizii AHA sau BHA fac parte deja din rutina de îngrijire a femeilor de pretutindeni. Deși sunt amice la cataramă cu tenul fabulos, ele au și o latură mai puțin plăcută: cresc sensibilitatea pielii la soare. De aceea, dacă ai integrat aceste minunate ingrediente în ritualul tău de beauty, e practic o obligație să folosești SPF.

De ce să ții cont atunci când cumperi un produs cu SPF

Te-am convins că este cazul să inviți când mai curând o cremă cu factor de protecție solară în cutiuța ta cu cosmetice? Mai avem câteva detalii de clarificat deoarece, ca toate de pe lume, nici produsele cu SPF nu sunt concepute egal.

Asigură-te că produsul cumpărat te protejează de întregul spectru de radiații. Deși azi majoritatea cremelor cu SPF țintesc atât razele UVA, dar și UVB, tot e recomandat să verifici dacă achiziția ta are potențial de „super eroină”.

Ce factor trebuie să folosești? Iată o întrebare care ne chinuie pe multe dintre noi. Ce spun experții? Să fii atentă la tipul tău de ten. Dacă ai pielea deschisă la culoare, care se arde ușor, cu pistrui sau cu pete, cu ochi albaștri sau verzi și păr blond sau șaten, atunci e musai să optezi pentru o cremă cu SPF de minimum 30.

De partea cealaltă, fetele cu ten măsliniu, de descendență afro-americană sau sud-americană, pot alege liniștite creme cu factor de protecție 15-30.

Cu toate acestea, dacă vrei să te afișezi soarelui fără nicio urmă de mustrare de conștiință, dermatologii recomandă un factor de protecție de minimum 30, indiferent de culoarea tenului, a ochilor sau a părului. SPF-ul nu face discriminări!

 

Mizează pe ingrediente naturale. Unele creme cu SPF, deși campioane în ceea ce privește protecția solară, pot cauza apariția coșurilor sau iritarea tenului din cauza ingredientelor ocluzive. Nu este cazul cu compușii naturali care te apără de radiații, ce își fac datoria cu 0 efecte adverse.

Ce produse cu SPF îți recomandăm

Te ții departe de produsele cu SPF deoarece albesc tenul, lasă peliculă grasă la suprafața sa, cauzează coșuri și sunt dificil de aplicat? Aceste argumente au fost adevărate cândva, dar sunt deja istorie. Azi, formulele au avansat și au depășit de mult aceste capcane. Iată ce îți recomandăm!

Hello Sunny Hydrating Sun Essence SPF50+ PA++++ BANILA CO

O să spui „bună, soare” cu inima cântând grație acestui produs unic. Cu o formulă special concepută pentru tenul sensibil, respectiv tipul de piele care se înțelegea cel mai „prost” cu produsele cu SPF, Hello Sunny Hydrating Sun Essence oferă o protecție eficientă împotriva întregului spectru de radiații UV, calmează tenul și îl hidratează temeinic. Mai mult, esența este minunat de lejeră, se absoarbe imediat și confortabil în piele și lasă o finisare translucidă, una care transformă produsul într-un primer extraordinar.

Waterfull Essence Sun Cream SPF50+ PA++++ d’Alba

Ideală pentru toate tipurile de ten, crema de protecție solară de la d’Alba are la bază extracte de trufe albe și de vin care nu numai că protejează de soare, dar conțin și antioxidanți ce reușesc să înlăture din daunele deja provocate de expunerea neprotejată. Spectrul larg de 50+ apără pielea, iar capacitatea de hidratare este una de-a dreptul impresionantă. Ce mai rămâne de adăugat? Adorăm textura sa revigorantă, care face ca utilizarea să fie o adevărată plăcere. 

Comfy Water Sun Block SPF50+ PA++++ Unscented Purito

Protecția solară trebuie folosită la orice vârstă, din fragedă pruncie, iar crema Comfy Water Sun Block SPF50+ PA++++ Unscented de la Purito este acel produs care va trece de la cel mai tânăr la cel mai vârstnic. Produsul are o textură apoasă care aderă confortabil la piele, ajunge în straturile profunde și protejează cu dedicație, hidratând în același timp. Crema are și efect antiinflamator, ceea ce o face minunată pentru pielea cu tendințe acneice, și este formulată cu adecassoside, asiaticoside, acid madecassic si asiatic, toate extrase din centenella, excluzând stabilizatorii artificiali și chimicalele dăunătoare. Noi o numim cheia pentru tenul perfect! Să nu uităm încă un amănunt important! E lipsită de uleiuri esențiale, deci nu are pic de miros.

Aplicarea cremei cu SPF nu este un truc anti-îmbătrânire, ci un sfat de viață, un stimulent pentru sănătate, o regulă pentru o existență lungă și frumoasă. Adoptă neapărat un astfel de produs în rutina ta de îngrijire zilnică: formulele noastre de la Natural Hysteria sunt naturale, eficiente și atât de prietenoase cu tine, cu mediul, cu sufletul tău și cu pielea ta.