Vrei ten de porțelan? Atunci trebuie să afli despre 7 skin

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că asiaticii au descoperit secretul pielii frumoase și sănătoase, dezvoltând un adevărat cult pentru așa-zisa ”glass skin” sau ”piele de sticlă”, într-o traducere aproximativă. În special coreenii, acordă o foarte mare atenție aspectului pielii lor, astfel încât să întârzie apariția ridurilor și să se bucure de un ten luminos, fără pori dilatați, acnee sau puncte negre. Putem fi de acord că și noi, aici în Europa, ne dorim exact același lucru.

Autor: Adelina Tomescu 

Primul pas spre o piele frumoasă este să determini ce tip de ten ai și să folosești produsele potrivite nevoilor sale. Apoi, regula de aur, hidratare, hidratare și iar hidratare. Multe persoane au căzut în capcana mitului că tenul gras nu are nevoie de hidratare, însă avem speranța ca în viitor această supoziție să fie demontată complet. Pielea are mereu nevoie de hidratare, aceasta fiind cale spre fermitate, aspect tânăr și luminos, exact așa cum ne dorim.

Tot Coreenii sunt cei care ne pun la dispoziție produse cu texturi nemaiîntâlnite și formule eficiente, a căror aplicare devine o adevărată plăcere. Metoda 7 skin, despre care vorbim astăzi, reprezintă o modalitate de hidratare în profunzime a pielii, cu efecte imediate și de durată, atunci când există continuitate.

Ce trebuie să faci?

Mai întâi, alege o loțiune tonică sau o esență, neapărat fără alcool, AHA sau BHA, care să se potrivească tipului tău de ten. Poți opta pentru Benton Fermentation Essence dacă ai un ten uscat și sensibil ori pentru Dear, Klairs Supple Preparation Unscented Toner sau Benton Cacao Moist and Mild Toner. De asemenea, poți lua in calcul Benton Aloe BHA Skin Toner. Are o formula ușoară, infuzata cu Aloe Vera si acid salicilic, care elimină impuritățile si celulele moarte de pe piele. În scurt timp vei observa cu bucurie ca nu mai ai puncte negre și că tenul tău e mult mai luminos și hidratat.

După ce ai curățat tenul cu un produs solubil în apă, aplică un strat din produsul pe care l-ai ales pentru această metodă. Pentru o absorbție eficientă, apasă ușor palmele pe față. Așteaptă câteva minute și repetă aplicarea. Poți face acest lucru de până la 7 ori (de aici denumirea 7 skin – 7 straturi). În funcție de necesitate, te poți opri la 3 sau 5 straturi. Dacă alegi o esență sau un toner cu acid hialuronic, poți umezi în prealabil pielea cu un strop de apă termală.

 

După ce ai terminat de aplicat cele 7 straturi, poți folosi o cremă hidratantă, precum Benton Snail Bee High Content Steam Cream sau CosRx Ultimate Nourishing Rice Overnight Spa Mask, pentru a finaliza procesul sau poți lăsa doar loțiunea tonică să își facă treaba. Metoda funcționează ca un tratament facial la salon, pentru ca tenul tău însetat va beneficia de maximul potențial al ingredientelor din produs. Efectele se văd rapid. Dacă aplici cele 7 straturi seara, dimineața cu siguranță vei avea o piele mult mai luminoasă și netedă, iar dacă ești consecventă, beneficiile se vor vedea și pe termen lung.