Acordăm atât de multă atenție regimului de skincare, în general, dar neglijăm unul dintre cei mai importanți pași, respectiv curățarea pielii. Dacă și tu te simți cu musca pe căciulă, deoarece de cele mai multe ori te rezumi la a trece rapid o dischetă înmuiată în apă micelară pe chip sau din când în când te abați și de la acest obicei, ai ajuns acolo unde trebuie și vei citi rândurile necesare.
Suntem gata să îți spunem tot ce trebuie să știi despre curățarea tenului, recomandându-ți de asemenea și produsele necesare pentru ca această misiune să devină mai simplă, mai ușoară și mai frumoasă. Află totul de mai jos!
Curățarea pielii nu mai are secrete!
Nu rezuma curățarea pielii doar la demachiere, fiindcă acest proces presupune mult mai mult de atât. Curățarea pielii înseamnă îndepărtarea oricăror impurități, particule de praf, noxe din atmosferă, sebum sau orice altă substanță care tulbură echilibrul tenului tău.
Odată ce am stabilit aceste aspecte, să descoperim împreună tot ce trebuie să știi despre curățarea pielii tale!
Mai întâi de toate, spală-te pe mâini!
Departe de noi gândul de a comite un sacrilegiu și de a-ți compara chipul radios cu o piesă de mobilă, dar să presupunem că ștergi praful: ai face-o folosind o cârpă deja murdară? Cum suntem sigure că nu e cazul, e la fel de imperios necesar să te speli pe mâini înainte să te apuci de purificarea pielii.
Îndepărtează machiajul de pe piele!
Am făcut această distincție mai sus: curățarea pielii nu înseamnă (numai) demachierea. Dar înainte de a începe acțiunea propriu-zisă, asigură-te că elimini makeup-ul din calea ta.
Folosește un produs super eficient precum Gentle Black Deep Cleansing Oil de la Dear, Klairs, un ulei genial pentru curățarea oricărui tip de piele. Cu o textură ușor de îndepărtat și o capacitate extraordinară de a curăța murdăria și machiajul fără a provoca iritații, acest produs wow include uleiuri naturale extrase din fasole neagră, ce controlează excesul de sebum și calmează pielea. Compoziția e completată de ulei de soia neagră, care potențează elasticitatea tenului, ulei de susan negru, ce previne deshidratarea și îmbătrânirea pielii, deținând de asemenea efect antioxidant, și ulei din semințe de coacăze negre, ce protejează dermul și stimulează regenerarea celulară.
Renunță să folosești și pe față săpunul de mâini.
Și nu te complace cu iluzia că bunica ta o făcea și are o piele minunată: ține cont că pe vremea domniei-sale nu exista atât de multă poluare și nici radiațiile nu erau așa periculoase. Săpunul mai degrabă alterează pH-ul pielii delicate de pe față, ceea ce poate favoriza înmulțirea bacteriilor.
Așadar, un produs special formulat pentru curățarea feței, fără sulfați, se va dovedi ideal din acest punct de vedere. Recomandăm Cleansing Foam de la Pyunkang Yul, o spumă pentru toate tipurile de ten. Formula delicată, dar foarte eficientă, e bazată pe extracte de Saposhnikovia divaricata (o specie de plante din Asia de Nord-Est), ce produc o spumă bogată și curăță în profunzime, eliminând impuritățile și sebumul blocat în pori. Pielea e curată și proaspătă, strălucind de curățenie.
Folosește apă călduță.
Poți să închei curățarea pielii cu un jet de apă rece pentru tonifiere, dar nu folosi nici apă fierbinte, nici apă cu temperaturi prea scăzute. În primul caz vei irita tenul, iar în al doilea poți compromite acțiunea de curățare în profunzime.
Degetele sunt cel mai potrivit instrument de curățare.
Cu toate că accesoriile de demachiere abundă, de la bureți la perii de curățare, ține cont că tot degetele sunt mai în măsură să curețe ca la carte fața: e una dintre misiunile lor naturale.
Când exfoliezi, mizează pe produse delicate.
Îți vine sau nu să crezi, și dermatologii recomandă mai degrabă exfolierea chimică decât cea fizică, grunjoasă. Noua generație de produse e mult mai delicată și mai eficientă.
Ceea ce înseamnă că nu trebuie să mizezi pe particule abrazive, ci pe ingrediente care au rolul de a topi impuritățile și de a îndepărta murdăria, sebumul și stratul de celule moarte de la suprafața pielii. Noi mizăm pe exfoliantul purificator pentru ten Giovanni D:tox System, îmbogățit cu cenușă vulcanică și cărbune activ, care curăță fără a usca pielea sau a provoca iritații. Compoziția e completată de extracte de fructe de acai și de goji, ce dețin proprietăți antioxidante, iar produsul are un pH echilibrat numai cu beneficii.
Lasă timp produselor să acționeze
Mai ales atunci când este vorba despre exfolianți, contează să permiți produselor să acționeze. Tocmai de aceea e recomandat să masezi delicat fața timp de aproximativ 1 minut înainte de a clăti. Acest masaj circular, în sens ascendent, îmbunătățește și circulația, conturează un efect de lifting și previne îmbătrânirea. Crede-ne, se vor vedea rezultatele.
Nu contează numai fața.
Atunci când îți cureți tenul, nu te opri la față; gâtul cui l-ai lăsat? Și el se confruntă cu atacul impurităților și reprezintă și prima zonă pe care se manifestă semnele gravitației. De asemenea, ai grijă să cureți pielea până la linia scalpului, acolo unde apar ridurile timpurii.
La final, după ce ai clătit, tamponează ușor fața cu un prosop.
O altă preconcepție care circulă la adresa îngrijirii tenului este aceea că pielea ar trebui să fie udă atunci când aplici produsele de îngrijire, fiindcă astfel stimulezi hidratarea. Deși e adevărat că o față ușor umezită poate să prezinte aceste beneficii, recomandarea noastră este să usuci pielea tamponând cu un prosop și să aplici apoi toner-ul și crema de față în interval de un minut.
Nu exagera cu curățarea tenului!
Da, am stabilit că e misiune sacră să îți cureți pielea, dar nu uita nici că ce e prea mult e prea mult! Nu te spăla pe față mai des de două ori pe zi, dimineața și seara. O greșeală pe care o comit multe persoane este să își curețe tenul și imediat după ce se trezesc, și la duș, dimineața,.
E suficient să folosești Low pH Good Morning Gel Cleanser de la CosRx! Produsul e menit să restabilească echilibrul pH-ului fără a irita și conține numai ingrediente naturale. Are în compoziție ulei de arbore de ceai, ce hidratează, reduce iritarea și curăță în profunzime, îndepărtând acumulările de sebum și celulele moarte peste noapte.
Abia așteptăm să ne spui dacă ți-am completat cunoștințele despre curățarea pielii. La Natural Hysteria e sacră și sperăm să devină la fel și pentru tine!