7 cauze ale răririi sau subțierii părului. Află ce trebuie să faci!

Visezi la o coamă bogată de zeiță, dar podoaba ta capilară e atât de departe de năzuințele tale? De fapt, rărirea sau subțierea părului sunt fenomene cât se poate de normale, care afectează o mare parte din populație.

Ceea ce nu înseamnă că trebuie să te resemnezi ca ponytail-ul tău să devină din ce în ce mai fragil, în timp ce stima de sine descrește considerabil. Cunoașterea cauzelor ce stau la baza subțierii sau răririi părului este extrem de importantă deoarece va constitui fundamentul pe baza căruia să acționezi.

Află azi care sunt cele mai comune cauze ale subțierii sau răririi părului, dar și produsele care te pot ajuta în acest sens!

De ce ți se subțiază sau rărește părul? 7 cauze de luat în calcul

Subțierea și rărirea părului sunt fenomene cât se poate de frecvente, care pot avea sau nu o afecțiune la baza lor. Dar, conform oamenilor de știință, odată ce ai tratat cauza ce a determinat deteriorarea foliculului, te vei bucura din nou de podoaba ta capilară deasă și strălucitoare. Rare sunt situațiile în care vei descoperi că nu e nimic de făcut!

Am adunat mai jos cei mai comuni factori ce pot determina căderea sau subțierea părului!

Vârsta. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, foliculii de păr își diminuează activitatea. De asemenea, firul devine mai subțire și își pierde culoarea. E un fenomen natural, căruia din păcate nu i te poți împotrivi, deși poți remedia pe alocuri situația.

Unele afecțiuni. Alopecia androgenică și alopecia areata cauzează pierderea și rărirea firului de păr, fiind afecțiuni moștenite pe cale genetică sau dezvoltate în urma unor dezechilibre hormonale.

Alte situații medicale în care te poți confrunta cu subțierea sau căderea părului sunt următoarele: hipotiroidismul sau hipertiroidismul, tratamentele pentru bolile autoimune, sistemul imunitar slăbit, infecții sau afecțiuni dermatologice.

Unele obiceiuri nocive. Din păcate, ți-o faci cu mâna ta în următoarele situații. Chiar obiceiuri ce fac parte din ritualul nostru zilnic de înfrumusețare pot provoca subțierea sau rărirea părului. Astfel, dacă prinzi șuvițele prea strâns în coadă, folosești extensiv ondulatorul sau placa sau apelezi la produse de haircare sau de styling agresive, poți ajunge în postura de martor neputincios al degradării propriei podoabe capilare.

Dieta. Părul are nevoie de nutrienți ca să crească sănătos, proteinele, vitaminele (vitamina B12, vitamina D) sau mineralele (în special fierul) fiind esențiale pentru supraviețuirea sa. Astfel, dacă ai o dietă deficitară, va fi primul care va avea de suferit. Bucură-te de un regim bogat în ouă, nuci și pește gras dacă vrei să îți recapeți frumusețea părului.

Stres. Stresul face ravagii în tot organismul și nu uită nici de păr! Când traversezi perioade dificile, bietele șuvițe vor fi primele sacrificate, rărindu-se, subțiindu-se sau căzând în mod dramatic. Încearcă remediile naturale contra anxietății și a stresului ca să previi acest fenomen.

Dezechilibre hormonale. Poți îndrepta degetul acuzator și către hormonii dezlănțuiți atunci când te plângi de rărirea sau de subțierea părului. Fie că ești însărcinată, aproape de menopauză sau ai renunțat la pilulele contraceptive, rezultatele se vor vedea și pe podoaba capilară.

Deficiența de vitamina D. Acest nutrient care este produs de organism în urma expunerii la soare este implicat într-o mulțime de procese desfășurate în corp, iar creșterea părului este unul dintre ele. Rezultatul? Lipsa acestei vitamine poate conduce la rărirea, subțierea sau căderea șuvițelor.

Părul tău s-a rărit sau s-a subțiat? 5 produse care îți pot sări în ajutor!

Cea mai importantă măsură pe care o poți lua pentru remedierea stării părului este, firește, identificarea cauzei ce a determinat subțierea sau rărirea firului și apoi contracararea sa. Pline de susținere se pot dovedi și produsele de mai jos, cărora noi le datorăm o porție generoasă din fericirea noastră.

Începem cu un șampon care poate face diferența în ritualul îngrijirii părului. Este vorba despre șamponul reparator fortifiant Ancient Egyptian de la The Mane Choice. Cu o formulă bogată în biotina ce potențează rezistența șuvițelor, alături acizi grași omega 3, 6, 9 pentru hidratare și reducerea apariției firelor despicate, șamponul curăță cu blândețe părul, fiind ideal și pentru părul rar sau subțire.

Continuă ritualul de îngrijire a părului cu balsamul pentru par ondulat și creț de la Bioearth. Îmblânzind și hidratând șuvițele, produsul conține un mix de ulei de jojoba și extracte vegetale care restructurează inclusiv părul subțire și rar. Este o soluție minunată pentru cele care nu mai credeau că părul se poate întoarce pe calea cea bună.

Ai nevoie de un tratament în profunzime? Apelează la Nutrafix Hair Reconstructor de la Giovanni. Ideal pentru reconstrucția și protecția părului care a fost supus agresiunilor, tratamentul infuzează cu proteine firul de păr, fără a estompa culoarea. Formula vegană, ce nu a fost testată pe animale, îți liniștește conștiința în timp ce îți readuce la viață cuticula.

Nu numai tenul tău va beneficia de pe urma unui serum: și părul abia așteaptă un asemenea gest binefăcător. Produsul revitalizant pentru păr de la Sabio hidratează scalpul și părul, regenerează și conferă rezistență, fiind de asemenea ideal pentru fortificarea firului subțire sau rar. Uleiul de ricin, uleiul de argan, uleiul de migdale dulci și uleiurile esențiale de rozmarin și ylang-ylang își dau întâlnire în formula acestui produs tonic și revigorant care va face o diferență imensă pentru părul tău!

Pure Inspiration Daily Conditioner de la Innersense este un balsam ideal pentru firul subțire, care facilitează descurcarea, întărește și netezește cuticula, conferind strălucire și combătând electrizarea. Vei adora formula naturală pe bază de ulei de tărâțe de orez, ulei de avocado, ulei de semințe de floarea soarelui, proteine, ceai Rooibos, ulei de floare de portocal și unt de Shea, care te cucerește de la prima aplicare.

Nu mai știi ce să faci contra răririi sau subțierii părului? Ești gata să te declari dezarmată și să accepți situația? Nici pe departe! Trage aer în piept și pregătește-te să lupți contra cauzelor care provoacă degradarea cuticulei, optând pentru produsele recomandate de către noi! Abia așteptăm să ne spui ce efecte au avut!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>