Cura pentru păr: cum îl pregăteşti pentru coafurile de sărbători

Urmează o perioadă tare încărcată pentru părul nostru, care nu va privi cu la fel de multă încântare ca noi petrecerile ce abundă de Crăciun și de Anul Nou. De la cocuri sofisticate la coafuri wet look pline de îndrăzneală și glamour, cu siguranță podoaba ta capilară va trece prin mai multe transformări decât i-ar plăcea.

Dar cheia reușitei se află tot la tine! Ca să te bucuri de un aspect ireproșabil al părului în timpul sărbătorilor, supune-l la o cură ce va scoate la iveală tot ce e mai frumos din el. Vezi mai jos care sunt sfaturile pe care să le pui în aplicare cu o săptămână sau cu câteva zile înainte de startul sezonului de petrecere.

Părul superb nu cunoaște frizz-ul

Să spunem că acea coafură de vis ți-a ieșit, dar iarna și-a pus în minte să îți compromită toate eforturile și te atacă mișelește cu frig și umiditate, ce dau naștere frizz-ului. Părul electrizat nu se împacă cu niciun hairstyle, așa că ce poți face?

Investește în spuma împotriva electrizării părului Frizz Patrol de la Aunt Jackie’s. Produsul are o textură ușoară de elixir ce îmblânzește șuvițele și le lasă netede, lucioase și bine definite. Compoziția e una demnă de admirat: ulei de semințe de struguri, un ingredient minunat pentru accentuarea strălucirii naturale, alături de ulei de jojoba și tamanu, pentru a intensifica hidratarea. Spuma fixează părul fără a-l încărca și e must-have în sezonul de petrecere.

Fă-ți o programare la stilist

O tunsoare impecabil realizată, de o mână de magician, e în sine o coafură fabuloasă pentru sărbători. Înainte de a da startul petrecerilor, scapă de vârfurile despicate făcând o vizită la salon, iar apoi îți va fi mult mai ușor să te pregătești pentru farmec și strălucire!

Nu te spăla pe cap chiar înainte de a te coafa.

Acasă, e mai bine să te speli pe cap cu o zi înainte de marea petrecere sau în dimineața evenimentului. Astfel, uleiurile naturale care vor fi secretate în timpul zilei vor facilita aranjarea șuvițelor tale.

Folosește un produs care curăță în timp ce hidratează, precum șamponul cu vitamina C So So Clean de la Curls. Nu numai că oferi părului o cură de antioxidanți, exact ceea ce îi trebuie în această perioadă, dar te asiguri că impuritățile sunt îndepărtate atât de pe păr, dar și de pe scalp, iar firul de păr este hrănit și îngrijit cu vitaminele A, B1, B6, și C. În plus, șamponul stimulează creșterea părului, previne căderea, amplifică luciul, îmbunătățește sănătatea și echilibrează producția de sebum, exact ceea ce ne trebuie înainte de o petrecere.

Hidratează cu simț al răspunderii!

Înainte de a face furori la sărbători, asigură-te că treci părul printr-o cură de hidratare. Nu opta însă nici pentru produse prea grele, care să îl încarce, și lasă reconstrucția, repararea sau regenerarea pentru perioada de după sărbători.

Un balsam fără clătire e alegerea ideală acum!  Crema hidratantă fără clătire Hydrate Me  Aunt Jackie’s Aloe and Mint lasă părul foarte ușor de aranjat, îndeplinindu-și menirea înainte de sezonul de petrecere și nu numai. Produsul are la bază o formulă terapeutică cu Aloe Vera, mentă, cânepă și rădăcină de trufe ce fortifică cuticula fără a o încărca, alături de alte ingrediente care rețin umiditatea în fir pe termen lung. Vei deveni fană de cursă lungă a acestui produs.

O dată pe săptămână, înainte de a începe să îți aranjezi părul în coafurile de sărbători, aplică și o mască. Recomandarea noastră? Turmeric Hair Detox de la Bounce Curl, produsul care readuce la viață părul tern sau scalpul cu depuneri. Formulată cu curcumă, cu o consistență asemănătoare jeleului, dar și cu alte ingrediente de excepție precum oțetul de mere organic, cărbunele și ceaiul verde, masca elimină depunerile de pe firul de păr și poate fi folosită și pe scalp, cu 12-15 minute înainte de spălare. Aroma revigorantă de mentă te va cuceri!

Ai grijă la dieta ta!

Ce i-ar plăcea părului să consumi înainte de sezonul de petrecere? Îți spunem în rândurile următoare! În primul rând, ține cont că firul de păr este conceput din proteine, așa că e vital să incluzi în alimentație carne roșie, pește, lactate, ouă, soia sau nuci. Biotina (regăsită în ouă, pește și nuci) previne ruperea firului, o „catastrofă” mai ales în sezonul de petreceri, iar acizii Omega-3 hidratează cuticula, fiind prezenți în avocado, semințe de dovleac și pește gras. În cazul în care te confrunți și cu căderea masivă, adaugă alimente bogate în fier precum carnea roșie, lintea sau verdețurile la masa ta.

Folosește produse pentru volum!

Cea mai frumoasă coafură a tuturor timpurilor este una bogată și voluminoasă. Indiferent că discutăm despre o coadă de pește groasă, demnă de o sirenă, sau despre bucle care cad lejer pe umeri, volumul e atât de dorit.

I Create Volume de la Innersense e o loțiune pentru volum ideală pentru toate tipurile de păr. Produsul conferă bogăție de la rădăcină până la vârfuri, iar compoziția cu aloe vera și miere organică imprimă textură și manevrabilitate firului. Hidratarea, strălucirea și flexibilitatea sunt garantate de adaosul de aminoacizi din grâu și de eucalipt. Nu în ultimul rând, ceaiul Rooibos, cu un conținut de antioxidanți de 50 de ori mai ridicat decât cel verde, are proprietăți terapeutice și anti-îmbătrânire spectaculoase. Aplică loțiunea pe părul umed, distribuind cu degetele de la rădăcină până la vârfuri, și apoi usucă cu difuzorul.

Uscătorul de păr, amicul coafurilor de sărbători

Dacă tot am ajuns la acest capitol, anticipat și de pasul de mai sus, îți amintim că nu e indicat să lași părul să se usuce natural dacă vrei să obții o coafură super bine finisată. Apelează la un uscător de păr care protejează însă cuticula, dotat cu un difuzor pentru netezire perfectă și volum incitant.

Acum, părul tău e pregătit pentru toate coafurile de sărbători! Descoperă la Natural Hysteria aliații care ți se alătură în cura de îngrijire de care ai nevoie pentru ca podoaba ta capilară să petreacă la fel de fericită ca tine în sezonul de poveste!