Cum foloseşti vitamina C în îngrijirea tenului

Indiferent de cât de dedicată ești unei rutine de frumusețe, cu siguranță ai auzit, și nu dintr-o singură sursă, despre super beneficiile vitaminei C pentru piele. Acest antioxidant „poartă” greutatea a mii de responsabilități pe umerii săi, dar sunt toate afirmațiile la adresa sa reale sau doar „iluzie și fum”?

Azi îți povestim despre superputerile vitaminei C în îngrijirea tenului! Află care sunt beneficiile sale, descoperă dacă există efecte adverse ale utilizării sale și învață cum să integrezi acest antioxidant prețuit în ritualul tău de beauty!

Ce este vitamina C?

Înainte de a începe să îi dedicăm ode, să descoperim totuși ce este vitamina C. Un antioxidant responsabil cu neutralizarea efectelor devastatoare pe care le au radicalii liberi asupra sănătății organismului în general și a pielii în particular, vitamina C este un nutrient esențial folosit pentru creșterea și repararea țesuturilor, pe care corpul nu îl poate produce de unul singur.

Această ultimă trăsătură este una dintre cele mai importante în cazul vitaminei C: dacă nu o putem obține pe cont propriu, trebuie să o asimilăm din fructe și legume sau, în cazul pielii, prin aplicarea topică a loțiunilor, cremelor sau serumurilor.

Dar, ca să înțelegem mai bine funcțiile vitaminei C, să ne reamintim ce sunt radicalii liberi. Toxine la care suntem expuse prin aerul poluat pe care îl respirăm, prin fum de țigară, radiații și stres, dar și în urma unor procese care sunt desfășurate în mod natural la nivelul celulelor, radicalii liberi îmbătrânesc pielea, alterează ADN-ul, pot afecta funcționarea celulelor și chiar provoca nemilosul cancer. Numai când citim aceste rânduri ne dăm seama cât de importantă e vitamina C.

Beneficiile vitaminei C

Am văzut mai sus cât de utilă este vitamina C corpului și pielii în special fiindcă anulează efectele devastatoare ale radicalilor liberi. Protejând astfel pielea, nutrientul previne apariția ridurilor, decolorarea și chiar cancerul de piele.

Dar lupta contra radiațiilor nu e singura menire a vitaminei C. Iată mai jos și alte efecte pozitive ale acesteia!

Stimulează producția de colagen și de elastină. Aplicarea topică a vitaminei C poate să intensifice capacitatea de reparare a dermului și deci să crească sinteza colagenului și elastinei, necesare pentru o piele tânără cu aspect sănătos.

Reduce hiperpigmentarea. S-a observat că vitamina C poate să inhibe și producția în exces de melanină, de aici deducându-se capacitatea sa de a atenua petele pigmentare sau cele solare. Și semnele maronii, apărute din cauza înaintării în vârstă, își găsesc un „inamic” în acest puternic antioxidant.

Hidratează. Au fost necesare studii care să arate că vitamina C poate să și hidrateze pielea, prevenind pierderile de apă și sporind retenția acesteia. De asemenea, acest nutrient de care suntem tot mai impresionate îmbunătățește și funcția de barieră a dermului.

Există efecte adverse ale vitaminei C?

Atât timp cât ții cont de indicațiile de aplicare a produsului tău pe bază de vitamina C, nu ai rațiuni să îți faci griji. Problema intervine atunci când aplici nutrientul topic fără să ții seama de anumite precauții.

În primul rând, dacă ai tenul foarte sensibil, există riscul de iritații cutanate. De aceea, e bine să efectuezi înainte un test care să îți arate dacă pielea ta suportă sau nu vitamina C.

Și pielea grasă, cu supraproducție de sebum, poate să se împace cu dificultate cu vitamina C. Forma uleioasă a acestui nutrient este cea care poate pune probleme.

Evită să asociezi vitamina C cu acizi, mai ales în cadrul aceleiași aplicări. În cazul în care nu utilizezi protecție solară, poți constata că ai de-a face cu o fotosensibilitate crescută.

Un amănunt care nu trebuie uitat este legat și de depozitarea sa. Pentru că vitamina C poate să oxideze rapid, e de preferat să plasezi ambalajele într-un loc ferit de soare, răcoros și uscat. Doar așa vei menține valorosul antioxidant în cele mai bune condiții!

Și, un ultim aspect extrem de important, folosește obligatoriu o cremă cu factor de protecție ridicat în perioadele în care vitamina C face parte din ritualul tău de îngrijire. Nu contează anotimpul, nu contează că e soare sau înnorat, nu te abate de la acest pas. Noi îți recomandăm Purito Daily Go-To Sunscreen SPF 50, un produs de protecție solară hibrid. Este formulat atât cu filtre chimice, cât și cu filtre fizice pentru a oferi protecție UVA / UVB cu spectru larg excepțional de mare.

Cum folosești vitamina C: cele mai bune produse

Nu există un ritual unic pentru fiecare admiratoare a vitaminei C. Sunt experți care recomandă folosirea sa dimineața, alții care consideră că e mai eficace seara, dar cei mai mulți specialiști sunt de părere că mai importantă este consecvența: utilizează vitamina C zilnic sau o dată la două zile și nu va mai conta atât de tare când anume decizi să o aplici.

Poate cel mai eficient mod de a aplica vitamina C este prin intermediul unui ser. Tocmai de aceea îți recomandăm Freshly Juiced Vitamin Drop de la Dear, Klairs. Ideal pentru toate vârstele și toate tipurile de piele, serul include concentrat pur de vitamina C într-o formulă inovatoare și non-iritantă. Revitalizând, întreținând și întinerind pielea, serul îți va dărui un ten incredibil de frumos, protejat și luminos.

Vrei să aplici vitamina C ca atare pe piele? Optează atunci pentru Vitamin C 2% de la Bioearth Elementa, o soluție concentrată de vitamina C 2% într-o bază activă cu gel de Aloe Vera și acid hialuronic, fermentat natural. Serul vitaminizant lasă tenul luminos, uniform, ferm și catifelat, stimulând producția de colagen, reducând efectele fotoîmbătrânirii premature și estompând petele pigmentare și ridurile.

Vitamina C poate fi secretul tenului tău cu aspect ireproșabil! Integreaz-o în rutina ta de frumusețe și vei descoperi impresionată că era tot ceea ce aveai nevoie!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *