Cum să îți îngrijești părul primăvara în funcție de tipul său

Nu degeaba i se spune „podoaba capilară”: atunci când e îngrijit și tratat așa cum merită, părul tău e precum o coroană ce îți conferă noblețe și strălucire. Însă, pentru a-ți îndeplini datoria față de el, nu e suficient să îl speli și să îl hidratezi când îți amintești: trebuie să îl răsfeți cu produsele potrivite și, după cum nuanțează experții, personalizate și în funcție de anotimp.

Descoperă în rândurile de mai jos cum să îți îngrijești părul primăvara în funcție de tipul său. Acceptă cu un surâs luminos sfaturile celor din jur, dar nu uita: tot ce contează e haircare-ul diferențiat în funcție de tipul și textura părului tău. Iată informațiile de care ai nevoie!

Păr gras

Părul gras se caracterizează printr-o producție de sebum accentuată care te face să îți dorești cu disperare să îl speli zilnic. Evită însă această capcană, căci nu va face decât să îți acutizeze problemele. De ce să te mai ferești? De ingredientele super hidratante, care îl pot lăsa îngreunat și lipsit de viață.

La ce să fii atentă primăvara? La necesitatea de a curăța cuticula în profunzime. Pe lângă șamponul care ți-a câștigat deja loialitatea, investește într-un produs clarificant care să purifice părul.

O recomandare pur și simplu excelentă este șamponul clarificant As I Am, ideal pentru îndepărtarea acumulărilor de produse din păr, dar și a impurităților, ce curăță în profunzime și stimulează inclusiv absorbția ingredientelor hidratante aplicate ulterior. Nu o să mai vrei să îl mai schimbi!

La capitolul hidratare, ia în calcul faptul că părul tău se numără printre cele mai pretențioase tipuri. Un balsam pentru volum este exact ceea ce îți trebuie, având și rolul de a contracara tendința de îngreunare căreia i se supune părul gras asfixiat de impurități și sebum.

Balsamul pentru volum Root 66 de la Giovanni se adresează părului cu fir subțire și moale, incluzând o combinație ideală între nutrienții din fructe și extractul de coada calului ce fortifică în mod incredibil cuticula. Hidratând în mod lejer, netezind și protejând, balsamul ușurează și descâlcirea părului și conferă elasticitate și textură .

Păr uscat

La polul opus față de părul gras, părul uscat are de suferit primăvara din cauza lipsei de hidratare. Sfidează pericolele deteriorării și ale tranziției de la temperaturile reci la cele ridicate adoptând un regim de îngrijire dedicat.

În primul rând, optează pentru un șampon cu ingrediente hidratante precum uleiurile din plante sau untul de shea. Acestea vor constitui un strat protector la suprafața cuticulei, îmbrăcând-o într-o „armură” care o ferește de factorii nocivi.

Te vei îndrăgosti de șamponul hidratant Pure Silk de la Bounce Curl. Produsul are la bază ulei de șofran, minunat pentru descâlcirea părului, dar și extracte de seminţe negre, pro-vitamina B5, biotină, Quinoa, urzică, lavandă, ulei de măsline și ceai verde, ce redau vitalitatea și sănătatea cuticulei tale. Formula e completată de o aromă reconfortantă de lămâie care va transforma experiența utilizării.

Atunci când e vorba despre produsul hidratant câștigător, îți recomandăm înlocuirea balsamului cu o mască. Te va cuceri Ayurvedic Deep Conditioner, o mască intens hidratantă ideală pentru părul uscat și deteriorat, îmbogățită cu extracte de uleiuri ayurvedice precum Amla, Birinjai și Shikakai, dar și ulei de baobab pentru hidratarea părului și reducerea frizz-ului. Iar atunci când folosești masca, aroma de piersici proaspete e de-a dreptul savuroasă!

Părul creț

O categorie aparte numai și prin prisma necesității sale crescute de hidratare, părul creț captivează cu frumusețea sa, dar nu e deloc ușor de îngrijit. Dacă nevoia de hrănire îl aduce mai aproape de părul uscat, pericolul îngreunării buclelor și aplatizării lor e un punct comun cu părul gras.

Acceptă ajutorul oferit de un produs de co-wash, așa cum este balsamul pentru spălare Coconut CoWash, ideal pentru părul creț. Formula e ideală pentru primăvară, pentru că îndepărtează în mod delicat impuritățile, stimulând în același timp creșterea părului, un aspect care îl diferențiază de alte produse de gen de pe piață. Bonus: ingredientele hidratează atât părul, cât și scalpul, iar ușurința de aplicare și de îndepărtare e uluitoare.

La categoria balsam, un produs leave-in e magic pentru părul creț nu numai datorită aspectului său practic, dar și pentru că prelungește durata hidratării. Alege Balsamul fără clătire pentru echilibrarea hidratării Bounce Curl, o formulă concentrată pe bază de cinci uleiuri apreciate încă din Antichitate: ulei egiptean de Neroli, uleiuri de jojoba, argan, măsline și Fenugree. Formula luxuriantă e îmbătătoare, iar aroma cu note de fructe exotice, iasomie, magnolie, santal și vanilie, de neuitat.

Păr vopsit

Pe cât de pitorească este primăvara, pe atât de plină de amenințări se dovedește la adresa părului vopsit. Adesea deteriorat sau uscat, casant și degradat din cauza decolorării sau a folosirii unor pigmenți agresivi, părul colorat suferă și de estomparea nuanței sale din cauza acțiunii razelor de soare mult mai puternice.

E musai să folosești o gamă dedicată părului vopsit. Începe cu un șampon regenerant special dedicat părului colorat, precum cel de la Dr. Konopka’s, ce conține o combinație specială de extracte de verbină revitalizante, reparatoare și hidratante și ulei de jojoba ce sigilează culoarea. În plus, șamponul curăță delicat, reechilibrează activitatea glandelor sebacee și redă vitalitatea părului uscat sau vopsit.

Îmbunătățește ritualul de îngrijire de primăvară cu balsamul pentru păr vopsit de la Sabio. Formulat cu keratină și proteină de mătase, produsul acționează ca un scut ce apără cuticula de factorii de mediu și de tratamentele termice, sigilând culoarea în firul de păr și conferind suplețe și protecție. Fiind un produs multifuncțional, îl poți folosi de minune și pe post de mască hidratantă.

Primăvara, acordă o îngrijire specială părului tău cu ajutorul produselor Natural Hysteria. Întoarce-te la natură, sărbătorind revenirea sa la viață, și acceptă susținerea sa și în baia ta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>