Cum să ai grijă de părul tău după vară: sfaturile care îi redau frumusețea

Deși este unul dintre anotimpurile dragi sufletului nostru, vara nu are nici pe departe același farmec pentru cosițe. Radiațiile solare, sarea din apa mării sau clorul din piscine sunt tot atâția factori care îți transformă părul cel frumos într-un adevărat dezastru la finalul sezonului cald.

Din fericire, nu este totul pierdut! La Natural Hysteria, credem mai mult decât oricine în misiunile de salvare și îți recomandăm azi cele mai bune sfaturi pentru a reda frumusețea părului după vară! Vezi la ce măsuri de urgență să apelezi neapărat acum!

Îngrijirea părului după vară: 8 sfaturi pe care să le pui în practică acum

Dacă și tu te-ai trezit că părul tău întâmpină cel mai artistic dintre anotimpuri cu șuvițe uscate, cuticule degradate și un aspect lipsit de viață, nu te teme: avem cele mai bune recomandări pentru tine. Am adunat produsele care fac parte din trusa noastră de urgență de îngrijire post vară și ți le recomandăm cu toată căldura!

Estompează reflexiile gălbui din păr! După vară, părul deprinde o tentă gălbuie, în principal din cauza expunerii la soare și la clorul din piscină. Dar această problemă nu afectează numai posesoarele de cosițe blonde, dar și părul șaten sau brunet. Soluția? Nu da (neapărat) buzna la salon ca să îți refaci balayage-ul, ci investește într-un șampon pentru părul vopsit care să estompeze tonurile metalice, spălăcite.

Alegerea noastră numărul unu este masca fortificanta pentru protecția culorii Purple Rice Water de la Shea Moisture. Redând sănătatea părului și fortificându-l, acest produs combină orezul violet cu extractele de orhidee sălbatică și toporaș, dar și cu minerale care lasă părul moale și lucios. Culoarea e din nou radiantă, șuvițele sunt parfumate, iar programarea la stilist, amânată.

Alege o culoare mai închisă sau păstrează nuanța actuală. Uscarea și deteriorarea cuticulei fac parte din gama de provocări la care te supune toamna în mod tradițional, iar atunci când adaugi și vopseaua, miza crește. Tocmai de aceea, dacă îți colorezi părul într-o nuanță mai deschisă, adăugând și decolorarea la această ecuație, e recomandat ca în sezonul rece să spui „stop” acestui proces. Ia o pauză de la tonurile de blond, dacă nu reprezintă nuanța ta naturală, și alege în schimb culori mai profunde, pe placul toamnei, care nu necesită retușuri atât de frecvente.

Alege produse hidratante. Cum te-am avertizat deja, părul tău este atât de însetat la final de vară, iar diferențele de temperatură, vântul și frigul toamnei doar înrăutățesc această situație. Tocmai de aceea, acum vor face minuni produsele super hidratante.

Hydrating Cream Hairbath de la Innersense este o alegere pur și simplu extraordinară! Produsul întărește părul de la interior, conținând uleiuri esențiale de salvie și de tamanu pentru a echilibra secreția de sebum, alături de emolienți nutritivi care înmoaie și netezesc cuticula, extracte de cocos pentru hidratare, unt de Shea pentru emoliere și atât de relaxantul ulei esențial de vanilie. Părul tău nu o să își mai amintească decât de bucuria verii!

Completează cu Spray-ul protector cu papaya pentru părul expus la soare de la MaterNatura care hrănește șuvițele și redă puterea și sănătatea părului. Podoaba ta capilară va redeveni moale, sănătoasă, ușor de pieptănat și de aranjat. Lucios și fericit, părul tău tresaltă bucuros, armonizându-se cu peisajul atât de spectaculos al toamnei.

Ai grijă cu mătreața! Uscarea scalpului, un fenomen specific verii și băilor sale de soare și cu apă de mare, poate provoca apariția mătreții pe timp de toamnă. Și trecerea de la frigul de afară la temperaturile mai ridicate din interioarele încălzite poate supune părul unui stres suplimentar, de aceea e bine să integrezi în rutina ta un șampon anti-mătreață încă de la primele semne.

Noi recomandăm șamponul pentru revitalizarea scalpului Flora&Curl, formulat cu uleiuri organice, cu rolul de a calma scalpul și de a lăsa părul strălucitor și atât de sănătos. Produsul curăță pielea capului cu blândețe, elimină mătreața și previne reapariția ei. Te vei bucura de o senzație inegalabilă de prospețime, vei scăpa de mâncărimi și vei avea o piele a capului sănătoasă!

Lasă-ți părul pe spate! Cocuri înalte sau de balerină, împletituri pline de romantism, cozi ponytail îndrăznețe; vara am fi făcut tot ce ne stătea în putință pentru a ține părul cât mai departe de noi. Dar aceste acțiuni supun și cosițele unui stres suplimentar, cauzând fricțiune și presiune. Dat fiind că toamna temperaturile scad, este prilejul perfect pentru a lăsa acele bucle să atârne seducătoare pe umeri. Bonus: așa te integrezi și mai frumos în decorul de o delicatețe aparte al acestui anotimp.

Ai grijă la alimentație! Pe lângă alimentele bogate în proteine care sunt recomandate pentru un păr frumos și sănătos (legume, leguminoase), toamna e necesar să integrezi la mesele tale cât mai multă vitamina D. Explicația este aceea că, atunci când nu mai petreci atât de mult timp la soare, vei interfera cu producția acestui nutrient secretat de către corp în urma expunerii la razele astrului zilei. Ce e de făcut? Simplu! Consumă surse de vitamina D precum peștele gras (cu precădere somonul), ciuperci porcini, cereale fortificate, gălbenuș de ou, lapte fortificat, care vor sprijini cu aplomb și funcționarea sistemului imunitar.

Îngrijește cuticulele! Bietele de ele, au avut cel mai mult de suferit de pe urma verii. Se știe că stratul exterior al părului este prima barieră în cazul degradării, iar radiațiile, căldura și produsele cosmetice au erodat cu încăpățânare cuticula pe timp de vară. Soluția este o mască restructurantă, reparatoare sau regeneratoare, care să hidrateze și să refacă cuticula în profunzime.

Întâmpină toamna cu Masca de păr restructurantă MaterNatura, ideală pentru părul uscat sau deteriorat. Pătrunzând în profunzime în firul de păr, masca include extracte de ovăz, ulei de moringa, in și mei, având o formulă eficientă care protejează părul, îngrijește scalpul și hidratează cu prisosință. Trebuie lăudați și polifenolii din semințele de floarea soarelui, cei care redau forma de invidiat a părului deteriorat de soare sau de alte surse de căldură. Masca e un adevărat dar divin în sezonul rece!

Tunde-te! Știm că acest sfat poate părea dramatic pentru multe femei, dar este cea mai bună soluție la finalul unei veri pline de distracție. Atunci când vârfurile sunt intens degradate, doar foarfeca mai poate face lumină într-un univers întunecat. Nu vrei să pierzi prea mult din lungime? Spune-i stilistului să elimine numai porțiunea de păr care e imposibil de salvat și nu te teme: oricum vei arăta de milioane.

La Natural Hysteria, adorăm toamna, și suntem gata să ne pregătim părul pentru a face cunoștință cu acest anotimp plin de culoare! Modifică rutina de îngrijire pentru a repara daunele produse de către vară și bucură-te de un păr superb, de la rădăcină până la vârfuri!