Suferi de alergii? Cum să îți ajuți tenul să facă față

Conform studiilor, un procent îngrijorător de 37% dintre oameni au afirmat că au început să dezvolte simptome de alergie în ultimii cinci ani. Cu siguranță, și tu ai întâlnit măcar o persoană care strănuta și tușea disperat, cu precădere în intervalul mai-octombrie, și care învinovățea ambrozia sau polenul pentru toate problemele sale. Desigur, se prea poate să fii tu însăți acea persoană.

Alergiile pot fi provocate de diverse substanțe, de la medicamente, alimente, produse de curățenie, dar cele mai des întâlnite sunt cele stârnite de polen. Așa numita „febră a fânului” se declanșează de cele mai multe ori în perioada mai – octombrie, în funcție de tipul de polen care a cauzat-o. O reacție a sistemului imunitar, care tratează cauza alergiei ca pe o bacterie sau un virus și produce anticorpi specifici, alergia se manifestă prin strănut, mâncărimi, congestie nazală, tuse, ochi roșii, iritație, secreții nazale și oculare și, firește, probleme cu pielea.

Azi ne concentrăm mai ales pe modul în care alergiile ne afectează dragul nostru ten și îți spunem tot ce trebuie să știi din acest punct de vedere.

Cu alergiile la control: cum are de suferit pielea

Pielea nu e nici pe departe ocolită de manifestările alergice și suferă de mai mult decât mâncărimi, afirmă specialiștii. Practic, deși nu ai atins nimic care să îți provoace alergie (excludem astfel alergiile cutanate), vei vedea că afecțiunile sezoniere pot acutiza eventualele boli ale pielii precum psoriazisul, eczemele sau urticaria.

Totodată, alergia poate să afecteze bariera protectoare, accentuând sensibilitatea pielii.

Printre cele mai comune simptome cu care se confruntă tenul tău pe timp de alergii se numără roșeața, mâncărimile, deshidratarea și iritarea. Ochii umflați vor fi de asemenea o sursă de disconfort pe care o vei ignora cu greu.

Ne pare rău, dar mai avem o veste proastă. Dacă nu ții sub control fenomenul de uscare al pielii, poți ajunge pe termen lung să te confrunți cu riduri, linii fine sau chiar erupții de acnee, determinate de supraproducția de sebum.

Ce poți face în cazul în care pielea are de suferit de pe urma alergiilor

Tratamentul cu antihistaminice poate să diminueze sau chiar să stopeze principalele simptome ale alergiilor, dar să știi că nu va face mare lucru atunci când e vorba despre pielea ta. E nevoie să acorzi tenului mai multă grijă, aplicând măsurile pe care ți le recomandăm mai jos!

Refă bariera de protecție a pielii!

Practic, principalul pericol pe care îl presupun alergiile asupra pielii este acela că afectează bariera de protecție. Tu trebuie să acționezi investind în produse de skincare care să o susțină.

Unul dintre cele mai eficiente în acest sens este B5 Panthenol 10% Re-Barrier cremă de față hidratantă de la Purito, ce întărește bariera naturală a pielii. Cu un efect calmant și hidratant, produsul este minunat pe vreme de alergii, reținând umiditatea în piele și incluzând unele dintre cele mai importante ingrediente pentru bariera de apărare, precum niacinamide, squalane și extractele de Centella Asiatica.

Completează utilizarea cu Dermide Cica Barrier Sleeping Pack cremă de față hidratantă pentru noapte, ideală pentru tenul uscat sau sensibil. Oferind un boost de hidratare și acționând în timp ce tu dormi, crema calmează tenul afectat de radiațiile UV, de factorii de stres sau de alergii, îmbunătățind elasticitatea și întărind bariera de protecție. Acidul hialuronic, squalane și ceramida completează o formulă bogată și în Centella Asiatica.

Folosește produse special concepute pentru pielea sensibilă.

Cum alergiile accentuează sensibilitatea pielii, este exact fenomenul pe care trebuie să îl țintești cu rutina ta de îngrijire.

Midnight Blue Calming Cream va fi ca o gură de aer proaspăt (sau de apă) pentru pielea sensibilă și iritată. Reducând sensibilitatea grație unui ingredient extras din mușețel, Guaiazulene, crema calmează roșeața și iritațiile, creând un strat protector la suprafața pielii. E recomandat să fie aplicată numai pe zonele afectate, noaptea, pentru a stimula regenerarea.

Hidratează intens pielea!

Dat fiind faptul că uscăciunea provocată de alergii e un coșmar pentru starea ta de bine și, concomitent, pentru fericirea pielii tale, crema de față hidratantă pare mai prietenoasă ca oricând.

Acidul hialuronic se află pe lista de ingrediente călduros recomandate acum. Crema de zi cu acid hialuronic My Rose of Bulgaria se absoarbe rapid, redând acea senzație de catifelare pe care credeai că ai pierdut-o pe timp de alergii. Netezind și hrănind în profunzime, are și efecte de anti-îmbătrânire, rejuvenare și reîmprospătare, impresionând grație extractelor de trandafiri, ulei de floarea soarelui și de cocos.

Exfoliază, dar cu delicatețe!

Dacă ai suferit de alergii, ai constatat că pielea poate ajunge inclusiv să se descuameze și să se decojească. Acest scenariu nefericit poate fi preîntâmpinat prin băile de aburi, când pielea e mai ușor de exfoliat, și prin folosirea unui produs pe bază de acizi.

Nu te lăsa intimidată de cuvântul „acid”: produsele cosmetice de exfoliere chimică includ concentrații reduse, deloc periculoase. Alege acizii AHA (cei BHA sunt recomandați pentru tenul gras sau acneic): AHA 7 Whitehead Power Liquid de la CosRx e recomandat inclusiv pentru tenul sensibil, eliminând celulele moarte și exfoliind în profunzime grației combinației de acizi naturali din fructe și acid glicolic. Pielea e mai radioasă și mai fermă, exfoliantul țintind de asemenea hiperpigmentarea, dilatarea porilor sau cicatricile.

Ține la îndemână un spray de ten!

Accesibil mai ales atunci când ai nevoie de hidratare instantă, un spray pentru ten poate aduce un confort imediat atunci când suferi de pe urma alergiilor. Apa de mușețel pare să fi fost creată în mod special pentru a deveni aliatul tău în aceste momente: e divină pentru tenul sensibil, iritat, alergic sau cuperotic, având efect regenerant, purifiant și antiinflamator. De asemenea, nu putem să nu apreciem capacitatea de decongestionare și de regenerare.

Folosește o cremă pentru ochi

Sărmanii, sunt atât de afectați de alergii, încât au nevoie de un produs special. Pe lângă picăturile de ochi, Centella Unscented Eye Cream de la Purito e recomandată insistent pentru tenul și ochii sensibili. Ingredientele sale nutritive combat apariția ridurilor, iar  Centenella Asiatica va calma în profunzime.

Calmează cu o mască binefăcătoare!

Atunci când deja ai pierdut șirul strănuturilor, iar pielea e înnebunitor de uscată, să îți faci o baie caldă, care să decongestioneze sinusurile, și în care să aplici o mască pentru ten, e o idee de milioane. Cu efect calmant și protector, Propolis Honey Overnight Mask lasă pielea hidratată, asigurând o barieră protectoare și redând sănătatea dermului. Textura ușoară, de gel, se absoarbe instant, iluminând și netezind, iar extractele de propolis și ceară naturală de albine calmează și reduc iritațiile și roșeața. Produsul e menit să lupte contra alergiilor!

Acestea sunt sfaturile care te vor ajuta să faci față cu brio oricărei alergii. La Natural Hysteria știi că găsești de fiecare dată aliații necesari, care nu te vor părăsi la greu!