Mergi la sală? Uite cum să îți protejezi părul creț sau ondulat

Părul creț sau ondulat are cel mai mult de suferit de pe urma antrenamentelor intensive de la sală, și nu există nicio dilemă din acest punct de vedere. Combinația de transpirație, deshidratare și frizz reprezintă un coșmar grotesc pentru bietele tale bucle.

Dar cum ai putea să renunți la beneficiile fizice și mentale extraordinare pe care le aduce mișcarea doar pentru a conserva frumusețea acelor onduleuri îngerești? Nu o face! Poți să „împaci și capra, și varza” cu ajutorul sfaturilor noastre!

De ce sunt atât de periculoase antrenamentele pentru părul creț?

La baza acestor riscuri stau mai mulți factori, după cum vei vedea mai jos.

În primul rând, exercițiile fizice în forță vor reclama necesitatea de a te spăla pe cap zilnic. Pentru multe tipuri de păr, nu e neapărat o problemă (cu accent pe neapărat), dar pentru părul creț sau ondulat e cu siguranță un pericol la adresa sănătății și frumuseții, acesta fiind cel mai predispus la rupere, uscare sau frizz, probleme acutizate de folosirea zilnică a șamponului. Ce e de făcut, te întrebi deznădăjduită? Soluții există, și le enumerăm mai jos.

Și transpirația, ca atare, e o problemă. Nu numai că părul umed e mai predispus la rupere, dar există și riscul de deshidratare. Ce să mai spunem despre acele impurități ce rămân captive în șuvițele tale din care ai putea stoarce apă? Se cere un duș, rapid.

Hai să luăm în considerare că încerci să minimizezi aceste neajunsuri prizând părul în coafuri strânse. Nu îți va mai sta în cale (și vei preveni lipirea șuvițelor de chipul și ceafa asudate), dar astfel poți să denaturezi forma buclelor și să fragilizezi firul de păr. Nicicum nu e bine, nu?

Ca să fie „treaba, treabă”, să ne amintim și că părul creț folosește mai multe produse decât celelalte tipuri, fie că vorbim despre creme pentru bucle sau spumă de păr. Atunci când acestea iau contact cu umezeala, scalpul transpiră mai mult și crește build-up-ul. Acumulările de produs vor încărca cuticula și o vor îngrășa, intensificând și mai tare nevoia de a spăla părul și reconturând cercul vicios de mai sus.

Cum să ai grijă de părul tău creț atunci când faci mișcare

Poate că alergi, faci un sport de echipă sau mergi la sală: consecința e aceeași, trebuie să îți iei angajamentul că vei da curs unui ritual consecvent de haircare. Iată ce va presupune acesta!

Vom împărți rutina în pași de bifat înainte, în timpul și după activitatea fizică, ca să îți facem viața mai ușoară!

Înainte de sală

Diversifică hairstyle-urile pe care le alegi!

E clar că nu o să îți lași părul liber atunci când faci sport. Nu numai că te va incomoda, dar atingând cu șuvițele pielea asudată și/sau cu impurități, te complici singură. Soluția? Cocurile înalte sau la ceafă, coafurile răvășite de tip ananas, perfecte pentru părul creț, sau împletiturile, acestea din urmă presupunând și avantajul de a elibera scalpul și de a minimiza transpirația acestuia.

Un alt îndemn important este aceea de a varia coafurile. Nu te opri numai la una, căci vei supune părul unei presiuni suplimentare!

Aplică balsam fără clătire pe lungimi!

Mai ales dacă părul tău strigă după hidratare cât tu depășești performanțe la sală, o cantitate mică de balsam fără clătire, presărată pe lungimi, poate fi salvatoare. Nu exagera, însă, căci există și riscul supra-hidratării șuviței.

Elixirul hidratant fără clătire Camille Rose – Coconut Water te poate scoate din bucluc. Conține o combinație de uleiuri și unturi ce lasă părul moale și ușor manevrabil, potolind setea cuticulei datorită mixului binefăcător de suc de Aloe Vera organic, vitamina E și ulei de palmier, care învăluie fiecare șuviță într-un cocon de hidratare. Buclele sunt fortificate, gata de sală!

În timpul activității fizice

Nu îți atinge șuvițele!

Știm, e o tentație mare, mai ales atunci când s-au desprins din coc sau când resimți acut nevoia de a-ți netezi coafura. Dar amintește-ți că mâinile tale transpirate, ce au luat contact cu atâtea suprafețe pe care mișună bacteriile și impuritățile, sunt în acest moment „inamice” de moarte ale părului. Ține-le departe unele de altele!

Folosește o bentiță!

Nu are numai scop estetic, ci te va ajuta și să absorbi transpirația ce se adună pe frunte, astfel ca aceasta să nu ajungă în păr. Utile în acest sens sunt și benzile elastice pentru mâini, din bumbac, care asigură și protecție pentru încheietură, dar pot fi folosite și pentru a șterge sudoarea de pe frunte.

Apelează la un prosop din microfibră!

E mult mai eficace decât cele din bumbac. Absoarbe transpirația de parcă nici nu ar fi existat, și, în plus, îl poți așeza pe post de pernă pe saltelele de la gym ca să previi murdărirea părului. După antrenament, schimbă acest prosop cu unul curat, cu care să te ștergi pe părul umed.

După ce ai terminat antrenamentul

Spală-te pe cap!

E soluția care îți va rezolva precum zâna cea bună din Cenușăreasa orice probleme. Dar, așa cum intuiai deja, nu poți să apelezi la ea cu o frecvență prea mare. Am explicat deja mai sus că părul creț nu se împacă fabulos cu sesiunile de spălare zilnice.

Un răspuns la dureroasa ta dilemă ar fi un șampon cu utilizare zilnică. Încearcă șamponul cu proteină de mătase Curl Keeper, special pentru curățare în profunzime, dar frecventă. Formula sa blândă hidratează și hrănește, iar aminoacizii derivați din proteina de mătase vor fortifica fără să încarce sau să se acumuleze în build-up. Fiind pe bază de apă, produsul poate fi folosit zilnic.

Apelează cu încredere la co-wash!

E greu cu spălatul zilnic, de aceea în zilele în care vrei să iei o pauză poți să folosești balsam pentru spălare.

Let Your Curls Do the Talking te îndeamnă balsamul pentru spălarea părului Curly Love, cu o formulă blândă și hidratantă ideală pentru scalpul uscat. Curăță în timp de hidratează, fiind formulat cu ulei de cocos pentru prevenirea deshidratării, unt de mango pentru protecția cuticulei și ulei de jojoba pentru îngrijirea pielii capului.

Clătește părul cu apă după antrenament!

Nu există rău fără bine: așa s-ar putea însuma multe dintre problemele tale capilare. Avantajul folosirii unei sumedenii de produse pentru părul creț (ce se pot acumula la suprafața firului) este că aceasta au o formulă ce se reactivează atunci când iau contact cu apa, așa că poți pur și simplu să clătești părul după workout. Lasă apa din duș să curga câteva minute peste scalp și păr, timp în care îndepărtează impuritățile cu buricele degetelor, exact ca și cum te-ai spăla doar că nu folosești șampon. Poți eventual folosi o cantitate mică din produsele tale preferate pentru a da forma dorită buclelor.

Folosește un spray de reîmprospătare!

Dacă buclele nu mai vor să stea și pace, atunci Aunt Jackie’s Aloe and Mint îți poate sări în ajutor. Spray-ul pentru reîmprospătarea buclelor revigorează și hidratează onduleurile cu ulei de jojoba, extracte de Aloe Vera, mentă și vitamina E. Părul își recapătă strălucirea și elasticitatea și va emana un parfum proaspăt și curat!

Ai grijă de scalp!

E afectat profund de transpirație, așa că plusează la capitolul îngrijirii sale.

Bouclème Root Refresh e un spray pentru scalp ideal după antrenament. Elimină mirosurile neplăcute, reîmprospătează și hidratează: ce ai mai putea cere de la el?

Nu e greu deloc: trebuie numai să îți dai mai mult interesul, iar părul tău creț sau ondulat va crește sănătos și puternic chiar și cu un stil de viață activ!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>