Cum să îți menții sănătatea scalpului: sfaturile pe care trebuie să le cunoști

Am face orice pentru șuvițele noastre luminoase și mătăsoase, dar cine acordă aceeași atenție scalpului? Privește-ți însă podoaba capilară ca pe o floare (ceea ce și este!) și vei realiza unde greșești: ai îngriji exclusiv doar tulpina, pentru a ignora cu totul tocmai rădăcina?

Un păr frumos presupune și un scalp sănătos și echilibrat. Din fericire, pielea capului tău nu îți va da o mare bătaie de cap și nici nu necesită produse speciale, ci doar un strop de dragoste și un pic de responsabilitate. Iar aceste ingrediente nu ne lipsesc! Descoperă mai jos și sfaturile pe care noi le punem în aplicare pentru un păr sănătos de la rădăcină până la vârfuri!

Nu te spăla prea des, dar nici prea rar pe cap!

Experții în beauty consideră că, pentru un scalp sănătos, e nevoie să te speli pe cap de 1-2 ori pe săptămână. Dovedește-te mai exigentă de atât și poți usca scalpul, spală-te pe cap mai rar și vei bloca foliculii de păr cu un amestec de murdărie, build-up de la produsele cosmetice și transpirație. Numai sănătos nu e pentru scalpul tău!

Alege întotdeauna produse delicate de curățare!

Pielea capului nu e cu nimic mai prejos de cea a feței. Ai alege orice cremă pentru prețiosul tău ten? Suntem sigure că nu! Așadar, de ce procedezi altfel pentru scalp? Evită produsele de curățare a părului cu sulfați, alcool, parfumuri sau substanțe agresive, care irită, usucă și deteriorează scalpul, îndepărtând de asemenea cu agresivitate uleiurile naturale.

La Natural Hysteria cercetăm cu atenție lista de ingrediente a fiecărui produs. Putem garanta pentru șamponul pentru revitalizarea scalpului Coconut Mint de la Flora & Curl. Produsul este ideal pentru scalpul iritat, uscat sau cu mătreață, combate mâncărimile, dar și acumularea de produse. Apa de lavanda, uleiurile de eucalipt, arbore de ceai și rozmarin și extractele de coajă de salcie, alături de ingredientul APISCALP™ (un activ derivat din țelină) echilibrează producția de sebum, combat mătreața, curăță, revitalizează și îngrijesc în profunzime. Alta îți va fi viața!

Menționăm că gama Flora & Curl include și balsam, ulei pre-șamponare și un spray pentru revitalizarea scalpului, absolut minunate!

Nu te teme de produsele hidratante!

Multe dintre noi ne ferim cu groază de balsam sau mască aplicate la nivelul pielii capului, temându-ne că astfel vom îngrășa scalpul sau vom îngreuna cuticula de păr. Dar, dacă folosești produsele potrivite, nici urmă de un asemenea pericol.

Poți opta pentru un produs co-wash, care va fi aplicat și la rădăcină cu cele mai bune rezultate. Nouă ne place mult balsamul intens hidratant pentru spălarea părului de la Cantu. Cremos și blând, produsul curăță cu delicatețe părul și scalpul, iar amestecul de uleiuri și unturi naturale hidratează în profunzime. Șuvițele tale vor fi mai fericite ca niciodată, iar pielea capului le va împărtăși entuziasmul.

Scalpul tău e atât de uscat încât nu mai știi cum s-o scoți la capăt? Masca pentru scalp uscat Soothe Operator de la Aunt Jackie’s Butter Fusions nu are numai o denumire ingenioasă, dar și o compoziție wow. Incluzând un amestec revigorant de aloe vera și mentă, ce calmează pielea capului, alături de ulei de macadamia, jojoba și mongongo, super hidratante și nutritive, produsul hrănește fără a încărca firul de păr. Podoaba ta capilară va străluci de sănătate!

Protejează scapul de soare!

Ți s-a întâmplat vreodată să suferi de arsuri la nivelul pielii capului? Te avertizăm că sunt unele dintre cele mai serioase! Protecția solară e musai să se extindă și la scalp: folosește pălării, șepci ori eșarfe.

Exfoliază regulat!

Ai lăsa pielea feței asfixiată de depozitele de celulele moarte? Exfolierea e necesară nu numai tenului, dar și scalpului! Dar cum cureți în profunzime pielea capului?

Noi nu am mai putea trăi fără peria pentru scalp Natural Hysteria. E excelentă pentru un masaj relaxant, îndepărtează impuritățile, mătreața și celulele moarte, dar poate fi folosit și pentru distribuirea uniformă a produselor și descâlcirea părului. E pur și simplu magică!

Cum mai poți exfolia scalpul? Când aplici șamponul, masează ușor pielea capului cu buricele degetelor. Poți amesteca și o linguriță de zahăr în șampon, dar ai grijă să îl clătești foarte bine.

Ai grijă la alimentația ta!

Sunt o serie de ingrediente care contribuie în mod direct la starea de bine a scalpului tău. Începem cu antioxidanții: aceștia contracarează radicalii liberi, despre care oamenii de știință cred că afectează sănătatea scalpului și provoacă căderea părului. Introdu neapărat fructe și legume proaspete în dieta ta.

Continuă cu probioticele! Se știe că există o legătură directă între sănătatea sistemului digestiv și cea a pielii, iar probioticele sunt utile ambelor. Consumă surse naturale de probiotice (iaurt, kefir, kimchi, miso, castraveți murați) sau apelează la un supliment.

Alte alimente prietenoase cu scalpul tău sunt proteinele slabe și grăsimile sănătoase.

De acum încolo, promite-ne că starea de bine a scalpului se va afla în centrul preocupărilor tale. La Natural Hysteria găsești produse special concepute pentru pielea capului, deoarece un păr frumos e sinonim cu un scalp sănătos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>