Cum să alegi produsele de styling potrivite pentru părul tău

O simplă cercetare întreprinsă de specialiști este suficientă pentru a ne face să ne dăm seama de importanța pe care o are îngrijirea și stilizarea părului; conform experților, un supermarket clasic include o medie de 600 de produse de haircare și hairstyling și „numai” 400 de produse pentru îngrijirea pielii.

Cu alte cuvinte, ne place să diversificăm mai tare ritualul de îngrijire a cosițelor decât al tenului. Dar aici intervine și o altă realitate îngrijorătoare: un procent foarte mic dintre femei pot recunoaște și folosi produse de stilizare a părului care li se potrivesc cu adevărat. Și încă și mai puține apelează la noile formule și texturi, revoluționare, ce dau rezultate wow, dar par, la prima vedere, ușor amenințătoare.

Dacă deja ne-am familiarizat cu clasicele gel, spumă sau ulei, ce spui despre custard sau chiar budincă? Nu te lăsa speriată degeaba: te sfătuim în rândurile de mai jos cu privire la tipul de produse de hairstyling pe care să le folosești în funcție de tipul de păr.

Iată tot ce trebuie să știi!

Ai păr fin, lipsit de volum.

Unul dintre cele mai pretențioase tipuri de păr este cel fin. Își va redobândi frumusețea dacă vei apela la o gama de îngrijire care să confere volum; crezi sau nu, acesta este primul pas în stilizare. Ai însă grijă să nu cumva să aplici balsamul la rădăcină!

În ceea ce privește styling-ul, probabil ai învățat demult lecția. Spuma pentru volum e esențială!

Alege un produs precum Spuma de păr Ultra-Volume de la Giovanni 2chic, ideală pentru firul de păr subțire și fără volum. Produsul asociază un amestec clarificant de tangerină zemoasă și papaya cremoasă și hidratantă, ingrediente bogate în antioxidanți și vitamine ce conferă volum și elasticitate chiar și părului moale și fin. Cu fixare medie și textură ușoară, spuma se distribuie pe părul ud sau umed, in functie de tiparul său natural, apoi se coafează după pofta șuvițelor.

Dacă îți plac texturile de cremă și părul tău suferă și din cauza uscăciunii, alege Crema de coafare Inner Peace Whipped Creme Texturizer de la Innersense. Potrivită pentru toate tipurile de păr, are la bază extracte naturale de unt de Shea și miere care hidratează și conferă fixare flexibilă. Aplică o cantitate mică pe părul uscat pentru a defini și aranja.

Ai păr des cu fir gros.

Înainte de a începe să te plângi, află că tipul tău de păr este în realitate unul dintre cele mai ofertante cu putință. Poți realiza aproape orice tip de coafură cu condiția să înveți să îl înțelegi. Ca rutină de îngrijire, ține cont că formulele extrem de dense îl pot îngreuna și ferește-te de produsele pentru volum. Iată ce să folosești în schimb!

I Create Hold de la Innersense este un gel special pentru firul de păr mediu sau gros. Formulat cu miere organică și ceai Rooibos, extracte de urzică și rozmarin, conferă fixare puternică și strălucire incredibilă. De asemenea, aminoacizii din orez și grâu fortifiază părul, iar Aloe vera conferă rezistență.

Una dintre problemele comune părului des, dată fiind consistența sa, este lipsa strălucirii. Rezolv-o cu Spray-ul pentru strălucire cu extract de cânepă de la Giovanni, plin de beneficiile nutritive ale ingredientelor botanice. Ajutând la fortifierea părului și sigilând hidratarea, extractele de ulei de cânepă, Aloe Vera, tămâie, turmeric, salvie, hamei și muşeţel îți vor contura coafura la care visezi.

Ai păr ondulat.

Dorit de multe, părul ondulat e, în aparență, ușor de îngrijit. Atât timp cât e sănătos și minimizezi folosirea aparatelor de coafat, nu îți va da prea multe bătăi de cap. Principalele probleme sunt frizz-ul, riscul de deshidratare și necesitatea de a netezi buclele fără a le deforma.

Pentru primul inconvenient există Spuma împotriva electrizării părului Frizz Patrol de la Aunt Jackie’s, minunată pentru părul creț sau ondulat. Produsul are o textură ușoară, de elixir care „îmblânzește” buclele și onduleurile, lăsându-le netede, lucioase și bine definite. Vei aprecia prezența uleiurilor din semințe de struguri, de jojoba și de tamanu, care hidratează fără a încărca și accentuează strălucirea, combătând frizz-ul.

Cu o formulă care a fost inspirată de gastronomie, custardul este o cremă care stilizează părul în timp ce îl hidratează și îl îngrijește. Custard-ul de definire bucle Curl, Please! Bourn Beautiful Naturals este ideal pentru orice tip de păr creț, conținând lapte de cocos, unt de mango, Aloe Vera, ulei de cânepă, proteină de mătase, extracte de seminţe de Goji și in. Formula hidratantă cumințește buclele și nu lasă crustă, astfel că părul nu rămâne lipicios. Vei adora mireasma sa exotică și naturală!

Ai păr creț sau foarte creț.

Considerat de posesoare, și nu fără temei, drept cel mai pretențios tip de păr cu putință, părul creț sau foarte creț trebuie vegheat mai ceva ca ochii din cap. E musai să optezi pentru produse naturale, fără sulfați și siliconi, dar nici nu exagera cu produsele potente la capitolul uleiuri și unturi, care vor îngreuna cuticula. Metoda co-wash e victorioasă.

Ca să împrospătezi buclele, ce își pot pierde prea repede forma, apelează la magicul Spray pentru reîmprospătarea buclelor Wake Up de la Aunt Jackie’s Aloe and Mint. Poate fi folosit și pe piele, un mare bonus, incluzând ulei de jojoba, extracte de Aloe Vera, mentă și vitamina E. Părul își recapătă instantaneu strălucirea și elasticitatea, iar parfumul său curat și proaspăt e cuceritor.

Misiunea de a menține buclele frumoase, așa cum ni le-a dat Mama Natură, a epuizat forțele multor fete, dar Budinca pentru perfecţionarea buclelor Flawless de la Aunt Jackie’s Aloe and Mint le va sări mereu în ajutor. E la fel de delicioasă pe cât sună, oferind o definire la superlativ cu formula îmbogățită cu miere de Manuka, Aloe Vera și mentă. Budinca are și proprietăți însemnate de hidratare și conferă o fixare ușoară, fără a lăsa urme albe în păr sau cuticula îngreunată și lipicioasă. E must-have!

Acum, că am adus un strop de lumină în universul „îmbârligat” al stilizării părului, abia așteptăm să aflăm ce produse de hairstyling folosești tu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>