Mască sau balsam de păr? Află când și cum trebuie să le foloseşti pe fiecare

Multe dintre femei mărturisesc că nu numai că nu știu care este diferența dintre un balsam și o mască de păr, dar nici nu sunt conștiente că ar exista o distincție între ele. Utilizând aleatoriu cele două produse sau, mai grav uneori, combinându-le, sunt persoane care își compromit frumusețea podoabei capilare tocmai recurgând la produsele care ar trebui să o protejeze.

Azi facem lumină în problematicul district al celor mai faimoase două tipuri de produse de îngrijire pentru păr, masca și balsamul. Află care este diferența dintre mască și balsam de păr și descoperă cum anume să le utilizezi pe fiecare pentru a obține acel păr de vis, pe care îl vei admira cât e ziua de lungă!

Ce este balsamul de păr?

Un produs de îngrijire a podoabei capilare a cărui principală misiune este de a lăsa părul moale și neted, balsamul de păr poate fi folosit zilnic, acompaniindu-te în ritualul tău de îngrijire cotidiană. Spre deosebire de mască, balsamul deține o textură mai lejeră și este alcătuit din molecule mai mari, care pătrund în structura firului, dar asigură numai o îngrijire la suprafață, netezind cuticula și hidratând-o.

Precum orice alt produs cosmetic, și balsamul prezintă avantaje și dezavantaje. Și cum cunoașterea aduce putere, a fi conștientă de aceste caracteristici te va ajuta să utilizezi acest produs la maxima sa capacitate.

Care sunt punctele forte ale unui balsam? În primul rând, tocmai această îngrijire „de suprafață”, care lasă părul neted, mai luminos și mai mătăsos. Un balsam îmbunătățește și textura firului și îl lasă mai ușor de aranjat și de pieptănat. Totodată, acest produs presupune o acțiune rapidă, astfel că nu trebuie să aștepți mai mult de câteva minute pentru a te bucura de efectele sale.

Pe de altă parte, un balsam nu va oferi o soluție pe termen lung în cazul părului aspru, foarte uscat sau deteriorat. Acesta nu poate fi aplicat nici la rădăcină, astfel că nu se adresează problemelor scalpului tău.

Cauți un balsam „de nădejde”? Încearcă Aunt Jackie’s Aloe and Mint, o rețetă hidratantă clasică ce include rozmarin, lămâiță, aloe vera și mentă. Hrănind părul, echilibrând nivelul de hidratare și protejând cuticula, balsamul stimulează creșterea părului și îl lasă atât de moale și de frumos. Produsul e potrivit pentru utilizare zilnică.

Dacă părul tău e mai uscat, poți testa balsamul nutritiv Dr. Konopka’s. Adresându-se părului deteriorat în profunzime, produsul conține extract de mur pitic care repară și redă rezistența cuticulei, vitamina C, pentru nutriția și revitalizarea părului, ulei din semințe de struguri pentru hidratare intensă și extracte de boabe de cafea pentru stimularea creșterii. Mătăsos, ușor de aranjat și de disciplinat, părul tău e mai frumos ca niciodată.

Ce presupune un balsam leave-in?

Cu siguranță ai auzit și tu de balsamul leave-in. Dacă în mod normal un balsam se clătește după ce a expirat durata sa de funcționare, produsul de tip leave-in poate fi aplicat pe părul ud sau umed și lăsat să își facă treaba în continuare.

Un astfel de exemplu este balsamul fără clătire Lavish Curls Moisturizer 2nd Curl Refresher de la Curls, hidratant, revitalizant și anti-frizz. Îl poți folosi cu încredere, bucurându-te de capacitatea sa de a reda viața șuvițelor tale. Balsamul include extract organic de rodie, suc de Aloe Vera si ulei de jojoba, descâlcind și protejând părul.

Ce este masca de păr?

Mai consistentă decât balsamul, masca de păr repară în profunzime, adresându-se nevoilor serioase ale părului. Acționând în structura șuvițelor și refăcând integritatea firului uscat sau deteriorat, masca are eficiență superioară balsamului, dar prezintă și unele dezavantaje în raport cu acesta.

Care sunt super trăsăturile pozitive ale unei măști? Masca îmbunătățește strălucirea firului de păr, netezește, hrănește în profunzime, repară și restructurează. Pe de altă parte, însă, o mască de păr e prea consistentă pentru a fi aplicată zilnic, iar atunci când este aplicată în exces, poate îngreuna firul de păr, cu precădere pe cel drept.

Te afli în căutarea măștii perfecte? Dă o șansă măștii intens hidratante cu cocos Bourn Beautiful Naturals. Bogată în vitaminele C, E, B1, B3, B5 si B6, dar conținând și proteinele necesare unui păr puternic și integru, masca include de asemenea unt de Shea și ulei de avocado și maracuja, într-o compoziție pe care părul tău o va adora.

Măștile se pot adresa de asemenea problemelor specifice ale părului. Astfel, masca 3 in 1 Fructis Goji Hair Food e minunată pentru părul vopsit și tern, lipsit de strălucire. Produsul are o formulă ușoară, care nu încarcă, și e îmbogățit cu extracte de fructe care îți vor transforma pur și simplu cuticula. Aroma unică persistă cu discreție în păr, iar capacitatea de reparare, protecție și hidratare e peste medie. Te vei îndrăgosti de acest produs.

Masca de păr vs balsam: cum le folosești pe fiecare

În ciuda titlului nostru, trebuie să fii conștientă că nu există opoziție și nici concurență între balsam și masca de păr. Dimpotrivă, odată cunoscute atuurile și modul de funcționare a fiecăruia dintre produse, poți să le aplici în tandem, astfel asigurând părului toate darurile lor multiplicate.

Referindu-ne la masca de păr, îți recomandăm, în cazul în care producătorul nu stipulează altfel, să nu o aplici mai des de o dată pe săptămână. Masca poate fi folosită și la rădăcină, fiind cel mai bine aplicată pe părul umed, stors cu prosopul, și lăsată să acționeze conform intervalului sugerat. Poți să utilizezi masca și pe părul uscat, permițându-i să își facă treaba înainte de spălare, dacă părul tău e prea deteriorat. Clătește însă întotdeauna, pentru că acest produs e menit să acționeze în profunzime, dar pe timp limitat (spre deosebire de balsamul leave-in).

Cât privește balsamul de păr, regulile sunt un pic diferite. Balsamul se aplică întotdeauna după ce te-ai spălat pe cap (cu excepția unică a produselor de co-wash, dar acestea reprezintă o categorie separată) și numai pe lungimi. Nu folosi acest produs la rădăcină căci va conduce la îngrășarea firului de păr. Ca și în cazul măștii, cel mai adesea cantitatea de produs ce urmează a fi folosită depinde de textura și de lungimea părului tău.

Dar sfatul nostru este să folosești atât balsam, cât și mască. Rezumă utilizarea acestui din urmă produs la o spălare pe săptămână și folosește în schimb balsamul cât de frecvent îți dorești.

Mască sau balsam? Nici nu ne trece prin cap să te îndemnăm la o competiție! Ținând cont de modalitatea de acțiune a fiecărui produs în parte te vei bucura de cele mai bune rezultate! La Natural Hysteria găsești diverse sortimente de balsam și mască de păr: nu trebuie decât să alegi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>