Cele 4 tipuri de produse pe care să le încerci

La Natural Hysteria avem un crez care ne animă de fiecare dată când mergem la cumpărături: un păr frumos pornește de la un scalp curat și sănătos. Prin urmare, e de la sine înțeles că nu poți avea cosițele mătăsoase și strălucitoare la care visezi dacă scalpul nu e tratat exact așa cum merită, adică regește.

De aceea, curățarea în profunzime, dar delicată a pielii capului și a firelor de păr e practic cea mai importantă responsabilitate pe care o ai față de podoaba ta capilară. Azi ne-am propus să adunăm la un loc cele patru tipuri de produse de curățare a părului existente pe piață. Dacă până acum considerai că această categorie nu putea avea decât un singur reprezentant, și anume șamponul, ai ajuns exact unde trebuie. Pentru un păr care atrage toate privirile cu frumusețea sa aproape nepământeană, asigură-te că introduci în ritualul tău de îngrijire cei patru „eroi” de mai jos!

Iată despre ce e vorba!

Co-wash

Dacă ne ești alături de ceva vreme, cu siguranță ai auzit despre pasiunea noastră mistuitoare pentru produsele co-wash. Practic, este vorba despre un balsam pentru spălare, care are rolul de a înlătura impuritățile în mod delicat, reținând și păstrând în același timp hidratarea în firul de păr. Aceste produse includ de obicei surfactanți blânzi, cationici și nonionici, ce îndepărtează în mod delicat murdăria. Ține însă cont că produsele dedicate co-wash-ului nu sunt eficiente în cazul reziduurilor consistente de produse de styling, sebum sau de uleiuri de la suprafața scalpului, așa că, dacă simți că pielea capului nu e suficient de curată, poți plusa cu o clătire cu oțet de mere sau cu suc de lămâie (ai grijă însă, deoarece acesta din urmă poate decolora șuvițele de păr).

Co-wash-ul e practica ce va da viață părului tău, hidratând și protejând. Tocmai de aceea, e o tehnică potrivită pentru utilizare constantă, și este mană cerească mai ales pentru fetele cu păr creț.

Un produs cremos ideal pentru spălarea părului creț, Balsamul intens hidratant Cantu co-wash îți va demonstra de ce aceste produse sunt atât de apreciate. Îndepărtând în mod delicat uleiurile și impuritățile de la suprafața scalpului, produsul are la bază un amestec de unturi și uleiuri naturale care hidratează în profunzime. Te vei bucura de bucle curate, hidratate, moi și strălucitoare, fără parabeni, sulfați, uleiuri minerale, ftalați, gluten, parafină sau propilenă: mai trebuie să zicem ceva?

Orice tip de păr ai avea, șuvițele tale vor jubila după ce vor face cunoștință cu produsul multi-funcțional Leave-in/Co-wash Soft As Can Be 3-in-1 de la The Mane Choice, care poate fi folosit pe post de balsam pentru co-wash, dar și leave-in. Nu vei regreta nicio clipită despărțirea de șampoanele agresive și te vei îndrăgosti de această formulă pur și simplu fabuloasă. Revitalizând și reîmprospătând părul instantaneu, The Mane Choice – Leave-in/Co-wash Soft As Can Be 3-in-1 conține nutrienți care fortifiază și hrănesc firul, îndepărtează delicat impuritățile și hidratează. Compoziției i se alătură biotina și extractele de arbore de ceai, care stimulează creșterea părului: noi suntem cucerite.

No-poo

În mare, produsele no-poo pleacă de la aceleași principii precum co-wash-ul. Denumirea vine de la no shampoo (fara sampon). Acestea schimbă ingredientele agresive din șampoanele obișnuite cu o formulă de balsam, care curăță în mod delicat și reține hidratarea în cuticulă. Te atenționăm că produsele no-poo nu produc spumă, așa că nu strâmba din nas dacă ai de suferit la acest capitol. Fără a miza pe surfactanți duri, această tehnică este magică pentru părul deteriorat, decolorat, care nu credea că va mai vedea vreodată lumina zilei.

Îți prezentăm mai jos produsul original menit pentru tehnica no-poo, gata să te convingă că ai pășit pe calea cea bună. DevaCurl No-Poo Original este ideal pentru orice tip de păr, dar se înțelege de minune mai ales cu cel creț, ce a avut atâtea de suportat din cauza șampoanelor extrem de agresive. Îndepărtează delicat impuritățile, îți oferă cele mai catifelate și mai flexibile bucle, hidratează așa cum se cuvine, pe scurt, e salvarea ta. Produsul include extracte de mentă, revigorante, și ulei din sâmburi de struguri, un miracol de hidratare, ce curăță cu delicatețe, fără a îndepărta uleiurile naturale de care părul tău are atâta nevoie.

Șamponul clarificant

Trecem acum la „artileria grea”. E recomandat ca alături de utilizarea cotidiană a produselor de tip no-poo sau co-wash să apelezi și la un șampon clarificant. Experții în beauty recomandă să utilizezi șampoanele de acest tip o dată sau de două ori pe lună (sau chiar mai rar), în funcție de cât de încărcat este părul tău.

Spre deosebire de balsamurile delicate cu care te speli, șamponul clarificant poate conține unul sau mai multe tipuri de surfactanți mai puternici, deși elimină în continuare sulfații. În general, ingredientele de curățare din aceste produse atrag uleiurile și apa, dizolvând și eliminând astfel acumulările de pe firul de păr.

Șamponul clarificant te scapă cu vitejie de uleiuri, de reziduurile de la produsele de styling, oferind o curățare în profunzime. Atenție, însă, nu abuza de el, deoarece poate degrada cu timpul firul de păr.

Ideal pentru curățarea în profunzime a părului creț sau ondulat, Șamponul clarificant de la As I Am trebuie neapărat adăugat în rutina ta de îngrijire a părului. Îndepărtează murdăria și reziduurile de la produsele cosmetice curățând profund, dar fără a agresa, facilitând absorbția ulterioară a produselor hidratante pe care le vei aplica ulterior. În plus, nu afectează culoarea părului vopsit, așa că podoaba ta capilară va fi mai radiantă ca niciodată.

Șampon pentru spălarea finală

De câte ori nu ți-ai rostit, plină de determinare, „o dată și gata, nu mai fac!”? Este exact ceea ce promite șamponul pentru spălarea finală. Conținând sulfați, principiul din spatele său este acela că vei apela pentru ultima dată la o curățare în profunzime, care să elimine în mare parte reziduurile de produse, uleiurile și depunerile de silicon, pentru ca tu să o poți lua de la început, cu un păr curat, gata să primească tot ce e mai bun din produsele pe care le vei folosi de acum încolo.

După ce te asiguri că o pornești pe această cale a binelui și a desăvârșirii, poți dona mai departe șamponul pentru spălarea finală mamei tale, colegei de muncă sau prietenei care nu a apelat încă co-wash sau no-poo.

Un exemplu în acest sens este Șamponul regenerant pentru păr uscat și vopsit de la Dr. Konopka’s. Conține extracte de verbină, ce repară, hidratează și restructurează părul vopsit, pregătindu-l pentru a uita în timp de șampon și a se împrieteni cu formule mai blânde. Uleiul de jojoba sigilează compoziția în jurul său și hidratează, prevenind și combătând de asemenea mătreața. Cu alte cuvinte, o formulă extraordinară pentru acea „ultimă spălare” care te va scăpa de tot ceea ce e rău.

Aceasta este „lista sacră” a curățării în profunzime a părului! Folosește regulat produsele co-wash și no-poo și apelează cât mai rar la magicul șampon clarificant. Iar atunci când te hotărăști să adopți metoda Curly Girl, nu uita de șamponul pentru spălarea finală, care poate face minuni! Abia așteptăm să aflăm cum a funcționat totul pentru tine! Lasă-ne impresiile tale în comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>