Cum ai grijă corect de scalpul tău

Fii sinceră: de câte ori, atunci când te-ai gândit la frumusețea părului tău și la cele mai bune măsuri pentru a avea grijă de podoaba capilară, ai dăruit măcar un minut de atenție scalpului? Trecut cu vederea, adesea ignorat și blamat atunci când când ripostează, scalpul ar trebui de fapt să fie la fel de important precum tenul sau pielea de pe corp; până la urmă, este vorba despre exact același lucru.

Dacă nu te-am convins, apelăm la simțul tău estetic și te încurajăm să te gândești la o grădină: frumoasă, colorată, magică, cu flori alintate de soare, ferite de poluare și împrospătate cu cea mai curată apă. Privește acum la rădăcina lor și imaginează-ți un sol sărac, pe care uiți să îl uzi și căruia nu îi oferi nici cea mai mică atenție; în aceste condiții, crezi că florile își vor păstra frumusețea lor maiestuoasă sau se vor ofili de supărare? Da, e doar o metaforă, dar descrie perfect situația multor femei.

Așadar, scalpul e la fel de important, dacă nu chiar mai esențial decât firul de păr, deoarece de aici vin nutrienții. Azi îți spunem cum să îl îngrijești așa cum merită și cum să te bucuri de o piele a capului curată și proaspătă, care susține acel păr de vis!

Curăță scalpul!

E de la sine înțeles că prima regulă de bună purtare față de scalpul tău ține de curățarea sa ca la carte. Fiind vorba practic de pielea capului, te vei confrunta și aici cu sebum, cu secreții de uleiuri și cu aceleași impurități pe care le descoperi pe față la sfârșitul unei zile.

Soluția? Firește, șamponarea. Dermatologii te sfătuiesc să te speli o dată pe săptămână iarna și de două ori vara, fără să exagerezi însă și să îți cureți scalpul zilnic, pentru că acest gest îl poate deposeda de uleiurile nutritive.

Fii foarte atentă și la produsele pe care le folosești. Ca să nu iriți atât de prețiosul scalp, orientează-te către șampoane hidratante fără suflați.

Șamponul reparator fără sulfați de la Curls este ideal în acest sens. Hidratează scalpul și părul uscat sau deteriorat, stimulează creșterea părului și ne convinge cu formula pe bază de afine, aloe vera și mușețel.

Dacă te confrunți cu mătreața, o potențială consecință a lacunelor în îngrijirea scalpului, optează pentru Șamponul purificator de la Bioearth. Ideal pentru combaterea mătreții și pentru scalpul sensibil, conține uleiuri de lămâie, portocale și bergamotă, ce înlătură senzația de mâncărime, în timp ce extractele de urzică reduc seboreea și mătreața. Vei resimți imediat diferența.

Hidratează!

Scalpul produce uleiuri naturale, așa că de la sine nu are nevoie neapărat de intervenția ta, dar abuzul de produse de styling, curățarea prea agresivă sau factorii de mediu (poluarea, radiațiile UV) îl pot face să sufere. Soluția? Întinde-i o mână loială de ajutor și folosește uleiuri special concepute pentru pielea capului.

Unul dintre produsele noastre favorite este Righteous Roots Rx. Cu un nume parcă predestinat pentru îngrijirea scalpului (tr.red. din lb. engleză: righteous – drept, dar și îndreptățit, roots – rădăcini), uleiul este ideal pentru orice tip de păr, acționând precum un serum care stimulează creșterea cosițelor, revitalizează părul, combate electrizarea și facilitează descurcarea. Firește, uleiul este minunat și pentru îngrijirea scalpului: masează de două-trei ori pe săptămână și vei fi martoră directă a fericirii pielii capului tău. Righteous Roots mai poate fi folosit și pe post de tratament de hidratare, aplicat la rădăcină și pe lungimi, ca tratament pre-poo și pentru îndepărtarea crustei de gel.

Ce îți mai recomandăm? Uleiul de păr African Citrus Superfruit de la Flora & Curl, cu multiple utilizări, ideal pentru părul creț, dar și pentru cel uscat și deteriorat și pur și simplu magic pentru scalp. Produsul este bogat în antioxidanți proveniți din plantele africane (jojoba, crambe și baobab), uleiuri din fructe (avocado, pepene roșu, tangerină, papaia) și sigilează hidratarea, reduce electrizarea, repară, protejează, stimulează creșterea părului și, așa cum te așteptai, calmează bietul scalp iritat sau uscat. Ca să te asiguri că scalpul tău „suspină” ușurat, aplică și masează, apoi acoperă cu o bonetă din plastic și lasă să acționeze timp de 30 de minute. Magicul ulei poate fi folosit și pentru sigilare, strălucire și reducerea frizz-ului, pentru reactivarea buclelor, pentru protecție împotriva radiațiilor UV și pentru spargerea crustei lăsate de gel. Cu alte cuvinte, e must-have la casa femeii cu păr frumos și scalp sănătos.

Masează scalpul!

Masajul e extrem de important pentru activarea circulației sangvine, practic cheia pentru un scalp sănătos și pentru un păr frumos. De fiecare dată când te speli pe cap, masează și pielea capului pentru minimum un minut și te asigurăm că vei vedea diferența.

 

Ce mai poți face? Tratează scalpul cu un răsfăț pe cinste și masează-l din când în când folosind uleiurile pe care ți le-am indicat mai sus. Folosește mișcări circulare și delicate și nu insista prea tare. De asemenea, poți opta și pentru aloe vera sau pentru ulei din arbore de ceai (combinat cu un ulei mesager), magnifice pentru pielea capului.

Alege peria potrivită!

Periile cu peri din metal sunt prea agresive pentru scalpul tău, care se va simți ca și cum l-ai ataca fără motiv. Experții recomandă mai degrabă perii cu peri din plastic sau din silicon.

Îți garantăm că te vei îndrăgosti de Peria Flexy Brush de la Curl Keeper, votată cea mai bună perie pentru păr creț din 2019, un accesoriu durabil și ușor de folosit. Minunată pentru duș, ca să distribui uniform balsamul, prietenă la cataramă cu un scalp sănătos, moale, delicată și totuși uluitor de eficientă, descurcă, elimină bacteriile, exfoliază scalpul și realizează un masaj excelent. Va fi iubire la prima vedere!

Protejează!

Îți tratezi tenul cu grija cuvenită unei prințese și scalpul de parcă nici nu ar exista? Spune „nu” discriminării! Ține cont că radiațiile solare afectează și pielea capului, care e mult mai sensibilă și mai predispusă la arsuri. Așa că aplică un produs cu SPF neapărat în timpul verii sau ascunde-te sub șepci și sub acele pălării cu bor larg, atât de romantice.

De asemenea, evită și coafurile mult prea „strânse”, care depun o presiune suplimentară asupra firului de păr. Cocurile ultra netezite, cozile de cal „urcate” în vârful capului sau împletiturile fac parte din această categorie. Alternează-le întotdeauna cu hairstyle-uri lejere!

Acestea sunt cele mai bune sfaturi pentru a avea grijă așa cum trebuie de pielea capului. La Natural Hysteria ne mândrim că îți tratăm podoaba capilară cu același respect, de la ultimul fir de păr la bietul scalp adesea neglijat. Consultă oferta noastră de produse naturale pentru îngrijirea părului, a tenului și a corpului și ai grijă de frumusețea și de sănătatea ta cu dragoste și loialitate.

 

 

Sursa foto Flexy Brush aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>