Cum să îți îngrijești pielea feței după folosirea măștii de protecție

Masca de protecție anti-COVID-19 a devenit pentru majoritatea dintre noi cel mai purtat accesoriu, întrecând în importanță și fermecătorul ruj roșu, dar și cerceii lungi și spectaculoși. Bucurându-se de o popularitate nedorită, ea reprezintă, momentan, o necesitate, ceea ce nu înseamnă însă că pielea noastră e gata să facă concesii.

Atât de persistente au devenit problemele dermatologice provocate de masca de protecție, încât au primit și o denumire oficială, existentă acum și în Urban Dictionary: fenomenul de maskne, respectiv acneea facială care ia naștere în condițiile purtării măștii. Terifiant? O știm prea bine!

În rândurile de mai jos, îți spunem totul despre inconvenientele cu care poți ajunge să te confrunți în urma purtării măștii de protecție. De asemenea, îți recomandăm și cel mai bun (și nature-approved) ritual de skincare, ce îți va reda sănătatea și frumusețea pielii. Ești gata?

„Fațeta întunecată” a unei măști de protecție: ce probleme poate provoca pielii

Ce e îngrijorător în cazul purtării măștii de protecție este faptul că până și persoanele care nu suferiseră niciodată de sensibilitate dermatologică pot ajunge să se confrunte cu iritații&co. Cauza este frecarea materialului măștii de piele, persistentă mai ales pe vârful nasului, pe bărbie, pe obraji și pe urechi. Roșeața, mâncărimile și inflamațiile devin astfel pentru multe dintre noi „fațeta întunecată” a măștii de protecție.

Dar fenomenul numit maskne (combinație în limba engleză dintre termenii „mask”- mască și „acne” – acnee) e încă și mai împovărător. Despre ce este vorba? Despre coșurile mici și roșii care împânzesc chipul celor care poartă masca de protecție pentru multe ore în timpul pandemiei. Iar acneea poate apărea inclusiv la persoane care nu au avut niciodată probleme cu ea.

De data aceasta, afecțiunea este provocată de mediul umed și lipicios care este creat în spatele măștii de protecție, exacerbat de factori precum purtarea măștii fără a o spăla, de atingerea frecventă a pielii, dar și de aplicarea machiajului sub mască. Te știi cu „musca pe căciulă”? Atunci sfaturile de mai jos sunt exact ceea ce îți trebuie!

Cel mai bun ritual de îngrijire a pielii pentru a contracara efectele negative ale măștii de protecție

Chiar și atât de înspăimântătoarea maskne poate dispărea cu un pic de îngrijire și atenție din partea ta. E însă vital să urmezi cu strictețe instrucțiunile de mai jos și să nu te abați de la ele.

Ce să nu mai uiți? E esențial să speli masca de față după fiecare purtare, dacă nu folosești produse de unică folosință. Apelează la mașina de spălat și neapărat usucă la aer.

Curăță tenul cu un demachiant delicat!

Dacă porți masca de protecție timp îndelungat e recomandat să rărești utilizarea exfolianților agresivi, chimici, și să optezi în schimb pentru unii cât mai delicați și mai naturali.

Honest Cleansing Foam de la Benton este un astfel de exemplu. Spuma de curățare îndepărtează impuritățile cu blândețe, hidratând de asemenea pielea obosită și ternă. Are un pH alcalin, ce minimizează senzația de deshidratare și un parfum delicat de trandafiri care îți va așterne un zâmbet pe chip. Noi o iubim și o aplicăm înainte și după purtarea măștii.

Folosește o cremă cu SPF!

Dacă până acum te codeai să introduci un produs cu SPF în rutina zilnică deoarece considerai că nu îți este necesar, perspectiva bronzului demarcat în mod devastator de liniile măștii de protecție trebuie să te facă să te răzgândești. Apelează neapărat la un produs cu SPF, dar alege unul cât mai delicat.

Noi mizăm pe Hello Sunny Hydrating Sun Essence SPF50+ PA++++ de la BANILA CO, un adevărat vis pentru pielea ta. Formula este perfectă contra radiațiilor UV și e magică pentru tenul sensibil, având efecte calmante și hidratante. Extractele de azulen conferă o finisare satinată, translucidă, așa că nu mai ai nevoie nici de primer.

Hrănește pielea cu o cremă de noapte!

Dacă ziua experții în skincare recomandă o cremă cu SPF, seara este cazul să dublezi potențialul de hidratare cu o cremă hrănitoare. Evită însă ingredientele mult prea agresive și mizează pe acid hialuronic.

Ideală pentru toate tipurile de ten, Hyaluronic Acid Intensive Cream de la CosRx este un aliat de excepție pentru pielea „supărată” de mască. Alină tenul grație capacității extraordinare de hidratare obținută prin extractele de acid hialuronic. Emulsia de cătină protejează contra îmbătrânirii, iar pielea e mai radioasă și mai fericită ca niciodată.

Apelează la un produs care să trateze punctual acneea!

Ești una dintre ghinionistele care suferă deja de maskne? Atunci un produs aplicat exclusiv pe coșuri este ceea ce îți trebuie. Evită din nou formulele mult prea agresive: acizii ar trebui înlocuiți cu extractele de ulei de arbore de ceai.

Minunată este Apa de Tea Tree de la Sabio, care poate fi utilizată pe post de toner pe regiunile cu coșuri. Aroma mentolată împrospătează, iar efectele purifiante, detoxifiante, antifungice, antimicrobiene și antibacteriene sunt ideale pentru a trata acneea cauzată de purtarea măștii de protecție.

Calmează iritațiile!

Iritațiile sau roșeața apărută în urma purtării măștii pot fi alinate instant trecând un cub de gheață peste regiunea inflamată, spun experții. Aplică apoi un produs pe bază de hidrocortizon sau gel natural de aloe vera.

Pentru ce mai poți opta? Pentru o mască facială calmantă! Midnight Blue Calming Sheet Mask de la Dear, KLAIRS e special creată pentru a liniști iritațiile și roșeața. Produsul are la bază ingrediente răcoritoare precum eritritolul, ce reduce temperatura pielii și conferă o senzație de prospețime binemeritată. Masca-șervețel se lasă să acționeze timp de 15-20 de minute, având răgaz suficient să îi demonstreze pielii tale că nu toate măștile sunt nocive: nici pe departe!

Masca de protecție dă bătăi de cap pielii tale? Contracarează efectele sale nocive cu ajutorul trucurilor de skincare și produselor recomandate mai sus. Natural Hysteria îți va sta mereu aproape, cu extracte din sânul naturii, gata să redea tenului echilibrul, hidratarea și liniștea, cu toată dragostea din lume!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>