„Miracol” pentru piele și păr: cum să folosești Neem în ritualul de frumusețe

Numit și „liliacul indian”, Neem-ul e o plantă medicinală folosită din cele mai vechi timpuri în diverse comunități, cu precădere în India. Purtând numele științific de Azadirachta indica, această plantă ce cucerește cu prospețimea nuanței sale de verde va deveni o componentă prețioasă a ritualurilor tale de frumusețe și de îngrijire a părului și a pielii.

Noi ne-am îndrăgostit de Neem și dăm întâietate produselor cosmetice care îl conțin. Descoperă în rândurile de mai jos cum să folosești acest ingredient și care sunt super beneficiile sale!

De ce e planta de Neem apreciată din cele mai vechi timpuri

O afirmăm cu toată siguranța din lume: atunci când asociezi înțelepciunea populară cu descoperirile științifice, reușita e certă. Și așa stau lucrurile și când vine vorba despre atât de iubitul Neem.

Planta medicinală impresionează grație proprietăților antiseptice, antiinflamatoare și antioxidante, stimulând vindecarea și cicatrizarea leziunilor pielii. O sursă excelentă și bogată de acizi grași, vitamine și minerale, planta de Neem va deveni ușor o aliată de marcă a părului și a pielii tale.

Aceste frunze verzi nu sunt numai atât de plăcute vederii, dar și un adevărat cocktail de substanțe prețioase și benefice. Descoperă în rândurile de mai jos de ce ne place atât de tare Neem-ul și cum îl utilizăm!

Neem pentru piele: beneficiile care te vor uimi

Sunt multiple modurile în care poți folosi Neem-ul pentru piele și, pe când ne informam asupra beneficiilor sale, am găsit informații ce ne-au așternut un zâmbet pe piele. Nu degeaba ne-am „hazardat” să afirmăm că acest ingredient e un miracol pentru derm.

Iată mai jos care sunt atât de fascinantele efecte pozitive ale plantei de Neem pentru piele!

Previne și poate contribui la tratamentul acneei. Planta de Neem deține proprietăți antibacteriene de care ai de profitat dacă te lupți cu coșurile sau cu acneea. De asemenea, acest „leac” verde e ideal și deoarece contribuie la echilibrarea producției de sebum.

Calmează pielea iritată și uscată. Cu efecte similare celor deținute de aloe, planta de Neem liniștește pielea, potențialul său calmant fiind observat mai ales atunci când pielea suferă de deshidratare sau e extrem de sensibilă. Ce e de remarcat e faptul că acest ingredient poate avea și ușoare efecte de răcorire.

Previne îmbătrânirea tenului. Trigliceride, vitamina E, antioxidanți: iată cum sună formula pentru un ten perpetuu tânăr. Dacă te îngrijorează ridurile sau liniile fine (mai ales cele premature) sau hiperpigmentarea, trebuie neapărat să dai o șansă extractelor de Neem.

Adio, coșuri sau puncte negre. Datorită efectului de atenuare a acneei, dar și proprietăților de reglare a excesului de sebum, de micșorare a porilor și de exfoliere, Neem devine precursorul tenului tău neted, curat și frumos.

Acum că i-am conturat o odă pe cât de glorioasă, pe atât de adevărată, să descoperim câteva produse pe bază de Neem gata să te impresioneze!

Potrivit mai ales pentru tenul sensibil și uscat, toner-ul Dear Hydration Toner de la Banila Co hidratează și echilibrează pH-ul. Textura ușoară este absorbită rapid în piele și calmează tenul iritat cu superputerile extractelor de Neem. Acestor ingrediente li se adaugă extractele de busuioc și mentă, împreună combătând acneea, purificând și uniformizând nuanța tenului. Toner-ul oferă de asemenea protecție contra radicalilor liberi și vindecă eventualele cicatrici.

Completează acțiunea binefăcătoare a acestui toner cu Dear Hydration Balancing Moisturizer de la Banila Co. Loțiunea este potrivită pentru toate tipurile de ten, hidratând și reechilibrând umiditatea cu ingrediente super benefice precum esența fermentată de lotus, extractele de mentă, bambusul, frunzele de Neem și busuiocul sfânt: un cocktail de ingrediente exotice ce conferă strălucire și calmează, lăsând tenul neted și moale. Având de asemenea proprietăți de nutriție, vindecare a cicatricilor și uniformizare a nuanței pielii, această loțiune se absoarbe repede și e ideală ca bază de machiaj.

Neem pentru păr: de ce beneficii poți profita

Nu numai pentru piele: extractele acestei plante atât de importante în cultura indiană fac minuni și pentru părul tău. Iată cum!

Neem calmează mâncărimile scalpului. Dacă suferi de prurit cauzat de mătreață, vei adora proprietățile antifungice ale Neem-ului. Nu atenuează numai mâncărimea, dar și inflamația și iritația.

Neem poate să stimuleze creșterea părului. Neem are și proprietăți regeneratoare ce reduc căderea părului, îmbunătățind circulația și intensificând ritmul în care crește părul.

Previne încărunțirea părului. Sunt teorii care afirmă că la baza albirii premature stă influența radicalilor liberi. În acest caz, grație proprietăților sale antioxidante, Neem-ul poate fi de folos.

Hidratează părul. Deloc de subestimat, această proprietate a Neem-ului e musai să fie luată în calcul. Astfel, planta impresionează grație extractelor hidratante, precum acidul linoleic, oleic și stearic, de pe urma cărora părul tău va avea numai de profitat.

Convinsă de Neem? Iată pe ce produse poți miza!

Șamponul cu extracte de cocos și hibiscus Shea Moisture Curl&Shine asociază ingrediente organice minunate pentru îmblânzirea părului rebel. Curățând delicat și îndepărtând cu succes impuritățile, extractele de Neem sunt combinate cu uleiul de cocos pentru hidratarea și protecția părului, dar și pentru prevenirea ruperii. Bonus: proteinele de mătase lasă părul moale și mătăsos.

Pregătește-te pentru magia Smoothie-ului pentru amplificarea buclelor cu cocos și hibiscus Shea Moisture Curl&Shine. Dacă ai părul ondulat sau creț și foarte creț, cu fir gros, acest produs poate fi salvarea ta. Buclele redevin moi și elastice, iar vârfurile despicate și firele electrizate sunt netezite grație extractelor de unt de Shea. Uleiul de cocos hidratează și protejează, iar cel de Neem conferă volum. Părul tău va fi mai frumos ca niciodată!

Mai lejer, Laptele pentru păr cu extract de cocos și hibiscus Shea Moisture Curl&Shine are efecte asemănătoare. Mixul de ulei de cocos, proteină de mătase și ulei de Neem protejează, hidratează, previne ruperea și lasă cuticula moale și mătăsoasă. Conferind strălucire și reducând electrizarea, acest produs revitalizează instantaneu părul uscat și deteriorat: îl vei adora, pur și simplu!

Testează extractele de Neem și povestește-ne cum au funcționat pentru tine! La Natural Hysteria preamărim și respectăm natura și nu putem decât să îi fim recunoscătoare pentru numeroasele sale daruri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>