Pregătiri de primăvară

Primăvara bate la ușă, zilele sunt mai lungi și mai luminoase, iar în scurt timp vom da paltoanele groase și cizmele pentru rochii și eșarfe înflorate, diafane. Căciulile groase (care ne electrizează părul) vor fi uitate în șifonier, iar mănușile vor aștepta și ele iarna următoare.

Autor: Adelina Tomescu

Odată cu schimbările din garderobă, este timpul să facem mici schimbări în rutina de îngrijire. După o lungă așteptare, acum este momentul să petrecem mai mult timp în natură, cu buclele în vânt și implicit, cu pielea expusă mai mult la soare.

Tenul

Dacă pe perioada iernii ai simțit nevoia texturilor onctuoase, bogate în uleiuri, poate că acum este momentul să încerci ceva nou. Păstrează o rutină corectă, care să cuprindă pașii esențiali pentru o piele sănătoasă. Un exemplu de rutină simplă ar putea cuprinde demachierea în doi pași (de încercat Banila Clean it Zero și Dear, Klairs Rich Moist Foaming Cleanser), apoi o cremă hidratantă, precum Benton Snail Bee High Content Steam Cream, urmată neapărat de o cremă cu SPF, cum ar fi Banila Hello Sunny Hydrating Sun Essence SPF50+ PA++++, care reprezintă și o excelentă bază de machiaj.

imagine

Pielea corpului și mâinile

Să recunoaștem, majoritatea dintre noi nu acordăm suficientă atenție pielii corpului. Ne mulțumim să aplicăm produse pe ten și păr și… cam asta este tot. Cu toate acestea, pielea corpului îmbătrânește și ea și are nevoie de îngrijire specifică. În plus, nu mai e mult până vine proba costumului de baie, iar o piele hidratată, elastică și fermă este cu siguranță un deziderat pentru fiecare femeie. Ce trebuie să faci? Mai întâi, acordă mai multă importanță exfolierii. Fie că folosești metoda periajului uscat înainte de duș, cu o perie din peri naturali, sau te răsfeți cu un produs cu miros îmbietor precum Sabio – Exfoliant anticelulitic cu cafea și ghimbir, vei ajuta pielea să arate mai bine. Exfolierea ajută la drenajul limfatic, circulație, îndepărtează celulele moarte și, cel mai important, luptă împotriva celulitei.

 După acest pas, nu uita să aplici o loțiune de corp sau un unt hidratant, care să catifeleze și să hrănească pielea. Mâinile au și ele nevoie de atenție, fiind mereu expuse. Aplică zilnic, dimineața și seara, o cremă destinată îngrijirii acestora.  Te vei îndrăgosti de Crema de corp hidratanta de la Cantu, iar mâinile tale vor arăta impecabil cu ajutorul cremei de la Biofficina Toscana.

 

Părul

Podoaba capilară simte nevoia unui suflu nou. După ce pe tot parcursul iernii ne-am ascuns buclele sub căciuli groase, iar șuvițele de păr nu mai arată perfect, din pricina electrizării, a firelor despicate și a oscilațiilor de temperatură, se impun noi măsuri. Mai întâi, ia în considerare o tunsoare nouă, sau alege să tai măcar 2 – 3 centimetri din vârfuri. Onduleurile sau buclele tale vor reveni la viață, iar aspectul general va fi mult îmbunătățit. Folosește lunar un șampon clarificant, precum cel de la Bounce Curl, pentru a preveni acumularea de produs, apoi aplică un produs hidratant, urmat de produsul de stilizare preferat: cremă, gel sau spumă. Poate că acum este momentul ideal să încerci texturi mai ușoare, care să se potrivească mai bine pe nevoile actuale ale părului. Îți propunem balsamul fără clătire și Curling Custard, ambele de la Kinky Curly. Garantat, indiferent de textură, părul tău va adora aceste produse. Trebuie doar să aplici cantitatea potrivită, in funcție de caracteristicile sale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>