sampon par cret, produse par cret, bucle definite

Șamponul – poți să îl folosești în metoda Curly Girl?

Să urmezi o rutină corectă pentru îngrijirea părului creț sau ondulat poate părea dificil. De multe ori ți se pare că e prea complicat să stabilești ce produse ți se potrivesc și cum să le combini cu cele de styling, astfel încât să obții rezultatul scontat. În plus, chiar de la primul pas – șamponarea – problemele încep să apară. Este răspândită ideea că dacă alegi să urmezi metoda Curly Girl nu poți folosi șampon. Nimic mai fals!

Samponul cand il folosim?

Suntem diferite, cu diverse forme ale buclelor, cu păr fin sau gros și indisciplinat, cu sau fără volum. E normal să avem nevoi diferite. În funcție de tipologia buclelor, poți utiliza un șampon care să te ajute să scapi de acumularea de produse pe firul de păr sau pur și simplu să îți curețe blând scalpul. Regula de aur? Șamponul trebuie să conține ingrediente agreate in metoda Curly Girl, așadar uită de cele care conțin sulfați, silicon, ceară, ulei mineral etc.

Vestea bună este că pe piața produselor cosmetice există o mulțime de alternative.

Părul ondulat, cu fir subțire sau fin reacționează foarte bine la șamponul Innersense – Pure Harmony Hairbath. Poți alterna spălările cu șampon cu cele cu co-wash (crema pentru spălare), mai ales dacă îți dorești extra hidratare. Un asemenea produs care îți va răsfăța la propriu părul este balsamul pentru spalare Hydra-Drench de la Bounce Curl. Revenind la șamponul Innersense, acesta curăță blând firul de păr, respectându-i structura. Nu îți va irita scalpul și îți va lăsa șuvițele frumos parfumate. După utilizare, continuă rutina cu un produs hidratant și un gel pentru stilizare.

Părul creț, cu fir mai gros, uscat, care se electrizează ușor se va împăca bine cu un șampon bogat în vitamine, care să repare agresiunile provocate de îngrijirea necorespunzătoare, razele UV sau vopsiri repetate. Un bun exemplu este Curls – Șampon reparator fără sulfați Blueberry Bliss. Ideal pentru părul uscat sau deteriorat, produsul curăță delicat, dar eficient și pregătește firul de păr să absoarbă mai eficient nutrienții furnizați de produsele utilizate după șamponare.

Părul ondulat sau creț matur reprezintă o categorie aparte. Odată cu înaintarea în vârstă firul de păr trece prin mai multe schimbări. De regulă, devine mai poros, uscat și își pierde strălucirea, așadar are nevoie de îngrijire specifică. Flora & Curl – Șampon African Citrus Superfruit te va ajuta să scapi de impurități, dar nu va îndepărta uleiurile naturale care acoperă firul de păr.

Indiferent de tipul de păr pe care îl ai, este foarte important să folosești corect șamponul. Mai precis, asigură-te că ai saturat părul cu apă. Pune o cantitate mică de produs în palmă, emulsionează puțin și apoi aplică pe scalp și masează cu mișcări blânde. Clătește foarte bine și șamponează din nou dacă este necesar. Acordă o atenție sporită limpezirii părului. Continuă apoi cu produsele pe care le folosești de obicei în rutina de îngrijire.

Nu îți fie teamă să experimentezi.

Dacă un șampon nu ți se potrivește, încearcă alt produs, cu o formulă diferită. Alternează utilizarea unui șampon cu spălarea cu co-wash, mai ales dacă ai un păr care se electrizează rapid sau este foarte uscat și cel mai important, iubește-ți părul și acordă-i atenția cuvenită în funcție de caracteristicile lui. Bucură-te de buclele tale și urmărește cum devin tot mai bine definite cu fiecare săptămână ce trece.

AUTOR: Adelina Tomescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>