Sfaturi pentru o creştere mai rapidă a părului și pentru îndesirea lui

Cine nu își dorește o podoabă capilară lungă și deasă, care să umple inima posesoarei sale de mândrie și sufletelor celor din jur de admirație? E o întrebare retorică la care toate femeile și-ar dori să răspundă cu cosițe cât mai lungi, mai dese și mai strălucitoare.

Deși e nevoie de timp și de răbdare pentru a crește acel păr pe care și Rapunzel ar fi invidioasă, nu e deloc imposibil. E însă cazul să ajuți natura cu câteva trucuri, pe care noi le-am adunat în rândurile de mai jos. Astfel, și femeile care se plângeau că părul lor se încăpățânează să nu depășească o atât de nesuferită limită pot avea parte de lungimi amețitoare!

10 sfaturi prețioase pentru păr lung și des

De când te știi, părul tău nu a depășit o anumită lungime, ce a devenit chiar o barieră emoțională pe care nu o mai poți suporta? Trebuie să știi că, atunci când îți îngrijești părul ca la carte, acesta nu se va mai revolta împotriva ta și va crește sănătos și puternic, așa cum visai!

Iată care sunt trucurile ce pot face diferența!

Nu îți mai spăla părul zilnic!

Ai impresia că nu poți trăi fără șuvițele tale mai curate decât o lacrimă? Ține însă cont că astfel deposedezi cuticula de uleiurile sale naturale, fragilizând-o. Experții recomandă să te speli pe cap de 2-3 ori pe săptămână, apelând la un șampon fără sulfați. Îți recomandăm Șamponul fără sulfați Moisture Silk de la Bourn Beautiful Naturals. Ideal pentru orice tip de păr creț, cu o formulă blândă, fără siliconi, șamponul elimină reziduurile cu delicatețe, descâlcește părul, iar extractele de ulm roșu și de hibiscus lasă șuvițele moi și incredibil de catifelate, gata să crească lungi și sănătoase.

Tunde-te mai des!

Poate părea contraintuitiv să te tunzi mai des când tu îți dorești de fapt să îți crească părul, dar este una dintre soluțiile care vor da rapid randament. Explicația este aceea că, ocolind salonul stilistului pentru a nu pierde din lungime, ajungi de fapt la vârfuri despicate care deteriorează firul de păr și îi încetinesc creșterea sau o stopează cu totul.

Ai parul drept? Perie părul în mod frecvent, dar delicat!

Prin pieptănare, distribui uleiurile secretate de scalp și pe lungimi, hidratându-le și prevenind despicarea. Experții recomandă să perii părul nu numai dimineața sau înainte de a ieși din casă, dar și seara sau înainte să te speli pe cap. Folosește o perie profesională pentru descâlcirea părului, precum Behairful, care conferă volum și luciu, protejând cu loialitate șuvițele tale. Confecționată din lemn de shima șlefuit, cu peri din porc mistreț și nailon, produsul transformă pieptănarea într-o joacă care te va binedispune de fiecare dată. Nu îl mai rupi, nu te mai doare: ce îți mai poți dori altceva?

 

Ajută părul să crească puternic prin alimentație!

Vrei păr lung și des? Atunci ai nevoie de proteine! Consumă-le din surse de calitate precum peștele, leguminoasele, nucile sau cerealele integrale. Adaugă în alimentație și vitaminele A, C și E, precum și minerale ca zincul și fierul, alături de acizi Omega-3.

Ai grijă de scalp!

Ca de ochii din cap, am putea spune! Adesea neglijat, scalpul include rădăcina firului de păr, așa că are un cuvânt greu de spus în ritmul său de creștere. De fiecare dată când te speli, masează pielea capului cu mișcări circulare, răspândind astfel șamponul și oferind un răsfăț binemeritat scalpului, în timp ce intensifici circulația sangvină. Nu strică să folosești și un tratament special pentru scalp: conținând vitamina C și extracte de mentă, So So Fresh de la Curls stimulează creșterea părului, previne căderea acestuia și protejează sănătatea scalpului. Aplică direct pe scalpul sensibil, iritat sau predispus la mătreață, fără a clăti.

De ajutor îți va fi și o perie specială pentru scalp. Noi ne-am îndrăgostit de Be Bop de la Denman, ideală pentru masarea și curățarea delicată a pielii capului. Produsul facilitează de asemenea descurcarea părului și contribuie la distribuția echilibrată a uleiurilor, iar designul circular și banda de mână îi ușurează în chip irezistibil folosirea.

Schimbă mai des coafura!

Stiliștii tot insistă de ceva vreme asupra stresului pe care îl provocăm singure părului, atunci când îl prindem zi de zi în același fel. Fie că e vorba despre împletituri, cozi de cal sau cocuri înalte, îi vei face mult mai bine dacă vei alterna stilurile. Astfel, îl scapi de o sursă sigură de tensiune mecanică.

Dormi pe o față de pernă din satin sau din mătase!

Dacă visezi la un păr demn de prințesele din povești, învață să dormi ca una! Folosind fețe de perne din satin sau din mătase, nu numai că te vei simți răsfățată și cuprinsă de o bună-dispoziție instantanee, dar vei reduce și frecușul și deteriorarea șuvițelor. Rezultatul? Cu Fața noastră de pernă din satin Natural Hysteria, previi electrizarea și ruperea vârfurilor și menții atât de dorita hidratare a părului, diminuând de asemenea și riscul apariției ridurilor. Cine e acum cea mai frumoasă din țară? Bonus: ai la dispoziție numeroase culori, pentru un pat de zână din povești.

Încheie ritualul de spălare a părului cu un jet de apă rece!

Nici nu știi cât de mult bine îți va face! Nu ne mai referim la pericolul pe care îl presupune apa la o temperatură ridicată (deshidratează și deteriorează cuticula), ci ne referim acum strict la beneficiile jetului rece: închide cuticula, intensifică strălucirea, întărește firul de păr!

Folosește balsam de fiecare dată când te speli!

Ba chiar poți apela numai la balsam, dacă părul tău nu e atât de murdar, insistă specialiștii, adoptând metoda de co-washing. Balsamul contribuie la restructurarea și întărirea firului, restaurând necesarul de lipide și proteine și reprezentând prima linie de apărare împotriva degradării la care părul e supus de aparatele de styling, de colorare sau de factorii de mediu.

Balsamul de păr reparator și fortifiant Ancient Egyptian de la The Mane Choice este o alegere de top pentru femeia care își dorește șuvițe divine, lungi și dese. Produsul este ideal pentru părul predispus la rupere, vopsit, tratat chimic sau deteriorat. Potrivit pentru orice tip și textură de păr, balsamul include uleiuri naturale rare precum cele de mongongo, baobab, sălcioară și pepene Kalahari, alături de acizi grași, pătrunzând ușor în fir și lăsându-l moale, lucios și ușor de pieptănat.

Folosește un prosop de microfibră

Când este umed, părul e cel mai fragil și în această etapă îi compromiți cel mai mult creșterea sănătoasă. Tocmai de aceea, este cazul să intervii, uscând părul cu un prosop moale, din microfibră, sau cu un tricou mai vechi. Nu freca, ci presează ușor sau pur și simplu prinde cosițele într-un turban exotic precum al unei cadâne ce se va bucura de cosițe lungi, catifelate și mătăsoase.

Acestea sunt cele mai bune sfaturi pentru un păr care crește lung, des și sănătos! La Natural Hysteria, protejăm cu dragoste șuvițele tale și le urăm să crească într-un an cât altele în șapte, cu produse pline de ingrediente benefice și cele mai bune sfaturi, venite din inimă!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>