Cele mai bune sfaturi pentru îngrijirea părului rar și subţire

Pentru multe dintre noi, părul rar și subțire e un adevărat dezastru dătător de coșmaruri. Cu greu poți numi o astfel de podoabă capilară una atrăgătoare, sau cel puțin aceasta este ideea pe care ne-o inoculează societatea, că părul des și bogat e ispititor, în timp ce opusul său lasă de dorit.

Dar, indiferent de standardele de frumusețe în vogă acum, cert este că majoritatea femeilor cu păr rar și subțire și-ar dori să îl îndesească. Tocmai de aceea, noi venim azi cu cele mai bune recomandări: trucuri, dacă putem să le numim astfel, realiste, care vor funcționa și pentru tine. Dar ținem să precizăm să nu s-a inventat încă instrumentul care să modifice textura capilară, și, oricâte eforturi ai depune, părul tău va deprinde mai mult volum și desime, dar nu își va schimba în mod radical caracteristicile.

Vezi mai jos sfaturile care funcționează în cazul părului rar și subțire, dar descoperă și un semnal de alarmă de care trebuie neapărat să ții cont!

Părul tău rar și subțire este cauzat de dezechilibre hormonale sau de altă afecțiune?

Dacă părul tău nu a fost întotdeauna rar și subțire, ci te confrunți cu acest fenomen relativ recent, e musai să faci niște investigații. Dacă la mijloc stă un dezechilibru hormonal (provocat de sarcină, menopauză sau naștere), respectiv o scădere a producției de estrogen, este bine să discuți cu medicul tău, care să îți prescrie medicamente sau suplimente (rădăcina și frunzele de Ashwagandha pot face minuni).

De partea cealaltă, și stresul poate să cauzeze căderea părului și subțierea sa. Unele boli precum afecțiunile tiroidei te pot plasa în acest scenariu de nedorit. De asemenea, medicamentele administrate pentru tratarea cancerului, a tensiunii arteriale sau a depresiei pot provoca subțierea și rărirea părului. O dietă săracă în nutrienți, dar și bolile autoimune sau unele infecții pot la rândul lor să te supună acestei probleme.

Trucuri care dau randament în cazul părului rar și subțire

Păr rar și subțire? Nu mai constituie o problemă dacă urmezi sfaturile noastre de mai jos!

Investește în produse care să dea volum părului.

Visezi la un păr cu mai mult volum? Atunci alege produse de îngrijire dedicate acestei probleme. Pe lângă o gamă de haircare care să țintească părul rar și subțire, produsele de styling fac minuni.

Nu o să îți mai recunoști podoaba capilară după ce vei testa loțiunea pentru volum I Create Volume de la Innersense. Ideală pentru toate tipurile de păr, dar mai ales pentru cel rar și subțire, loțiunea e formulată cu miere organică și aloe vera, conferind textură și desime părului și hidratând și intensificând strălucirea grație aminoacizilor din grâu. De asemenea, produsul fortifică firul și îi conferă rezistență, iar ceaiul Rooibos, ce conține de 50 de ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde, promite magice proprietăți anti-îmbătrânire.

Adaptează dieta nevoilor părului tău!

Ești ceea ce mănânci și nicicând nu am rostit cuvinte mai adevărate decât acestea! Grăsimile sănătoase sunt alegerea ideală dacă vrei să ai păr puternic și mai des; un avocado pe zi face minuni, dar mizează de asemenea pe nuci și semințe, ouă sau somon.

Aminoacizii sunt de asemenea mai mult decât potriviți pentru îngrijirea părului rar și subțire: poți miza cu încredere pe masca de păr restructurantă MaterNatura. Produsul repară părul în profunzime, fiind ideal pentru cel deteriorat sau supus unor tratamente chimice, iar formula pe bază de ovăz, ulei de moringa, in, mei, vitamine, aminoacizi, fitosteroli și acizi graşi esenţiali protejează, îngrijește și hidratează. Nu în ultimul rând, polifenolii din semințele de floarea soarelui repară părul deteriorat de căldură. O să devii fană pe viață a acestui produs.

Renunță la produsele pe bază de sulfați!

E adevărat că sulfații sunt detergenți care curăță în profunzime, producând și acea spumă bogată care îți dă senzația de purificare, însă aceste ingrediente nu îndepărtează numai murdăria, dar și uleiurile naturale care hidratează părul și proteinele din compoziția sa, ceea ce se poate dovedi catastrofal pentru părul rar și subțire.

Vei adora șamponul împotriva căderii părului și pentru volum The Mane Choice Peach Black Tea & Vitamin Fusion. Ideal pentru firul subțire, asigură o îngrijire rejuvenantă, revitalizează scalpul, fortifică și împrospătează, conferind doza zilnică necesară de vitamine și nutrienți de calitate. Nu te vei mai întoarce la un alt șampon, ți-o garantăm!

Regândește relația cu instrumentele de coafat!

Mai ales atunci când părul tău e deja rar și subțire, placa, ondulatorul și chiar și uscătorul de păr pot să compromită și mai tare structura capilară. Dacă nu îți poți lăsa însă părul să se usuce natural, măcar apelează la un produs de protecție termică, așa cum este Hair-protect de la Mayam. Un activ marin obținut dintr-o algă brună, produsul restaurează vitalitatea, reconstruiește părul din interior, reface compoziția de proteine și redă luciul natural. În plus, protejează termic, fiind un adevărat aliat al părului deteriorat.

Atunci când descurci părul, începe de la vârfuri spre rădăcină

Dacă îți faci lor printre câlții ce ți-au încurcat părul de la rădăcină spre vârf, nu faci decât să îi împingi mai departe și mai departe, în cele din urmă slăbind firul de păr. Dar atunci când descurci în sens invers, lucrezi practic cu o suprafață mai mică de păr și astfel minimizezi deteriorarea.

Renunță la coafurile care pot cauza rărirea părului

Recunoaștem, puține coafuri sunt mai sexi decât o coadă în vârful capului sau un coc înalt, messy sau unul elegant, la ceafă, dar aceste hairstyling-uri presupun presiune ce poate sfârși prin a fragiliza părul. Atunci când nu apelezi decât la ele, vei observa cum părul începe să se rărească sau chiar să chelească la rădăcină atât de încercată.

Soluția? Alternează coafurile. Nu numai că vei infuza o doză de creativitate în fiecare zi și vei avea de fiecare dată o apariție proaspătă, dar vei proteja și părul. Poartă cu mândrie și împletituri, dar lasă-ți și părul liber și vei impresiona de fiecare dată cu look-ul tău.

Părul rar și subțire se va simți mândru să fie tratat așa cum se cuvine dacă vei ține cont de sfaturile noastre! Oferă-i onoarea de a-l îngriji cu produse personalizate, de la Natural Hysteria, și te va răsplăti cu siguranță. Spune-ne: aceste trucuri cum au funcționat și pentru tine?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>