Scrisoare deschisă a tenului către tine: ce ți-ar spune, dacă ar putea vorbi

Poate că ești de părere că îți faci cu brio datoria față de tenul tău, conform recomandărilor specialiștilor sau trendurilor în frumusețe, dar te-ai gândit vreodată ce opinie are el? Nu am descoperit vreun dispozitiv avansat care să decodeze limbajul pielii, însă, după ani întregi în care am fost atente la nevoile ei, credem că îi putem descifra semnalele.

Așadar, ce spui? Ne permiți să servim drept translator sau intermediar între tine și pielea ta? O să ne dăm toată silința să îi transmitem mesajele, după cum vei vedea în rândurile de mai jos!

Iată ce ți-ar spune, dacă ar căpăta glas, pielea ta!

Draga mea (ne place să credem că pielea e politicoasă),

Am câteva mesaje să îți transmit, pe care mi-ar plăcea să le auzi și care cred că ne-ar ajuta să ne înțelegem una pe cealaltă. Știu că ești ocupată, doar o simt zilnic, așa că voi fi succintă și voi trece direct la subiect.

Așadar, ce mi-ar plăcea să știi?

Ador atunci când mă cureți cu responsabilitate. Știu că nu ai dormi niciodată într-o pijama murdară și nici nu ți-ar trece prin cap să pleci la job cu cămașa pătată, așa că mărturisesc că nu înțeleg uneori de ce pe mine mă lași baltă. Cât timp tu dormi, eu mă reînnoiesc, așa că aș aprecia dacă mi-ai permite să-mi văd de treaba mea „celulară” respirând liber. Totodată, pe tot cuprinsul zilei vei avea nevoie de mine, și deși înțeleg că îți place să te machiezi și îți împărtășesc pasiunea, nu m-ar deranja deloc ca înainte să mă acoperi cu fond de ten să îți amintești să mă și cureți. Nu de alta, dar am muncit asiduu peste noapte și tare m-ar bucura un pic de împrospătare.

Practic, ce îți cer? Să te demachiezi seara, înainte de culcare, cu un demachiant care să mă curețe cu blândețe și eficiență. Dacă nu-i prea mult, să știi că mă înțeleg de minune și cu un toner. Dimineața, înțeleg dacă nu ai timp, așa că și dacă mă stropești cu apă curată sunt mulțumită!

Recomandare Natural Hysteria: Nu pretindem că înțelegem dorințele pielii, dar știm că demachiantul Rich Moist Foaming Cleanser de la Dear, Klairs este conceput cu grijă, fiind un produs hipoalergenic tolerat de toate tipurile de piele. Folosind puterea de curățare a aminoacizilor, are un grad scăzut de iritare și hidratează în timp ce îndepărtează impuritățile. Combinația de acid hialuronic, ceramida 3 și ulei de măsline hrănește pielea, în timp ce exfolianții naturali o netezesc fără a o irita, iar uleiul din frunze de arbore de ceai reduce imperfecțiunile. Formula de spumă e de vis.

Dimineața ai timp pentru mai mult decât o curățare superficială? Atunci optează pentru Low pH Good Morning Gel Cleanser de la CosRx. Având scopul de a curăța delicat și de a restabili echilibrul pielii, fără a irita, produsul include numai ingrediente naturale și blânde. Printre acestea se remarcă uleiul din arbore de ceai care îndepărtează cu succes acumulările de sebum și de celule moarte de peste noapte.

În ciuda aparențelor, nu sunt o mare pretențioasă. Cineva spunea odată că reprezint harta emoțiilor tale și recunosc că m-a măgulit această descriere. Așadar, dacă pe tine nu te deranjează, nici eu nu sufăr de pe urma ridurilor și a liniilor de pe chip care, până la urmă, sunt simbol al bucuriilor și al îngrijorărilor, al fericirii și al supărării, într-un cuvânt, al trăirilor.

Ce mă necăjește, însă, e deshidratarea. Eu îmi fac cu brio treaba, reprezentând cel mai întins organ al tău, achită-te și tu de misiunea ta și hidratează-mă. Bea suficientă apă, consumă fructe și legume proaspete, cât mai colorate și mai variate, care să conțină, acizi grași și antioxidanți, pe care îi ador, și, desigur, folosește un produs de hidratare.

Ți-am zis, nu sunt pretențioasă, și și atunci când mă dovedesc sensibilă e pentru că, pe undeva, nu ne-am înțeles. Cât timp e bine ales și structurat, nu mă deranjează un ritual de îngrijire în 10 pași – cu toate că e mai mult pentru sufletul tău decât pentru mine –, dar ce prefer e o cremă hidratantă cu ingrediente naturale.

Recomandare Natural Hysteria: Credem că pielii tare i-ar mai plăcea o cremă ușoară și hidratantă precum Oat-In Calming Gel Cream de la Purito. Minunată pentru tenul sensibil și iritat, răcorește și hidratează, restaurând bariera naturală de apărare printr-o compoziție fără uleiuri esențiale și parfumuri, bazată în proporţie de 77% pe apa din semințe Avena Sativa (Ovăz). Calmând și redând umiditatea pielii, Squalane sigilează hidratarea, refăcând elasticitatea și netezind liniile fine, iar pantenolul reduce inflamațiile. Formula e completată de Beta-Glucan, un umectant cu proprietăți antioxidante.

Mă afectează puternic radiațiile solare. Știi că ți-am spus că nu mă deranjează ridurile, dar nu pot spune același lucru despre originile lor. Razele solare cauzează fotoîmbătrânirea, dar, încă și mai grav, îmi provoacă arsuri, îmi dezechilibrează producția de colagen și elastină și, ce mă sperie cel mai tare, îmi cresc riscul de cancer.

Așadar, te rog, introdu un produs cu SPF în rutina ta zilnică și nu te abate de la folosirea sa fie că sunt nori sau ceață, că plouă, ninge sau bate vântul. Precum mine, radiațiile nu își iau vacanță niciodată.

Recomandare Natural Hysteria: După cum te-a rugat și pielea ta, nu „chiuli” de la protecția solară. Îți recomandăm crema cu protecție solară SPF 30 Sports Ready, care impresionează tocmai pentru că a fost creată pentru sportivi și deci este absorbită rapid și rezistă inclusiv la transpirație intensă. Nu uita să reaplici dacă ai înotat sau ai transpirat abundent.

Uneori, tare îmi place să fiu răsăfățată. Ți-am spus că sunt nepretențioasă și poate că am fost puțin modestă. Adevărul e că, atât timp cât alegi iscusit ingredientele, sunt la fel de încântată ca tine să încercăm produse noi. Normal că-mi plac serumurile, esențele și măștile, doar ai văzut ce frumos strălucesc după ce fac cunoștință cu ele.

Recomandare Natural Hysteria: Fă-ți pielea fericită cu Dear Hydration Sheet Mask de la Banila Co; nu numai ambalajul zâmbește! Produsul e minunat pentru tenul însetat de hidratare, răcorindu-l și calmându-l, și echilibrează tendința de îngrășare în timp ce purifică în profunzime. Concepută din bumbac subțire care aderă pe ten precum o a doua piele, masca include și esență fermentată de lotus și extract de bambus, redând elasticitatea, hidratând și protejând de radicalii liberi. Fă-i o surpriză pielii tale și aplică masca dimineața, în zorii unei zile încărcate.

Acesta este mesajul pielii tale pentru tine! Tare mai suntem curioase de ce gânduri ți-a stârnit scrisoarea tenului tău!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>