Cum să ai grijă de părul tău după ce te întorci de la piscină

Nu există nicio îndoială că timpul petrecut la piscină sau pe plajă este balsam pe suflet. Ce să mai spunem despre imaginea de zeiță a mării care iese din valuri scuturându-și podoaba capilară precum o sirenă sau una dintre eroinele din Baywatch? Iată definiția senzualității pentru multe dintre noi.

Cu toate acestea, să știi că părul tău nu are aceeași părere optimistă despre bălăceala în apa mării și a oceanului. Cum ar putea, când șuvițele sale dau piept cu sarea și clorul din piscine? Suntem sigure că Ariel, Mica Sirenă, nu avea asemenea probleme.

Și totuși, există modalități prin care să te asiguri că părul tău se împacă cu alegerile tale de petrecere a timpului liber. Află din rândurile de mai jos cum să îl protejezi după ce te întorci de la piscină!

Ai grijă de părul tău la piscină! Cum să îl aperi de degradare

Clorul din piscină înverzește părul, astfel că și din punct de vedere cromatic se dovedește mult mai dăunător decât sarea din mare, care măcar imprimă o textură seducătoare șuvițelor. Nu e însă cazul cu acest agent chimic de purificare, al cărui unic rezultat este degradarea cuticulei.

Iată ce poți face însă acasă, după ce te întorci de la piscină, ca să minimizezi daunele!

Spală-te pe cap cu un șampon clarificant!

Deși în mod normal recomandăm folosirea moderată a produselor clarificante, în cazul când adori să îți petreci vara la piscină sau la mare acest produs devine necesar. Poți să optezi și pentru varianta sa naturală, oțetul de mere, cu care să îți clătești cosițele după spălare.

Șamponul blând clarificant Bounce Curl va fi salvarea ta după timpul petrecut la piscină. Conține enzime de dovleac și de rodie care curăță eficient și delicat, fără a usca părul, îndepărtând cu succes murdăria și impuritățile acumulate. Vei adora și capacitatea de exfoliere și revigorare, esențiale după o zi petrecută la piscină, dar și atributele de hidratare, volumizare și fortifiere. Formula este completată de uleiul din semințe negre, provitamina B5 și rozmarin, care fac produsul potrivit pentru firul subțire, fără volum, dar și pentru cel creț sau gros, încărcat de depuneri.

Apelează la o mască de protecție a culorii!

Blondele au de suferit atunci când merg la piscină, dar să nu consideri că celelalte culori de păr sunt protejate. Mai ales dacă ai cheltuit bani grei pentru a obține acea nuanță de păr delicioasă, protejeaz-o ca la carte cu produsele potrivite.

Adorăm Masca pentru neutralizarea tonurilor de galben de la MaterNatura, necesară pentru salvarea părului ce a petrecut timp la piscină. Conține pigment violet care neutralizează cu succes reflexiile de galben, hidratând intens, facilitând descurcarea și lăsând părul incredibil de moale și de lucios. Bonus: rezultatele durează până la 8 spălări!

Atenuează efectele negative ale expunerii la soare cu un produs restructurant!

Nu numai clorul din piscină trebuie să te îngrijoreze, dar și deteriorarea produsă de radiațiile solare. De aceea e cazul să investești într-un produs care să repare sau chiar să inverseze aceste daune.

Ai încredere în Masca protectoare cu fructul pasiunii pentru părul expus la soare MaterNatura. E produsul pe care să îl iei cu tine în concediu, adresându-se părului uscat, deteriorat, casant sau creț care a fost expus timp îndelungat la soare, apă de mare și clor din piscină. Nu ai cum să nu apreciezi atributele sale restructurante și vei adora pur și simplu parfumul ademenitor de flori de tiare.

Protecția din timp dă rezultate pe măsură: ce să faci la piscină ca să îți aperi părul

Dacă dorești ca podoaba ta capilară să strălucească de frumusețe și sănătate, atunci ia măsuri din timp și ai grijă de părul tău încă de când te afli la piscină sau la mare. Iată cum!

Împletește-ți părul ca să îl împiedici să se încurce.

Am vorbit despre superbele zeițe din Baywatch, dar să știi că, în cazul în care îți vei lăsa părul liber, vei câștiga numai la capitolul aspect fizic. Dimpotrivă, dacă alegi să îți împletești părul te vei asigura că stă perfect la locul său, iar frizz-ul nu îți va da bătăi de cap.

Clătește părul cu apă proaspătă înainte și după ce înoți!

Astfel eviți o mare parte din daunele provocate de clor sau de sarea din apa de mare. Asiguri de asemenea o suprafață protectoare înainte de piscină și îndepărtezi substanțele agresive după.

Aplică ulei de cocos!

Sigilează vârfurile cu câteva picături de ulei de cocos înainte de a intra în apă: e complet natural și inofensiv.

Folosește un balsam fără spălare pe lungimi.

Ai făcut baie, ai ieșit să te usuci la soare: realitatea e că schimbi clorul cu radiațiile în topul intrușilor în starea de echilibru a cuticulei tale. Schimbă însă această situație și asigură protecția necesară cu un balsam leave-in.

Așadar, balsamul fără clătire Together Till The Ends de la Curly Love e produsul leave-in ideal pentru părul ondulat sau creț. Produsul hidratează și protejează părul în timp ce ușurează pieptănarea, așa că părul tău va arăta și se va simți extraordinar imediat după ce ai ieșit din piscină. Compoziția bogată în ulei de babassu, ce conferă suplețe și manevrabilitate părului, și unt de mango, un ingredient hrănitor excelent,

Piaptănă cu un pieptene cu dinții rari

Știm că nu e recomandat să piepteni părul atunci când e ud, dar ai permisiune atunci când utilizezi un pieptene cu dinții rari. Bonus: acesta te va ajuta și să distribui mai echilibrat produsul pe lungimi.

Nu uita de protecția SPF!

Acoperă neapărat părul cu o pălărie sau o șapcă, ca să știi cu siguranță că ești protejată de soare. Totodată, de folos îți poate fi și o cască precum cea pe care o folosesc înotătorii și care va ține la distanță de cuticula ta clorul și sarea din mare.

Vremea la piscină îți aduce numai beneficii dacă dai ascultare și nevoilor părului tău! Produsele marca Natural Hysteria te îmbie să te bucuri de soare în timp ce protejezi cu sfințenie cuticula!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>