Cum să îți cureţi tenul seara: produse și sfaturi care dau roade

Așa cum mamele și bunicile noastre nu încetau să ne avertizeze de câte ori uitam „în mod convenabil” să ne demachiem, curățarea tenului e baza pielii frumoase. Însă nu e suficient să ștergi iute urmele de makeup cu un șervețel sau o dischetă îmbibată în apă micelară (deși și aceste metode funcționează în caz de urgență), e musai să stabilești un ritual de îngrijire pe care să îl urmezi cu consecvență.

Așa cum anticipam atunci când ți-am vorbit despre rezoluțiile noastre de frumusețe, dorim să transformăm luna iulie în luna curățirii adecvate a tenului. Fă-o ca la carte, urmând un ritual care te va ajuta în plus să te relaxezi, și îți garantăm că vei vedea cât de curând beneficiile.

Și pentru că zilele de vară sunt încărcate, atât de experiențe, cât și de machiaj și de impurități, de poluare și de urme de transpirație, detaliem în rândurile de mai jos specificul curățării tenului seara. Iată care sunt sfaturile și produsele ce dau roade!

Începe cu o formulă de ulei!

Mai ales dacă obișnuiești să te machiezi și ai un stil de viață activ, să știi că un singur produs de curățare facială nu va face față. E indicat să optezi mai întâi pentru o formulă de ulei, care „topește” impuritățile de la suprafața pielii.

Gentle Black Deep Cleansing Oil de la Dear, Klairs se adresează oricărui tip de ten și trebuie să fie primul cu care îți dai întâlnire seara, înainte de culcare. Compus dintr-o serie de uleiuri naturale, îndepărtează în mod eficient murdăria și impuritățile, fără a provoca iritații, ci controlând producția de sebum și calmând pielea. Include ulei de soia neagră, pentru echilibrarea secrețiilor de sebum și calmare, ulei de susan negru, ce previne îmbătrânirea pielii și ulei de semințe de coacăze negre, ce întărește mecanismele de protecție a pielii și stimulează regenerarea.

Continuă cu un demachiant de tip spumă!

Dacă nu ai tenul uscat – caz în care îți recomandăm să eviți acest pas – este momentul să continui misiunea de curățare a pielii cu un demachiant de tip spumă. Acesta va înlătura ultimele urme de murdărie și va purifica pielea, lăsând-o moale și curată.

Recomandăm cu dragă inimă Cleansing Foam de la Pyunkang Yul, o spumă de curățare delicată, dar totodată eficientă, formulată cu extracte de Saposhnikovia divaricata. Vei adora textura catifelată, care elimină și sebumul blocat în pori. Iar senzația e inegalabilă.

Sfârșește cu o apă micelară!

E tipul de demachiant preferat de majoritatea dintre noi pentru versatilitatea și lejeritatea curățării, dar să știi că nu e întotdeauna suficient. Dacă ai ten sensibil sau uscat, folosește-l direct după demachiantul tip ulei.

Apa micelară cu extracte de trandafir My Rose of Bulgaria nu conține parfum și are rolul de a curăța în mod delicat machiajul, calmând pielea iritată. Revigorând, păstrând nivelul de hidratare al pielii și echilibrul pH-ului, produsul te va cuceri mai ales grație ingredientului său vedetă, extractul de trandafir Damascena, bogat în vitamine, microelemente și antioxidanți.

Pas opțional: continuă cu o exfoliere!

Nu exfolia tenul zilnic, nici măcar atunci când simți că se confruntă cu o armată de impurități. Apelează la un scrub o dată sau de două ori pe săptămână, ori, în cazuri extreme (dar rare), odată la două zile.

Ne place mult gelul exfoliant pentru curățarea feței My Rose of Bulgaria datorită delicateții și lejerității sale. Mizează tot pe o formulă fără parfum, exfoliind delicat și curățând în profunzime. Îndepărtează celulele moarte, astfel că pielea ta va radia, iar extractele de trandafir te vor ameți cu parfumul lor minunat. O să te simți în fiecare zi ca în vacanță!

Desăvârșește acțiunea de curățare cu un toner!

Loțiunile tonice de ultimă generație sunt diferite de formulele îmbibate în alcool pe care le foloseam cu frenezie în adolescență și care au cauzat atâtea probleme pielii. Aceste noi produse au nenumărate beneficii, hidratând, curățând în profunzime și pregătind tenul pentru absorbția produselor aplicate ulterior.

Alege în funcție de tipul tău de ten. Dear Hydration Toner de la Banila Co te va face să înțelegi că ai nevoie de o loțiune tonică și dacă ai ten uscat. Formula hidratează și echilibrează, incluzând extracte de frunză de Neem, busuioc și mentă. Ai de asemenea protecție împotriva acțiunii radicalilor liberi.

Ai ten mixt sau gras? Ai nevoie de Aloe BHA Skin Toner, o formulă cu aloe vera și acid salicilic, ce elimină impuritățile și celulele moarte, combătând de asemenea punctele negre și minimizând aspectul porilor. Conținând și extracte de secreție de melc, toner-ul calmează și răcorește pielea fragilizată de stres și poluare.

Tenul sensibil întreține o relație dificilă cu loțiunea tonică, dar Centella Unscented Toner de la Purito e gata să schimbe realitatea. Formulat cu 10% Centella Asiatica și incluzând de asemenea pantenol pentru calmarea pielii iritate, acest produs stimulează producția de colagen, redă umiditatea pielii și hrănește în profunzime în timp ce curăță, dovedind că este etalon pentru ultima generație de loțiuni tonice multifuncționale.

Încheie neapărat curățarea pielii seara cu serumul și esența preferate, apoi cu crema pe care o adori. Prepară-ți un ceai relaxant, citește câteva pagini dintr-o carte sau urmărește câteva episoade din serialul preferat și gata e ecuația pielii frumoase, luminoase și catifelate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>