Ghidul părului vopsit: cum să te bucuri mai mult timp de o culoare radiantă

Indiferent de relația pe care o avem cu culoarea noastră naturală, puține dintre noi ne putem opune tentației de a ne vopsi părul. Să adopți o nuanță nouă, fresh și delicioasă, e atât de ispititor, încât și femeile care îmbrățișează cu entuziasm darurile pe care le-au primit de la Mama Natură simt din când în când dorința unei schimbări.

Dar părul vopsit reprezintă nu numai o sursă de bucurie, dar și o responsabilitate. Ca să ai parte mai mult timp de culoarea ta preferată și să îți afișezi cu mândrie șuvițele pline de viață trebuie să ai grijă de podoaba capilară. Și, din păcate, nuanța aceea care ți-a ieșit genial are nenumărați dușmani. De la soare și temperaturi ridicate, de la apa băii tale la cea din piscină, află cum să îți menții culoarea părului vopsit în contextul tuturor pericolelor care atentează la strălucirea sa.

Pentru o culoare mereu proaspătă și luminoasă…

… spală-te mai rar pe cap! Dacă obișnuiai să îți speli părul zilnic înainte de a te fi vopsit (gest pe care îl contraindicam și în această situație), te sfătuim să îți revizuiești atitudinea. În general, specialiștii în haircare recomandă să te speli de maxim 2 ori pe săptămână atunci când ai părul vopsit. De asemenea, alege cu înțelepciune șamponul, folosind unul cu formulă lejeră, fără sulfați.

Firește că un șampon special creat pentru părul vopsit e încă și mai indicat. Noi recomandăm cu căldură șamponul Moisture Silk de la Bourn Beautiful Naturals. Repară și hrănește părul vopsit sau uscat, sigilează cuticula și hidratează. Nu vei mai avea nevoie de nimic!

… hidratează părul, spălându-te cu co-wash! Recomandat pentru îngrijirea părului creț sau deteriorat, co-wash-ul este un produs special conceput pentru spălarea părului. Dă roade și în cazul șuvițelor vopsite.

Noi alegem balsamul pentru spălare Hydra-Drench de la Bounce Curl, o baghetă magică pentru părul însetat. Uleiurile cu care este formulat pătrund chiar în interiorul firului de păr si reduc electrizarea. Nici nu mai pomenim aroma sa atrăgătoare de citrice care te va cuceri încă de la prima spălare.

… apelează la o mască fortifiantă. Cel puțin o dată pe săptămână folosește un produs care să acționeze în profunzime, așa cum este o mască. Părul vopsit îți va mulțumi din inima cuticulei sale!

Masca intens hidratantă Ayurvedic Deep Conditioner de la Bounce Curl este preferata noastră! Lasă părul moale și mătăsos, fiind îmbogățită cu extracte și uleiuri din plante provenite din India, precum Amla, Birinjai și Shikakai. Compoziția e completată de uleiul de baobab, ce hrănește și definește buclele, și extracte de piersici proaspete ce imprimă o aromă exotică. Vei fi cucerită!

… protejează părul termic! E bine să o lași mai moale cu aparatele de styling atunci când ai părul vopsit. Lasă părul să se usuce cât mai des natural!

Un tratament pe bază de ulei e de asemenea recomandat. De-a dreptul magic este uleiul de păr Ancient Egyptian Anti-Breakage & Repair Antidote de la The Mane Choice, extraordinar pentru părul predispus la rupere, cu vârfuri despicate, vopsit, decolorat sau deteriorat.

… mănâncă așa cum trebuie. Da, dieta ajută și la protecția părului vopsit. Integrează în alimentație pește gras, bogat în acizi omega-3 care întăresc firul și îi conferă luminozitate, dar și nuci și semințe, cu vitamina E, pentru a combate uscarea părului. Nu trebuie să îți lipsească nici proteinele: consumă zilnic carne slabă, ouă, brânză, dar și fructe și legume proaspete.

… mizează neapărat pe ingrediente active. Atunci când folosești un ingredient în forma sa activă, eficacitatea e net îmbunătățită.

O astfel de formulă menită să aibă grijă de părul vopsit este proteina de mătase de la Mayam. Fortificând și redând elasticitatea părului, produsul conține oligopeptide și aminoacizi, hidratând, conferind strălucire, protejând atât termic, cât și împotriva factorilor de mediu și fixând culoarea în interiorul firului de păr. Facilitează pieptănarea și lasă părul luminos, viu colorat și mătăsos.

… limitează expunerea la aerul umed. Umiditatea ridicată estompează culoarea părului tău, așa că scurtează durata dușurilor și a băilor și acoperă părul cu o cască de plastic atunci când nu te speli pe cap.

… protejează părul la piscină. Mai ales atunci când ești blondă, apa din piscină poate face ravagii cu culoarea părului tău, imprimându-i o tentă verzuie neplăcută.

Tot ce trebuie să faci ca să eviți aceste pericole este să aplici în păr balsamul fără clătire cu cocos și Shea de la Eden BodyWorks atunci când ieși din piscină, după ce ai limpezit părul cu apă curată. Incluzând ulei de cocos și unt de Shea, produsul e un adevărat regal de hidratare pentru păr, revitalizându-l, hidratându-l, iluminându-l și protejându-l. Nu ți-ai mai dori altceva!

Acestea sunt sfaturile care îți protejează culoarea părului vopsit. Ține cont de indicațiile noastre și vei vedea cum acel blond luminos, acel șaten delicios, acel brunet exotic, acel roșcat prețios sau acele pasteluri superbe sunt strălucitoare și persistente în orice condiții, la bine și la greu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>