Skincare post sezonul estival: cum să îngrijeşti pielea afectată de soare

Vara e balsam pe suflet, dar cu siguranță pielea noastră nu i-ar face nici pe departe această caracterizare. Porii încărcați, pielea deshidratată, buzele uscate și, firește, daunele provocate de soare: așa sună reversul medaliei unei veri luminoase, cu seri calde în care sorbeai din rose-ul tău preferat și zile caniculare petrecute savurând înghețată pe marginea piscinei.

Din fațeta nevăzută a anotimpului cald fac de asemenea parte și efectele nocive ale expunerii la radiații. Ai impresia că ai scăpat de moștenirea negativă a soarelui? Experții ne avertizează că pot dura și ani până ce să te confrunți cu rezultatele vizibile ale abuzului de soare. Există însă și semne directe și deloc discrete: pete pigmentare, riduri și linii fine, pierderea elasticității și textura neuniformă a tenului. Nu mai vorbim despre arsuri la care nici nu îndrăznim să ne gândim.

Tocmai de aceea septembrie este perioada perfectă pentru a lua măsuri și a debuta o rutină susținută de skincare post sezon estival. Iată mai jos cum să minimizezi daunele provocate de expunerea la soare și să recapeți strălucirea și frumusețea dermului tău în timp record!

Curăță porii în profunzime!

Impurități, transpirație, uleiuri, produse de makeup, chiar și reziduurile cremelor de protecție solară: se mai miră cineva că la finalul verii porii sunt mari mari și mai terifianți ca niciodată? Din fericire există soluții care să le vină „de hac” și să îi „împace”, aducându-i la starea lor normală.

Clean It Zero de la Banila Co e un produs de curățare care reduce în mod eficient porii dilatați și nu numai. Pur și simplu topește machiajul de pe chip, inclusiv pe cel rezistent la apă, exfoliază, calmează și tonifică: e un produs multifuncțional. Vei adora textura fabuloasă a produsului, de șerbet care se transformă în ulei fin la contactul cu pielea, dar și compoziția stelară: extracte de papaya, frunze de zmeur și de acerola, toate numai bune pentru porii tăi.

Hidratează cu mai multă râvnă ca oricând!

Clorul din piscine, radiațiile solare, schimbările de temperatură (trecerea de la exterioarele fierbinți la interioarele răcorite cu aer condiționat), apa sărată și radiațiile UV contribuie toate la uscarea în profunzime a pielii. Un aspect ironic dacă stai să te gândești că vara e sinonimă și cu intensificarea producției de uleiuri a tenului.

Nu degeaba dermatologii ne sfătuiesc să trecem la o altă rutină de hidratare odată cu venirea toamnei, mai consistentă și mai hrănitoare. Integrează în rutina ta de îngrijire crema Rich Moist Soothing Cream de la Dear, Klairs, ideală pentru toate tipurile de ten, dar mai ales pentru cel sensibil. Formula concentrată asigură o hidratare imediată, acționând în profunzime în interiorul pielii, tot acolo unde au făcut ravagii și radiațiile solare. Restabilind echilibrul de hidratare, reducând roșeața și porii dilatați și conferind strălucire plină de sănătate pielii, Rich Moist Soothing Cream este produsul de care ai nevoie acum!

Dă putere antioxidanților!

Poate că cei câțiva pistrui (în plus) care au apărut odată cu expunerea la soare sunt drăgălași, oferindu-ți un chip proaspăt ca a lui Meghan Markle, dar nu același lucru poate fi spus și despre petele solare sau ridurile fine. Cu toate că, din păcate, nu vom repara daunele provocate de expunerea solară, putem să contracarăm efectele nocive ale radiațiilor UV cu ajutorul antioxidanților și cu precădere al vitaminei C. Mai mult, astfel intensifici și producția de colagen și elastină și păstrezi aspectul sănătos și fresh al pielii.

Favoritul nostru absolut la încheierea verii este Pure Vitamin C serum de la Purito, potrivit pentru toate tipurile de ten. Restabilind luminozitatea și elasticitatea pielii, produsul îmbunătățește aspectul liniilor fine, estompează petele pigmentare și cearcănele și redă tonusul și fermitatea tenului. E de adăugat neapărat colecției tale de skincare post sezon estival.

Exfoliază cu sfințenie pielea!

Exfolierea e sacră la finalul verii, nuanțează experții. Nu numai că te scapă de depozitele de celule moarte și deschide porii, dar poate preveni și chiar atenua hiperpigmentarea. Exfolianții chimici (AHA și BHA) uniformizează de asemenea textura și nuanța pielii și netezesc. Tenul e mai luminos și arată și se simte mai tânăr.

Da, poți obține toate aceste daruri de pe urma unui produs precum AHA 7 Whitehead Power Liquid de la CosRx, un exfoliant ideal pentru toate tipurile de ten. Acizii naturali din fructe și acidul glicolic exfoliază în profunzime, echilibrează producția de sebum, îndepărtează pustulele și punctele negre, hidratează și lasă pielea radioasă. Firește, nu putem uita de capacitatea produsului de a reduce liniile fine și hiperpigmentarea și de a vindeca cicatricile lăsate de acnee. Sunt puține misiuni pe care nu și le asumă!

Tratează regește buzele cu un balsam de buze!

Buzele au avut dramatic de suferit de pe urma verii: sunt uscate, deshidratate, poate chiar crăpate. Așteaptă cu înfrigurare venirea toamnei și un pic de îngrijire, așa că vor adora balsamul de buze cu SPF de la Natural Hysteria. Recomandat pentru hidratarea și întreținerea buzelor, produsul e must-have în orice anotimp, protejând de radiațiile UVA și UVB și lăsând buzele moi, suple și voluptoase.

Nu plânge terminarea verii: te așteaptă un anotimp de poveste, arămia toamnă, și un ritual de skincare care îți va răsfăța pielea și sufletul. Ține cont de îndemnurile noastre și redu daunele provocate de expunerea la soare, de deshidratare, de băile din piscină și din apa mării. Ești gata să fii zâna cu piele superbă a toamnei?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>