Trucuri pentru un ten radiant si sanatos

Cum să ai ten radiant și sănătos

În ultimii ani machiajul a luat amploare. Indiferent de vârstă, suntem încurajate să experimentăm culori, texturi diferite, dar și tehnici elaborate menite să ne transforme trăsăturile, astfel încât să fim cât mai aproape de idealul de frumusețe pe care îl avem fiecare.

Cu toate acestea, de multe ori se întâmplă să fim total nemulțumite de rezultatul final al machiajului, fie că îl aplicăm singure acasă sau la salon. Unde să fie problema?

Cultul îngrijirii pielii nu este foarte prezent în România, din păcate. Venim dintr-o epocă în care accesul la informație era limitat, iar din această cauză azi încă ne confruntăm cu diverse mituri și concepții greșite cu privire la produsele cosmetice pe care ar trebui să le folosim. Iată, așadar, principala cauză a unui machiaj nereușit. Ce poți să faci?

Informează-te!

Stabilește ce tip de ten ai și care sunt problemele cu care te confrunți. Construiește-ți apoi o rutină de îngrijire care să cuprindă un produs blând de curățare solubil în apă, pe care să îl folosești după demachiere. O variantă bună ar fi CosRx Low pH Good Morning Gel Cleanser pe care să îl folosești dimineața și, dacă e necesar, seara. Aplică ulterior o loțiune tonică fără alcool, cum ar fi Supple Preparation Facial Toner de la Dear, Klairs. Mai apoi, dacă te confrunți cu pori dilatați și puncte negre, folosește un produs cu acizi BHA, precum CosRx – BHA Blackhead Power Liquid. Dacă problema ta sunt ridurile și petele, dar și acnee, alege un produs cu AHA, precum CosRx AHA 7 Whitehead Power Liquid. După aplicarea unui exfoliant chimic, pielea ta are nevoie de hidratare, așa că nu uita de acest lucru!

 

Pe Natural Hysteria găsești o mulțime de variante de cremă hidratantă, în funcție de tipul tău de ten. Foarte important este ca în fiecare dimineață să aplici un produs cu factor de protecție solară minim 30, indiferent de anotimp, cum ar fi Purito Centella Green Level Safe Sun SPF50+ PA++++. Cosmeticele coreene sunt minunate atunci când vine vorba de îngrijirea tenului, fiind extrem de eficiente și versatile.

Pașii enumerați mai sus sunt esențiali pentru o rutină corectă, dar dacă simți că ai nevoie de îngrijire specifică sau problemele pielii tale au nevoie de ceva în plus, ia în considerare folosirea unor produse cu proprietăți speciale și concentrații mari de ingrediente benefice. Din nou, cosmeticele coreene sunt o opțiune excelentă. Spre exemplu, toate tipurile de ten vor beneficia de pe urma esenței CosRx Advanced Snail 96 Mucin Power Essence, iar tenurile uscate vor adora Benton Fermentation Essence. Nu uita de de serumuri pentru un plus de răsfăț!

Măștile vin și ele în ajutor. Pentru o experiență exact ca la SPA aplică săptămânal Dear, KLAIRS Midnight Blue Calming Sheet Mask sau, dacă pielea ta a fost afectată de acnee, plasturii COSRX Acne Pimple Master Patch.

Dacă ai reușit să stabilești o rutină potrivită, nu uita să fii consecventă și să observi cu încântare progresul pe care îl va face tenul tău. Cu siguranță machiajul tău va arăta impecabil dacă pielea ta este îngrijită!

 

Autor: Adelina Tomescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>