Cum să îți exfoliezi corect tenul acasă

Sunt numeroase voci care afirmă că secretul tenului frumos constă în exfoliere. Și suntem nevoite să recunoaștem că această afirmație are sens! Până la urmă, exfolierea, reprezentată fiind de îndepărtarea celulelor moarte care se consolidează la suprafața tenului, elimină aceste depuneri și scoate la iveală un ten care reflectă lumina, mai frumos și mai sănătos.

Dar exfolierea are multe alte beneficii, după cum vei vedea în rândurile de mai jos. Află tot ce trebuie să știi despre acest proces!

De ce e exfolierea atât de importantă?

Pielea noastră se reînnoiește în mod ciclic, iar atunci când celulele moarte dispar, trebuie îndepărtate de la suprafața feței. Desigur, acest proces are loc în mod natural, dar dacă tenul e încărcat de machiaj sau de impurități, desfășurarea sa va fi periclitată.

Aici intervine exfolierea, care, crede-ne, nu e nici pe departe o „găselniță” a industriei cosmetice de azi. Și mamele și bunicile noastre îndepărtau celulele moarte, sebumul sau impuritățile de la suprafața pielii, deși metodele lor variau față de ale noastre.

Dar care sunt practic beneficiile exfolierii? Iată-le!

– curăță și purifică tenul în profunzime;

– stimulează circulația sângelui;

– netezește pielea,

– conferă strălucire tenului;

– previne îmbătrânirea sa;

– previne apariția acneei;

– poate atenua problemele tenului sensibil, îmbunătățind textura regiunilor cu piele descuamată;

– intensifică fermitatea și elasticitatea;

– catifelează pielea;

– înlătură urmele de coșuri;

– estompează ridurile fine.

Ce tipuri de exfoliere există?

Nu e un singur tip de exfoliere, căci acest proces a fost rafinat ca să corespundă tuturor gusturilor. Astfel, există nu mai puțin de 4 tipuri de exfoliere, deși ultimul este o invenție mai recentă.

Începem cu exfolierea fizică sau mecanică, ce include particule sau accesorii ce înlătură în mod fizic, prin fricțiune, celulele moarte. Acestea sunt reprezentate de scruburile cu granule sau particule abrazive (zahăr, sare, coji de fructe, etc), dar și de mănușile exfoliante, periile sau procedee desfășurate în salon, așa cum este microdermabraziunea.

Poți testa gelul exfoliant pentru curățarea feței de la My Rose of Bulgaria, care acționează delicat, dar în profunzime. Folosit frecvent, va avea drept rezultat un ten vizibil mai luminos și mai tânăr.

Mai departe, exfolierea chimică folosește diverse substanțe pentru a îndepărta impuritățile. Este vorba despre acizi sau combinații de acizi precum cei AHA (acid glicolic, acid lactic, acid citric) sau BHA (acid salicilic). Exfolianții chimici pot fi regăsiți într-o categorie diversă de produse, de la loțiuni de curățare, serumuri, loțiuni tonice, peeling-uri faciale sau chiar creme de față.

E musai să consulți selecția noastră de exfolianți chimici, căci sigur îți vei regăsi favoritul. Printre ele se numără și AHA / BHA Clarifying Treatment Toner de la CosRx. Una dintre cele mai bune soluții contra petelor pigmentare, pielii uscate și a punctelor negre, loțiunea hidratează și întinerește pielea, incluzând molecule organice AHA și BHA care îndepărtează cu succes impuritățile și celulele moarte, redând tinerețea.

Dacă vrei să te axezi cu precădere pe virtuțile anti-age ale exfolianților, folosește AHA 7 Whitehead Power Liquid, tot de la CosRx. Produsul este ideal pentru orice tip de ten, eliminând celulele moarte prin combinația de acid glicolic și acizi din fructe, ce exfoliază în profunzime. Pielea e mai radioasă, mai fermă și mai frumoasă, cu mai puține pete pigmentare, coșuri și linii fine.

Tot CosRx ne propune și BHA Blackhead Power Liquid, magic împotriva punctelor negre, a iritațiilor și a petelor pigmentare. Produsul îți poate transforma pielea, exfoliind, iluminând și netezind, cu o textură ușoară ce uniformizează și curăță în profunzime.

Al treilea tip de exfoliere este cea enzimatică, ce este realizată pe baza enzimelor din fructe.

Încheiem cu exfolierea combinată care, așa cum îi spune și numele, aduce laolaltă exfolianți fizici, chimici și enzimatici într-un singur produs.

Ce tip de exfoliere ți se potrivește în funcție de ten?

Înainte de a-ți spune cum să realizezi exfolierea chiar la tine acasă, să descoperim la care să apelezi, în funcție de tipul tău de piele.

Pielea sensibilă poate fi ușor iritată de exfolianții fizici, de aceea e mai bine să apelezi la cei chimici, pe bază de acid lactic sau glicolic.

Dacă ai ten acneic sau gras, un exfoliant chimic, cu acizi BHA, e cea mai potrivită opțiune.

Tenul uscat se împacă bine atât cu exfolianții fizici, dar și cu cei chimici (AHA).

Tenul matur va beneficia și el de acțiunea exfolianților chimici și a celor enzimatici. Exfolierea mecanică se poate dovedi prea dură.

Dacă ai ten normal, poți recurge la orice tip de exfoliere preferi.

Cum exfoliezi tenul corect, chiar la tine acasă

Vei vedea că nu e deloc greu să îți exfoliezi tenul ca la carte în propria casă, trebuie numai să ții cont de câteva recomandări!

Ai ales exfolianții fizici? Uite cum îi folosești! Mai întâi, curăță tenul cu ajutorul unui demachiant. Continuă masând produsul sau accesoriul pe suprafața umedă a tenului; execută mișcări blânde, căci poți provoca microleziuni pielii, care se pot dovedi periculoase. Încheie îndepărtând exfoliantul cu apă călduță și uscând cu un prosop.

Exfolianții chimici și enzimatici sunt încă și mai simplu de folosit. Curăță din nou tenul, dar acum usucă-l înainte de aplicare. Întinde pe chip exfoliantul ales și așteaptă să acționeze în funcție de indicațiile de pe cutie. Unele produse se îndepărtează cu apă caldă, altele pot fi lăsate să își facă treaba până dimineața.

Cât de des poți folosi un exfoliant?

Aici, răspunsul depinde atât de tipul de produs ales, dar și de pielea ta și de nevoile sale.

Tenul sensibil sau uscat ar trebui exfoliat mai rar, de 1-2 ori pe săptămână. Dacă ai ten normal, poți să recurgi la acest gest și de 3 ori. La fel se întâmplă și în cazul pielii grase sau cu tendințe acneice.

De partea cealaltă, exfolianții fizici pot fi aplicați de 1-3 ori pe săptămână. Cei chimici pot fi folosiți de 2-3 ori pe săptămână, în funcție de specificul lor.

Sfatul nostru este să nu combini însă în aceeași săptămână mai multe tipuri de exfolianți. De asemenea, nu uita să folosești protecție solară, căci îndepărtarea celulelor moarte poate sensibiliza tenul, făcându-l mai predispus la arsurile solare.

Exfolierea nu mai are secrete pentru tine, iar la Natural Hysteria își dezvăluie cea mai luminoasă față!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>