Vrei să îți schimbi culoarea părului? Iată cum să te pregătești!

Vrei să îți schimbi culoarea părului? Iată cum să te pregătești!

Deși îmbrățișăm naturalețea, din când în când adorăm să ne oferim o schimbare de look. O culoare proaspătă de păr e cu siguranță nu numai o modalitate perfectă de a-ți împrospăta aspectul fizic, dar și de a te distra de minune și a-ți îmbunătăți dispoziția, a căpăta încredere în tine și în atuurile tale.

Însă câtor dintre noi nu ni s-a întâmplat să poposim în salon cu sufletul plin de speranțe pentru a-l părăsi apoi necăjite, căci culoarea din pletele noastre nu corespundea cu ceea ce ne imaginasem? Desigur, un enorm cuvânt de spus îl are coloristul sau hairstylist-ul, iar, în cazul în care te vopsești de acasă, priceperea ta și calitatea produselor folosite. Cu toate acestea, modul în care te pregătești pentru a-ți schimba culoarea părului e de asemenea definitoriu.

Iată de ce trebuie să ții seama!

Nu te spăla pe cap cu 1-2 zile înainte de a merge să te vopsești!

Dacă te-ai vopsit vreodată acasă, știi că acest avertisment apare și pe cutia de vopsea, dar dacă e pentru prima dată când intenționezi să îți schimbi culoarea părului, e posibil să nu fi fost avertizată. Explicăm pe scurt argumentele din spatele acestei decizii: șamponarea părului deposedează cuticula de uleiurile hrănitoare care o pot proteja atunci când te vopsești. Decizând să lași un interval de minimum o zi între spălatul pe cap și vopsit, te vei asigura că șuvița e protejată contra deteriorării.

Dacă totuși e musai să te speli pe cap, alege un șampon fără sulfați, cu capacități hidratante. Nouă ne place mult șamponul hidratant fără sulfați TGIN, ideal pentru părul creț sau ondulat. Formula îmbogățită cu aloe vera curăță cu blândețe, dar eficient, fără a îndepărta uleiurile naturale, un aspect atât de important înainte de a te vopsi. Pro Vitamina B5 are rolul de a întări firul de păr și de a preveni căderea sa, alte atuuri atât de importante înainte de a merge să te vopsești.

Lasă părul cât mai natural

Spuma, fixativul, ceara sau gelul pot intensifica în mod artificial strălucirea părului tău, denaturând culoarea și dând o impresie greșită persoanei care te va vopsi. După ce te-ai spălat pe cap, lasă-l să se usuce natural și, până ce îți vei schimba culoarea, minimizează utilizarea produselor de styling, dar și folosirea plăcii sau a ondulatorului.

Fii realistă în așteptări!

La cât de eficiente au devenit produsele de beauty, nu mai spune nimeni că e imposibil să te vopsești blondă dacă ești brunetă, iar uneori poți schimba atât de radical culoarea părului chiar și într-o singură sesiune de vopsit. Dar nici nu veni cu așteptări colosale, supunându-ți coloristul unei presiuni incredibile și așteptând ca acesta să facă miracole, transformându-ți dintr-o atingere de baghetă părul.

Altfel spus, e posibil să te regăsești în situația de a obține culoarea pe care o visezi, dar numai după mai multe ședințe. La fel de probabil e și ca hairstylist-ul să considere că, deși accesibilă, nuanța pur și simplu nu ți se potrivește sau nu te flatează câtuși de puțin. Ia neapărat în calcul aceste argumente și ține cont că la baza părului frumos stă ideea de compromis!

Fii cât mai clară în cerințe!

Ca să fie de lungă durată și armonioasă, și relația cu coloristul tău trebuie să fie sinceră. Nu îi spune că vrei să te vopsești blondă, ci încearcă, pe cât posibil, să îi specifici exact tonalitatea dorită a părului: blond miere, blond cenușă, platină, blond alb, blond auriu, etc.

Și mai util e să îi arăți fotografii cu nuanța dorită. Hairstylist-ul își va face astfel o părere despre ceea ce îți dorești și riscul de neînțelegeri va fi minim.

Ai răbdare!

Părul tău nu se va transforma cu un „hocus-pocus” din șaten în blond argintiu. Nici măcar celelalte schimbări de look, mai simple, de la o nuanță deschisă la culoare la una închisă, nu sunt fulgerătoare. Pentru ca rezultatele să te satisfacă e nevoie să ai răbdare și să accepți chiar nevoia de a te întoarce la salon pentru sesiuni ulterioare.

Nu strică să iei în calcul și ideea retușurilor. Dacă visezi să te faci din brunetă blondă sau roșcată (ori invers), la un moment dat va trebui să revii la salon pentru retușuri. Acestea sunt mult mai dificil de executat acasă și vor costa. În cazul în care portofelul sau timpul nu îți permit să îți frecventezi stilistul atât de des, e de preferat să îți regândești strategia de vopsire.

Repară părul din timp!

Părul tău nu stă prea bine cu sănătatea, și știi că urmează să îl agresezi și cu colorarea? Câteva măști reparatoare vor fi ca o gură de aer proaspăt. Începe să le folosești cu 1-2 luni înainte de a te vopsi pentru a avea timp să acționeze în profunzime.

De mare ajutor îți va fi masca de păr reparatoare Giovanni 2chic Repairing, ideală pentru părul uscat și deteriorat. Hidratând și protejând intensiv părul, îl va fortifica cu puterea antioxidanților. Șuvițele uscate și deteriorate sunt reparate grație combinației dintre extractele de mure proaspete cu lapte de cocos, iar electrizarea e un coșmar demult apus! Masca are o binevenită formulă vegană!

Ia în calcul o vopsea semipermanentă!

Mult mai permisivă, vopseaua semipermanentă nu presupune un angajament pe termen lung. Dimpotrivă! Riscul e mai mic, atât în ceea ce privește o culoare nedorită, dar și în legătură cu deteriorarea.

Ce mai e de spus? Că te încurajăm să folosești Vopseaua semipermanentă Apricot La Riche Directions. Nuanța de caisă/ piersică e preferata toamnei 2022, iar produsul vegan, fără amoniac, e must-have. Punând la dispoziție o mare varietate de nuanțe vibrante, cu un luciu de neegalat, vopseaua nu deteriorează părul, acționând delicat asupra sa.

În vasta noastră categorie de vopsele de păr, vei găsi și alte nuanțe atât de ispititoare!

Vrei să începi toamna cu o nouă culoare de păr! Aplaudăm intenția ta! Nu mai rămâne decât să ții cont de sfaturile noastre, iar șuvițele tale mătăsoase vor fi gata să strălucească!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>