E cazul să schimbi rutina de îngrijire a tenului primăvara?

Mai știi când te sfătuiam să îți schimbi rutina de skincare odată cu venirea iernii? Este timpul să revii la „ritualul de vară”. Firește, nu îți recomandăm să refolosești propriu-zis produsele care îți țineau companie în 2021, cu excepția cazului în care nu au expirat, ceea ce e puțin probabil, ci să investești în noi formule care să satisfacă mai bine nevoile pielii tale.

Dar de ce insistă dermatologii să schimbăm rutina de îngrijire a tenului primăvara? Nu e un moft, și nici o strategie de marketing, ci o decizie perfect argumentată. Iar explicația e cât se poate de simplă. Primăvara vine nu numai cu umiditate crescută, dar și cu temperaturi ridicate care revendică reîmprietenirea la cataramă cu SPF-ul.

Așadar, am plecat urechea la specialiștii în îngrijirea pielii și îți povestim în rândurile de mai jos despre principalele schimbări pe care să le faci odată cu încălzirea vremii.

Încorporează antioxidanți în produsele tale!

Expunerea la razele soarelui nu e responsabilă numai cu colorarea tenului într-o nuanță superbă de caramel, dar și cu fotoîmbătrânirea și cu producția de radicali liberi care pot degrada ADN-ul și pot afecta în mod direct sinteza de colagen. Prin urmare, ai nevoie de aportul antioxidanților care să îți ofere un sprijin în această luptă inegală.

Vitamina C e practic aliatul tău imbatabil. Deși acest nutrient nu e nici pe departe rezervat doar primăverii, acum își arată cu adevărat utilitatea. O recomandare de excepție este Pure Vitamin C de la Purito, un serum compatibil cu toate tipurile de ten. Produsul oferă protecție față de radicalii liberi, intensifică luminozitatea și elasticitatea pielii și poate estompa aspectul liniilor fine. În plus, reduce petele pigmentare, tonifică și conferă fermitate pielii și hidratează în mod lejer grație combinației cu acid hialuronic!

Mizează neapărat pe exfoliere!

Am accentuat cât de importantă este exfolierea în orice sezon, dar adevărul e că e prioritară primăvara și vara. Dacă sunt femei care motivează că se abat de la exfoliere iarna din cauza pericolului de uscare, nu există niciun argument pentru care să absentezi de la îndepărtarea celulelor moarte acum.

Poți apela atât la un exfoliant fizic sau mecanic, ce folosește particule sau suprafețe abrazive pentru curățarea pielii în profunzime sau la un mix de acizi care să acționeze la nivelul legăturilor intracelulare. Firește, ești binevenită și să mixezi aceste tipuri de produse.

Testează cu încredere exfoliantul pentru curățare profundă Dr. Konopka’s: te vei îndrăgosti de el. Produsul curăță, purifică, exfoliază și stimulează regenerarea pielii, având la bază extracte de ghimbir și de salvie. Vei observa că pielea e mai tonifiată și mai netedă, mai elastică și mai fermă. Produsul poate deveni curând un favorit!

Investește într-un toner bun!

Loțiunea tonică e un alt produs pe care îl priveam cu o anumită reticență, considerând-o doar un capriciu. Dar noile formule, super performante, au depășit această reputație și pot constitui un miracol pentru pielea ta.

Marele atu al unei loțiuni tonice primăvara este acela că, dincolo de curățarea în profunzime, echilibrează producția de sebum. Știind că tenul tinde să se îngrașe în sezonul cald și riscă să dezvolte acnee, nu e de mirare că iubim cu atâta pasiune tonerele.

Desăvârșește acțiunea de exfoliere cu AHA / BHA Clarifying Treatment Toner de la CosRx, o loțiune tonică pe care o vei îndrăgi de la primele utilizări. Produsul e minunat și dacă ai tenul uscat, și dacă ai tenul gras, și dacă te preocupă acneea, și dacă ești îngrijorată de riduri: cu alte, cuvinte, e mană cerească. Conceput pentru a hidrata și a întineri pielea, dar și pentru a preveni apariția coșurilor, punctelor negre sau a petelor pigmentare, acest toner include apă minerală, precum și molecule organice AHA / BHA pentru o exfoliere delicată. Pielea ta va fi atât de proaspătă și de luminoasă în primăvara aceasta.

Nu „chiuli” de la protecția solară!

Nu ne înțelege greșit; protecția solară e un must în toate anotimpurile, dar o datorie de cum se încălzește vremea. Dacă toamna și iarna poți să „scapi” cu un produs cu SPF 30, e bine ca începând cu primăvara să treci la un factor de protecție superior, de 50.

Daily Go-To Sunscreen SPF 50+ PA++++ de la Purito e o cremă de protecție solară ideală pentru toate tipurile de ten, care îți va schimba percepția asupra acestor produse. Un hibrid, formulat cu filtre fizice și chimice, ușor de aplicat și fără finisare lipicioasă, care nu lasă urme albe și nici nu încarcă, Daily Go-To Sunscreen hidratează și calmează pielea grație extractelor de Centella Asiatica. Formula se topește la contactul cu dermul, fiind ușor de distribuit și de absorbit de către ten.

Alege un produs de hidratare mai lejer!

Umiditatea primăverii prezintă un mare atu, acela că nu mai prilejuiește uscarea pielii, risc la care ne expuneam în sezonul rece. Dar nu numai că produsul onctuos și bogat care te-a ajutat să treci prin capriciile sezonului rece nu mai e necesar, dar se poate dovedi și inadecvat, încărcând tenul și putând provoca îngrășarea sa și apariția acneei.

De asemenea, în sezonul cald sunt recomandate și texturile de gel, mult mai potrivite pentru pielea ta. O recomandare ideală este Oat-In Calming Gel Cream de la Purito, cu efect magic, răcoritor și hidratant, ce reduce sensibilitatea și protejează bariera naturală a pielii. Produsul beneficiază de o formulă vegană fără parfumuri și uleiuri esențiale, ce conține însă un uluitor procent de 77% apă, alături de extracte de ovăz care calmează pielea iritată. Antioxidanții sunt un alt motiv pentru care să achiziționezi acest produs primăvara, iar Squalane are rol de sigilare a hidratării, în timp ce Pantenolul protejează pielea, iar umectanții calmează și netezesc liniile fine. Pe această cremă ar putea la fel de bine să scrie „favorita primăverii”.

Fă aceste schimbări în ritualul tău de îngrijire a tenului primăvara și vei observa imediat modificările pozitive. Descoperă la Natural Hysteria cosmetice ideale pentru anotimpul revenirii la viață a naturii: respectă nevoile tenului tău și te va recompensa strălucind cu drag pentru tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>