Cum scapi de punctele negre: trucurile care îți garantează o piele impecabilă

Să recunoaștem: punctele negre ne-au întunecat și nu doar o dată perspectiva unei întâlniri romantice sau a unui interviu pentru un job pe care ni-l doream cu toată tăria inimii. Rezultat al blocării porilor cu sebum sau cu impurități, punctele negre au supărat majoritatea femeilor la viața lor: dacă nu te-ai confruntat încă cu ele, mulțumește sorții, fiindcă este clar că ești o privilegiată.

Azi îți oferim însă cele mai bune trucuri pentru a scăpa de punctele negre. Spune-le adio fără niciun strop de regret grație sfaturilor noastre. Iată ce te poate ajuta!

Cunoaște-ți inamicul: ce sunt punctele negre

Din punct de vedere dermatologic, punctele negre iau naștere atunci când porii deschiși sunt blocați cu impurități și uleiuri secretate de glandele sebacee. Dacă definiția îți sună cunoscută, este pentru că procesul de formare al nesuferitelor puncte negre se aseamănă cu cel al coșurilor sau al „punctelor albe”.

Care este diferența, totuși? Spre deosebire de acnee, în cazul punctelor negre, porii sunt deschiși. Iar vârful negru este reprezentat de uleiuri oxidate, nu de impurități sau de murdărie, așa cum am mai auzit vehiculându-se în mod eronat „prin târg”.

Ce mai e de adăugat? O veste proastă. Deși sunt trucuri care te vor ajuta să scapi de punctele negre, acestea se vor reforma de la sine. Dat fiind faptul că punctele negre sunt practic legate indisolubil de producția de sebum, dacă ai tenul gras, te vor acompania cu loialitate. Poți însă să le minimizezi aspectul și poți investi în armele cele mai bune pentru a le face față. Iată cum!

Adio, puncte negre: cele 5 soluții care chiar contează

La Natural Hysteria, am întors pe toate fețele punctele negre și am identificat și adversarii care să le facă față în mod exemplar. În ce investim? În soluții naturale (întotdeauna), care au grijă de pielea ta. Iată care sunt măsurile anti-puncte negre care dau roade!

Nu merge niciodată la culcare fără să te demachiezi.

Știi cum se spune, că e mai bine să previi decât să tratezi, iar sfatul e aur pur nu numai în sănătate, dar și în frumusețe. Atunci când mergi la culcare cu pleoapele lipite de somn și machiajul așezat confortabil pe ten, practic creezi spațiul propice pentru ca punctele negre „să înflorească”.

Completează întotdeauna curățarea tenului cu un toner care să desăvârșească acțiunea de demachiere și să închidă porii, cel mai bun dar pe care îl poți face tenului năpădit de puncte negre. Aloe BHA Skin Toner de la Benton va face minuni în viața ta. Are o formulă ușoară și echilibrată, pe bază de aloe vera și acid salicilic (mai multe despre acest ingredient-prieten la cataramă cu tenul fără imperfecțiuni, mai jos) și elimină atât impuritățile, dar și celulele moarte ale pielii, anihilând astfel punctele negre și minimizând porii. Compoziția atent alcătuită în Coreea îți poate schimba modul în care te raportezi la produsele cosmetice.

Nu extrage niciodată punctele negre!

Știm că Internetul e plin de filmulețe în care fetele „distrug” cu dibăcie punctele negre, dar oricât de satisfăcător ar fi procesul, nu îl încerca la tine acasă. Prin aceste metode poți agresa pielea, poți crea răni sau iritații și poți afecta nu numai producția de sebum, dar și de uleiuri care hrănesc dermul.

La ce să apelezi în schimb? La plasturii pentru tenul acneic Acne Pimple Master Patch de la COSRX. Produsul previne infecțiile secundare ale pielii, facilitează vindecarea, protejează și este minunat atât înainte, dar și după (nerecomandata) îndepărtarea punctelor negre. Plasturele hidrocoloid acoperă imperfecțiunile pielii și poate fi utilizat atât de către adulți, dar și de adolescenți.

Folosește exfolianți pe bază de acizi AHA sau BHA.

Ți-am vorbit mai sus despre acidul salicilic, unul dintre ingredientele de top împotriva punctelor negre. Acidul are proprietăți extraordinare și nu am fi deloc mirate să aflăm că a luat naștere în urma utilizării unei baghete magice. Dizolvând uleiul în exces, dar și impuritățile de la suprafața pielii, acidul salicilic curăță tenul, exfoliază delicat, netezește, previne formarea punctelor negre, dar și apariția ridurilor. Acțiunea sa poate fi completată sau înlocuită de folosirea acizilor AHA (acid glicolic), salicilicul fiind un BHA.

Combină aceste superputeri în Tonerul AHA / BHA Clarifying Treatment Toner de la CosRx. Produsul le spune „la revedere” fără nicio urmă de remușcare pustulelor, punctelor negre și petelor pigmentare, iar ție îți dăruiește acea piele perfectă la care nu mai îndrăzneai să visezi. AHA / BHA Clarifying Treatment Toner hidratează și întinerește pielea, exfoliază cu delicatețe, conținând apă minerală și molecule organice AHA/BHA. Cu alte cuvinte, exact ceea ce aveai nevoie tu, exact produsul de care se temeau punctele tale negre.

Folosește numai produse noncomedogenice.

Acest tip de cosmetice se remarcă grație uluitoarelor lor proprietăți benefice pentru pielea grasă sau acneică. Fără a încărca sau bloca porii, produsele noncomedogenice au o compoziție atent formulată. Ca regulă generală, încearcă să eviți folosirea unor ingrediente precum uleiul de cocos, untul de shea sau glicerina, care se pot dovedi mult prea grele și consistente pentru pielea ta.

Ce să utilizezi în schimb? Niacinamidă. Vitamina B3 este aliatul unei pieli impecabile și se regăsește într-o multitudine de cosmetice, dar noi o preferăm mai ales în crema Snail Bee High Content Steam Cream de la Benton. Ideală pentru toate tipurile de piele, inclusiv pentru tenul sensibil, acneic sau iritat, crema include legendarele extracte de melc, bogate în proteine și minerale, ce netezesc și îmbunătățesc textura pielii. Acesteia i se adaugă un cocktail miraculos format din venin de albine, EGF (un ingredient premiat cu Nobel), acid hialuronic și adenozină, hidratând, conferind strălucire, calmând și revitalizând pielea care se resimte după punctele negre. E foarte posibil să simți că ai avut o revelație după utilizarea cremei.

Utilizează o mască de față pe bază de argilă!

Argila curăță, exfoliază cu delicatețe, desfundă porii și absoarbe și excesul de uleiuri de la suprafața pielii: sunt exact atributele la care jinduiește tenul care prezintă puncte negre.

Permite Măștii faciale cu argilă albă, maca și Aloe Vera de la Sabio să calmeze, să hidrateze și să vitaminizeze pielea ta. Remarcabilă este mai ales argila albă, care absoarbe excesul de grăsime, remineralizează, purifică, decongestionează și regenerează tenul. Formula este completată în chip fericit de pudra de maca, numită și ginsengul peruvian, ce îmbunătățește elasticitatea și fermitatea tenului, mai ales a celui sensibil, și stimulează producția de colagen.

De acum încolo, punctele negre nu își vor mai găsi loc pe pielea ta! Pune în aplicare sfaturile noastre și bucură-te de un ten neted, catifelat și luminos. Învață să îți îngrijești în mod adecvat pielea, iar punctele negre vor mai fi doar o amintire!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>