Secretul din sticluța cu toner, Ce este un toner, Ce face un toner

Loțiunea tonică – avem nevoie de ea în rutina de îngrijire?

Cunoaștem cu siguranță loțiunea tonică – un produs peste care majoritatea sărim în rutina de îngrijire a pielii. Preferăm ca în locul său să achiziționăm un ser concentrat, o cremă cu SPF sau orice altceva ni se pare prioritar. Cu toate acestea, loțiunea tonică – sau tonerul, cum i se mai spune pe scurt – nu ar trebui să fie dată la o parte. Un astfel de produs, dacă este bine formulat, cu ingrediente cheie, în funcție de necesitățile tenului tău, poate face minuni.

Iată câteva motive pentru care merită să îi acorzi mai multă atenție.

  • Loțiunea tonică netezește și calmează pielea și poate să înlăture eventualele urme de machiaj rămase după demachiere și curățare.
  • Acționează ca un liant între etapa curățării pielii și hidratare. Dacă are ingrediente benefice pielii și nu conține alcool, ulei mineral, iritanți sau parfum, loțiunea tonică ajută la hidratarea tenului și diminuarea roșeții.
  • Tenul gras sau mixt beneficiază și el de pe urma loțiunii tonice. Aceasta poate diminua aspectul porilor măriți și reglează secreția de sebum. În plus, loțiunea acționează ca o barieră suplimentară de protecție între ten și mediul exterior.
  • Echilibrează ph-ul pielii. Atunci când folosești pentru curățare un produs solubil în apă, acesta poate modifica ph-ul, iar ca răspuns, tenul va produce mai mult sebum, pentru a restabili ph-ul. Loțiunea tonica va ajuta pielea să își reechilibreze ph-ul, iar sebumul nu va mai fi secretat în exces.

Este important să alegi loțiunea tonică potrivită pentru tenul tău, care să completeze rutina pe care o ai deja.

Tuturor tipurilor de ten, dar mai ales celui uscat, i se potrivește iUNIK – Vitamin Hyaluronic Acid Vitalizing Toner. Un produs excelent, cu o textură plăcută, de gel și 45% acid hialuronic, care va aduce un plus de hidratare și luminozitate pielii, pregătind-o pentru următoarele produse care urmează să fie aplicate.

 

Este indicat să o aplici pe tenul umed, dar și pe gât, după demachiere și curățare, cu mișcări blânde, circulare. Ulterior, poți aplica o cremă hidratantă precum Benton Snail Bee High Content Steam Cream sau, pe timp de noapte, CosRx Ultimate Nourishing Rice Overnight Spa Mask.

 

 

 

 

 

 

Tenul mixt sau gras, cu puncte negre sau acnee are nevoie de un produs care să exfolieze ușor pielea, cu blândețe, zi de zi. CosRx AHA / BHA Clarifying Treatment Toner este alegerea potrivită, ajutând pielea să își recapete luminozitatea și totodată să fie netedă și fără imperfecțiuni. Produsul se aplică pe tenul curat și uscat, iar după utilizare este absolut necesar să folosești pe timp de zi o cremă cu SPF, indiferent de anotimp.

 

Poți asocia produsul cu d’Alba – Waterfull Essence Sun Cream SPF50+ PA++++ sau Purito – Centella Green Level Safe Sun SPF50+ PA++++.

 

 

 

 

 

Tenul sensibil, care se irită și se înroșește ușor poate beneficia de proprietățile loțiunii tonice Dear, Klairs Supple Preparation Facial Toner. Cu o formulă foarte ușoară, tonerul conține Lipidure-PMB, un agent hidratant care a fost adăugat recent în plus față de acidul hialuronic și beta-glucan și care este clasificat ca agent de hidratare de a patra generație deoarece are o retenție de umiditate mai mare decat beta-glucanul.

 

Poți folosi acest produs alături de Benton – Snail Bee High Content Steam Cream sau By Wishtrend – TECA 1% Barrier Cream.

Pe scurt, tonerul este un produs care merită atenție.

În prezent sunt disponibile formule cu reale beneficii pentru piele și cu efecte vizibile. Foarte important, indiferent de loțiunea tonică aleasă, este utilizarea produselor cu protecție solară pe timp de zi.

 

 

 

Autor: Adelina Tomescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>