Părul creț iarna: trucurile care îl mențin frumos și sănătos

Iarna face bine la suflet, tentându-ne cu zile petrecute în casă, cu o ciocolată caldă și un maraton de filme de Crăciun, cu sărbători și cadouri, dar și cu vacanțe la schi și peisaje spectaculoase. Însă nici tenul, nici părul nu se înțeleg atât de bine cu sezonul rece precum o face inima noastră.

Dacă după o bătaie cu bulgări tu simți că ți-ai încărcat bateriile, părul tău creț scutură din cuticule nemulțumit. Însă, cu îngrijirea potrivită, poți trece și peste cea mai friguroasă iarnă cu minimum de daune! Vezi mai jos la ce pericole se expune podoaba ta capilară acum și ce poți face pentru a avea grijă de ea!

De ce suferă părul creț iarna? Două cauze semnificative

Părul nu are neapărat multe nemulțumiri iarna. Apreciază și el că stai mai mult timp în casă, prilej pentru a recurge la mai multe măști hidratante sau tratamente cosmetice binefăcătoare.

Ce nu îi place, însă, este aerul uscat. Dacă vara avea șanse de a atrage umiditatea din atmosferă, iarna acest dar îi este interzis. Frigul usucă aerul, iar atunci când scapă de temperaturile înghețate, părul încearcă degeaba să își revină în interioarele încălzite, de unde umiditatea e și mai aprig gonită.

Mai departe, electrizarea este în elementul ei iarna. Din nou, aerul uscat are un cuvânt important de spus, dar la acest fenomen mai contribuie din păcate și procesul de frecare. Acoperit de căciuli, șaluri sau glugi, dintre care foarte puține sunt concepute din materiale naturale, părul nu poate decât să sufere în tăcere și să numere nerăbdător zilele până la primăvară, pe care se întreabă însă dacă o va mai apuca sănătos și voios.

Ce poți face? Trucurile salvatoare pentru părul creț iarna

Știi că nu ne place să te descurajăm fără să îți oferim și soluțiile adecvate. Precum în cazul îngrijirii tenului și corpului în timpul sezonului rece , și rutina de haircare trebuie schimbată în funcție de anotimp, pentru cele mai bune rezultate.

Iată mai jos care sunt trucurile care funcționează de fiecare dată în cazul nostru!

Hidratează în profunzime!

Produsele de deep conditioning sunt practic o obligație față părul tău creț pe timp de iarnă. Punând accent pe ingrediente hrănitoare și fortifiante (proteinele sunt minunate acum), previi căderea și deteriorarea părului, hidratezi în profunzime și redai cuticulei aspectul luminos și sănătos.

Ce îți recomandăm? Masca intens hidratantă cu babassu și mentă de la Mielle. Ideal pentru orice tip de păr creț, produsul este intens hidratant, demonstrând șuvițelor că se poate face rai și din cea mai cruntă iarnă. Masca are o formulă cremoasă care pătrunde însă rapid în păr și oferă o hidratare intensă și de lungă durată, care vine la pachet cu niște proteine numai bune sa fortifice părul suferind. Formula lasă buclele moi, ușor de disciplinat și atât de fericite.

Apelează la co-wash

Cauți un avantaj pentru iarnă, unul pe care să îl înțeleagă și podoaba ta capilară? În sezonul rece, părul se murdărește mai greu. Petreci mai mult timp în casă, acoperi adesea șuvițele cu căciuli și glugi și nici nu mai transpiri atât de des.

Prin urmare, poți renunța la șampon și poți miza în schimb numai pe co-wash. Apelează din când în când la un șampon purificator care să elimine build-up-ul, dar în rest ești „acoperită” de produsele de co-wash.

Ce ne place mult pe timp de iarnă? Balsamul hidratant pentru spălare cu cocos și hibiscus de la Shea Moisture. Minunat pentru părul creț sau ondulat cu fir gros, produsul reușește să elimine cu eficiență impuritățile de pe firul de păr, fără a îndepărta însă și atât de necesarele uleiuri naturale. Părul e moale, nu mai suferă din cauza electrizării, iar buclele sunt lucioase și elastice. Vei adora mirosul ademenitor de cocos, care desăvârșește această formulă alături de extractele de hibiscus.

Folosește un ulei de păr pentru a sigila hidratarea în vârfuri

Bietele vârfuri își plâng de milă mai mult ca niciodată iarna! Ca să eviți deteriorarea împotriva căreia numai foarfeca mai are vreun cuvânt de spus, previne daunele sigilând hidratarea în vârfuri cu ajutorul unui ulei.

Pur și simplu adorăm Uleiul pentru corp și păr Ultra Sleek Giovanni 2chic. E minunat pe coate, pe genunchi, dar și pe vârfurile acelea despicate. Mai mult, combate electrizarea părului, nu îngreunează, conferă o finisare luminoasă, dar nu grasă, și protejează contra uscării atât de periculoase pe timp de iarnă. Are capacitatea de a repara și de preveni despicarea vârfurilor, hidratează, descâlcește, redă elasticitatea buclelor și a onduleurilor și definește și netezește părul care e mai frumos ca niciodată. Bonus? Miroase pur și simplu demențial! Sparge cu încredere crusta lăsată de produsele de styling cu acest ulei și savurează rezultatele.

Combate electrizarea părului!

Sub căciulă sau în contact direct cu fenomenele meteo ale iernii, bietul păr are de suferit profund din cauza electrizării. Tocmai de aceea, e musai să integrezi în rutina de îngrijire un produs bun care să dea de furcă frizz-ului!

Aproape că am ridicat altar Gelului-cremă anti-frizz Fresh Curl de la Camille Rose. Dedicat părului creț cu fir gros sau foarte uscat, produsul poate fi utilizat pe post de leave-in și descâlcește chiar și cele mai încurcate șuvițe, un dar pe care îl vei aprecia din suflet acum. Îl poți folosi și ca balsam cremos, intensificând hidratarea și combătând astfel electrizarea și aspectul țepos al părului, definind buclele și fixându-le în forma dorită. Ai la dispoziție extracte de avocado și ulei de ricin, într-o formulă pe care vei regreta că nu ai cunoscut-o mai devreme!

Iarna cea grea poate fi îmblânzită și convinsă să îți lase părul în pace cu rutina de haircare potrivită! La Natural Hysteria, știm cât de greu este să ai grijă de părul creț iarna și de aceea am adus laolaltă produsele magice care ușurează această misiune. Ține cont de sfaturile noastre și bucură-te de părul tău frumos chiar și la temperaturi cu minus la grade în termometre!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>