Protecția solară a părului: tot ce trebuie să știi

Dacă protecția solară a pielii a devenit un obicei care s-a încetățenit la majoritatea femeilor, nu același lucru poate fi spus și despre păr. Ce, trebuie să aplic SPF și pe șuvițe, se vor întreba majoritatea dintre noi?

Răspunsul este un mare, generos și răsunător „da”. Nu numai că părul se află primul în linia de apărare, absorbind o mare parte a radiațiilor pentru a proteja pielea, dar nici nu beneficiază de aceeași grijă, fiind lăsat să se descurce singur în această luptă inegală.

Dar informația înseamnă putere, așa că îți spunem în rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre protecția solară a părului. Vei vedea cu totul altfel situația!

4 lucruri de știut despre protecția solară a părului

Protecția solară, în sine, nu e un lucru nou. Deși poți avea impresia că ultimele generații i-au sesizat importanța, lucru parțial adevărat dacă ne gândim la faptul că găurile din stratul de ozon au agravat problema, să știi că femeile s-au ferit de soare din cele mai vechi timpuri. De fapt, până la Coco Chanel, pielea albă, care nici nu auzise de astrul zilei, era cea mai prețuită, așa că fetele se ascundeau sub umbreluțe și pălării cu boruri largi în zilele toropitoare.

Însă aproape nimeni nu se gândea că și părul trebuia protejat, ba, mai mult, șuvițele erau văzute ca o formă de apărare. Cu timpul s-a constatat însă că radiațiile atacă nu numai învelișul extern de keratină și lipide al firului, degradându-l, dar pot descompune și nucleul cuticulei. Mai mult, expunerea la soare estompează nuanța părului tău și conduce la intensificarea electrizării și porozității părului.

Ce să mai știi despre protecția solară a părului? Că poate depinde de culoarea șuvițelor. Nu ne înțelege greșit, nu considerăm că, dacă ai părul închis la culoare și ești mai protejată de radiații (ca în cazul tenului), nu trebuie să acționezi, dar e musai să o faci când părul e blond sau roșcat, fiindcă riscurile sunt majore.

Nu poți proteja părul integral dacă folosești șepci sau pălării. Nici măcar umbreluțele de soare nu mai sunt o armă 100% eficientă contra soarelui, cu excepția cazului în care apelezi la materiale speciale, cu FPS. Altfel, pălăriile de paie depind de cât de „strânsă” este legătura dintre fire, iar articolele din țesături oferă o protecție suplimentară.

Uleiurile naturale sunt minunat de hidratante, dar conferă o protecție redusă. Să aplici ulei de cocos sau de măsline pe păr va conduce la hrănirea cuticulei și va contura un strat protector, dar să nu te aștepți la rezultate concludente în fața soarelui. Conform experților, numai uleiul din semințe de zmeură are un FPS care depășește nivelul de 20, în timp ce uleiul de avocado deține un factor de protecție solară de 15, iar cel de cocos abia se poate mândri cu un „sărman” SPF de 8! În plus, riscul ca aceste uleiuri să se depună pe firul de păr, e foarte mare, ceea ce se va traduce printr-un păr tern si unsuros.

3 produse minunate pentru protecția solară a părului

Tocmai pentru că nici uleiurile și nici accesoriile de păr nu îți sunt de ajutor mereu, e bine să investești în produse pentru protecția solară specializate, care au primit avizul experților.

Iată ce îți recomandăm!

Ia neapărat cu tine în concediu Spray-ul protector cu papaya pentru părul expus la soare de la MaterNatura și nu o să mai ai grija radiațiilor solare! Formula sa e ideală dacă ți-ai expus șuvițele plăcutului, dar atât de nocivului soare pentru mult timp, fiind special concepută pentru zilele de vară și de concediu. Te vei bucura de o compoziție hidratantă și ușoară, pe bază de proteine și de aminoacizi, care hrănește, descâlcește, repară și protejează cu dedicație nuanța părului vopsit. Vei adora combinația dintre cocktail-ul de fructe (mango, papaya, ananas, rodie, dude, fructul pasiunii) și flori (imortele, hibiscus, tiare), care au proprietăți antioxidante capabile să facă față efectelor adverse ale radicalilor liberi. La acestea se adaugă parfumul minunat de flori de tiare, grație căruia spray-ul tău drag va mirosi mereu a vacanță.

Pentru părul deja expus la soare, esențial e să minimizezi daunele produse. Aici intervine Masca protectoare cu fructul pasiunii pentru părul expus la soare de la MaterNatura. Produsul are o formulă restructurantă pe care vei învăța să o apreciezi în zilele de concediu, mustind de proteine, ceea ce o face excelentă pentru părul deteriorat, casant, creț sau foarte uscat, expus îndelung la soare, dar și la clorul din piscine sau la apa de mare. Restructurează firul, hrănește cuticula, ajută la descâlcire, conferă elasticitate și fortifică, această mască chiar le face pe toate.

Cum aplici protecția solară pentru păr?

Precum în cazul protecției solare pentru ten, sunt câteva reguli de care să ții cont și când îți aperi părul de soare.

În primul rând, aplică protecția solară cu puțin timp înainte să ieși din casă. Trebuie să îi acorzi timp să acționeze, iar dacă pulverizezi produsul în șuvițe când ajungi la plajă, deja ai expus părul ravagiilor.

Asigură-te că acoperi integral podoaba capilară. Nu uita nici de scalp și nici de zonele delicate din spatele urechilor, de la ceafă, de pe cărare și de pe linia frunții, ce „se aleg” aproape întotdeauna cu arsuri.

Folosește o pălărie sau o șapcă. Chiar dacă ai aplicat protecție solară, nu înseamnă că accesoriile de acest gen nu îți vor fi de ajutor. În plus, îți dau un aer romantic și atât de cool.

Protecția solară a părului nu e opțională, reprezintă o datorie de la care să nu te abați. Ia și tu în calcul recomandările noastre și descoperă la Natural Hysteria produsele care respectă nevoile părului tău, intuind cum să îl apere mai bine de soare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>