Cât de mult contează fața de pernă? Răspundem la întrebarea arzătoare din beauty

Multă vreme, femeile de pretutindeni au considerat că fețele de pernă din mătase și satin nu sunt altceva decât mofturi, capricii ale celor care duceau un stil de viață luxuriant, mereu la vânătoare de răsfățuri și tentații.

Dar, în ciuda opiniei populare, până și experții în beauty au afirmat că există beneficii de netăgăduit ale unei fețe de pernă din materiale mai fine decât tradiționalul bumbac. Cu toate că, momentan cel puțin, nu există încă studii sau cercetări care să reveleze că satinul sau mătasea au un rol primordial pentru o podoabă capilară deasă și bogată și un ten tânăr și proaspăt, tot mai multe posesoare se declară încântate de aceste materiale.

Dacă există sau nu un sâmbure de adevăr în revendicările celor care ne încurajează să achiziţionăm fețe de pernă din satin îți vom clarifica în rândurile de mai jos!

Ce beneficii aduce o față de pernă din satin?

Sigur că, dacă ar fi fost să aleagă, Frumoasa din pădurea adormită s-ar fi odihnit pe o față de pernă din satin, dar este acest accesoriu necesar și fetelor și femeilor din ziua de azi, care nu mai au nevoie de Feți frumoși să le trezească din somn?

Specialiștii în frumusețe sunt de părere că da. Iată mai jos care sunt efectele pozitive pe care le poate aduce o față de pernă dintr-un material „nobil”!

Protejează firul de păr. Fețele de păr din bumbac prezintă un mare dezavantaj din cauza căruia ne este greu să le „iertăm”: cauzează fricțiune. Atunci când te întorci de pe o parte pe alta în timpul nopții poți să predispui cuticula la rupere, frizz și la despicare. De aici și până la vârfurile casante nu mai e decât un pas, pe care fețele de pernă din satin îl anticipează și îl evită cu înțelepciune.

Mențin hidratarea. O altă proprietate a bumbacului care îl face ideal pentru vară, dar nu și pentru o față de pernă, este capacitatea sa de absorbție ridicată. Însă, totodată, această caracteristică va însemna și reținerea apei, a sudorii și a uleiurilor naturale secretate de către piele, ceea ce poate determina uscarea dermului. Ce să mai spunem despre acele produse de îngrijire scumpe din care o mare parte ajunge în fața de pernă?

Sunt minunate pentru părul creț și pentru cel vopsit. Fețele de pernă din bumbac nu amenință cu deshidratarea numai tenul, ci și părul. În pericol se află cu precădere părul creț, care suferă în mod normal de uscare. Dar combinația dintre fricțiune și absorbția umezelii dă de furcă și părului vopsit, care e mai sensibil și mai predispus în mod normal la aceste riscuri. Folosirea instrumentelor de coafare și a temperaturilor ridicate, precum și chimicalele din produse sunt alți dușmani de aceeași natură ai părului colorat.

Împiedică încurcarea părului. Te-ai săturat să fii nevoită să îți descâlcești în fiecare dimineață părul și să suferi fizic și psihic din această cauză? Somnul agitat combinat cu fricțiunea vor contura un tablou devastator pentru părul tău, dar fețele de pernă din satin îmbunătățesc situația pe dată.

Păstrează coafura pe care o iubești. Tocmai te-ai tuns și adori cum arată părul tău? Fața de pernă din satin, grație faptului că nu cauzează frecare, îți menține stilul pentru mai mult timp.

Nu provoacă acnee. Un alt „coșmar” de care se face „vinovată” perna ta din bumbac? Poate provoca apariția acneei. „Atrăgând” ca un magnet impuritățile, bacteriile și uleiurile naturale, poate provoca nesuferitele coșuri și puncte negre sau puncte albe.

Te ajută să te odihnești mai bine. Imaginează-ți somnul pe un material neted și răcoros, fin și catifelat: nu e așa că numai gândul e reconfortant? O față de pernă din satin e atât de darnică cu tine.

Nu lasă urme pe piele. De câte ori nu te-ai trezit dimineața cu cute adânci pe piele? Deși acestea dispăreau în câteva (zeci de) minute, tot presupuneau un disconfort accentuat. Nu putem spune decât un singur lucru despre fețele de pernă din satin: lasă obrazul fin.

Nu provoacă riduri. Fricțiunea, lipsa de hidratare, chiar și supunerea constantă a pielii la stres pot să „sape” în timp linii și riduri în tenul tău. Tocmai de aceea suntem sfătuite să dormim, pe cât posibil, cu fața în sus. Dar ce faci atunci când așa ceva e cu neputință? Dormi pe o față de pernă din satin!

Satin sau mătase? Care e alegerea cea mai bună?

Acum că am luat decizia de a schimba fața noastră de pernă din bumbac, mai rămâne de decis care este cea mai potrivită alternativă. Deși mătasea are adepții săi, și satinul presupune numeroase avantaje.

E mai ieftin și mai accesibil. O țesătură cu suprafață lucioasă creată din patru sau mai multe fire de umplere, satinul e alternativa mai rentabilă a mătăsii.

Prezintă aceleași beneficii. O față de pernă din satin prezintă, în mare, aceleași efecte pozitive precum mătasea, un motiv în plus să investești în ea.

Reprezintă o opțiune ecologică. Știi deja că mătasea e supusă unor controverse eco, unele practici de obținere a ei fiind considerate crude. Aceste considerente lipsesc însă în cazul satinului.

Fețele de pernă din satin de la Natural Hysteria sunt gata să îți demonstreze de ce reprezintă o alegere superioară! Protejează părul și tenul, previn electrizarea și ruperea vârfurilor și mențin hidratarea. Materialul obținut din fire sintetice împiedică de asemenea apariția ridurilor și va transforma somnul nopții.

Fețele noastre de pernă sunt disponibile într-o gamă diversificată de culori și abia te așteaptă să le descoperi!

Cum speli fețele de pernă din satin?

Un capitol aparte în viața unei posesoare de fețe de perne din satin este legat de curățarea acestui material delicat. Sfatul nostru? Dacă vrei să te bucuri mai mult de accesoriul tău, îngrijește-l ca pe ochii din cap!

În primul rând, e recomandat să folosești un program de spălare manuală sau pentru rufe delicate. Să nu cumva să comiți greșeala de a include fețele de pernă din satin laolaltă cu cele din bumbac.

Mai departe, optează pentru un detergent dedicat țesăturilor pretențioase, care să îngrijească cu dedicație fibrele fine de satin.

Nu în ultimul rând, nu ar strica nici să protejezi fețele de pernă spălându-le într-un săculeț pentru lenjerie.

La Natural Hysteria credem că îngrijirea pielii și a părului presupune mai mult decât o sumă de ritualuri, înseamnă dragoste și respect și începe de la darul iubirii de sine. Și cum altfel ți-ai arăta mai bine că te prețuiești decât alegând un accesoriu demn de o prințesă?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>