Răsfață-te cu un masaj facial: sfaturi pentru un ten perfect

De câte ori nu ai întâlnit pe cineva cu un ten superb, cu aspect proaspăt și tineresc, și ai oftat plină de admirație: „oare ce produse folosește”? Poate că ți-ai imaginat că utilizează cosmetice scumpe, la care tu nu ai acces, sau că frecventează cabinete sau spa-uri luxuriante, cu atmosferă de pe alte lumi.

Însă specialiștii tind să creadă că nu contează atât de tare ce produse folosești (sigur, și acest aspect are importanța sa), cât mai degrabă cum anume le aplici. Iar masajul facial devine astfel un secret anti-aging cunoscut de puțini și praticat de o companie încă și mai selectă. Meghan Markle este una dintre primele vedete care a recunoscut că își datorează aspectul tânăr al pielii la 40 de ani tehnicilor de masaj inspirate de yoga facială, iar Cate Blanchett e fană.

Am descusut cosmeticienele vedetelor de peste Ocean și îți dezvăluim azi 3 tipuri de masaj facial, recomandându-ți cum să le execuți și de ce produse să le însoțești!

Cum să te pregătești pentru un masaj facial?

E de la sine înțeles că, dacă te vei apuca de masajul facial cât stai la semafor, în mașină, cu mâinile murdare și fața acoperită de machiaj, această practică va fi mai degrabă nocivă decât utilă. De reținut e că masajul facial se execută numai pe tenul curat!

Prin urmare, trebuie să începi cu aplicarea unui produs demachiant. Pentru că mișcările vor deschide porii și vor stimula drenajul limfatic, apelează la o curățare în profunzime. Nouă ne place mult Clean It Zero (Original) de la Banila Co, un balsam senzorial care pur și simplu topește de pe față machiajul încăpățânat, menținând de asemenea echilibrul pielii, curățând și exfoliind, reducând porii dilatați, calmând și purificând. Vei adora formula de șerbet care se transformă în ulei cu textură fină odată aplicat pe față, dar și compoziția cu papaya, frunze de zmeur și acerola. Doar nu degeaba e momentul tău de răsfăț!

După ce te-ai asigurat că tenul tău e liber de orice impurități, apelează la un spray facial care să hidrateze și să împrospăteze, transmițând de asemenea organismului mesajul că e cazul să se relaxeze. Noi adorăm apa de mușețel de la Sabio, cu un miros dulceag și calmant și proprietăți antialergice, regeneratoare, purifiante, antiinflamatoare, astringente și decongestionante. Produsul atenuează de asemenea roșeața, iritațiile și revitalizează pielea.

Ești gata pentru masaj? Cele trei tehnici pe care să le încerci

Firește că există numeroase tehnici de masaj și poți crea și propria procedură personalizată, adaptând, împrumutând și inspirându-te de la celebritățile preferate. Noi îți recomandăm mai jos 3 tehnici sugerate de esteticienii vedetelor!

Masajul pentru iluminare

Masajul de mai jos e minunat deoarece stimulează circulația, revigorează tenul și îmbunătățește strălucirea și fermitatea. Are și proprietăți antiageing și poate fi folosit de fiecare dată când aplici un produs cosmetic.

Cel mai bine e să îl asociezi cu un serum! Freshly Juiced Vitamin Drop de la Dear, Klairs conține ingrediente naturale cheie, precum extractele de vitamina C și atât de prețuitul Centella Asiatica, și revitalizează, întinerește și întreține tenul. Aplică cu mișcări blânde și pregătește-te de masaj!

Tehnica recomandată în cazul acestui masaj facial presupune mișcări de „măturare” executate cu vârful degetelor. Practic trece degetele blând pe piele, aplicând o presiune lejeră, stimulând astfel drenajul limfatic. Iată care este „cursul” victorios:

  1. Începe cu puntea nasului, „măturând” spre rădăcina nasului și urmând conturul natural al feței tale. Masează spre exterior, către ochi și pomeți.
  2. Continuă cu masajul obrajilor, folosind aceleași mișcări, de la interior către exterior, de-a lungul pomeților și sub ei.
  3. Aceleași mișcări, de la interior către exterior, le vei realiza și sub ochi.
  4. În cazul frunții, trebuie să folosești aceeași tehnică, pornind însă din centrul frunții către exterior, dar folosind și mișcări de jos în sus, de la sprâncene către linia părului. Pare puțin… contraintuitiv? Nu dacă folosești degetul mare pentru mișcările verticale și pe celelalte pentru cele orizontale. Exersează puțin și vei deveni maestră.
  5. Nu neglija bărbia! Aici specialiștii recomandă, ca în cazul frunții, două tipuri de mișcări. Mai întâi, folosește lateralele degetelor arătătoare pentru mișcări de „măturare” de la buza de jos spre maxilar. Mișcă-te apoi din centrul bărbiei către urechi.
  6. În al doilea rând, folosește două degete de la fiecare mână pentru a masa maxilarul. Începe de la bărbie și continuă spre urechi. Un deget trebuie să se afle deasupra maxilarului, iar celălalt sub.
  7. Să nu cumva să uiți de decolteu și de gât! Mișcările trebuie să fie la fel de ușoare, în sens ascendent, de jos în sus, pe gât. Pe decolteu masează circular, din centru către exterior. Așa netezești în mod natural ridurile.

Masaj antirid

Dacă ți-am spune că prin intermediul acestui masaj bazat pe tehnicile de acupunctură nu numai că netezești ridurile, dar poți scăpa și de durerile de cap și chiar destresa și energiza pielea? Iar tehnicile sunt super simple!

De data aceasta, îți recomandăm să folosești un ulei! Apelează la un produs multifuncțional, așa cum este Soft All Over de la Aunt Jackie’s. Ideal pentru pielea feței și a corpului, produsul se poate folosi și pe scalp, dar și pe unghii. Soft All Over  amestecă uleiuri de cocos, semințe de in, struguri, jojoba, unt de Shea și ginseng într-un mix care acționează instantaneu, hidratând, restaurând elasticitatea și netezimea și îmbunătățind fermitatea tenului tău.

După ce ai aplicat câteva picături din ulei pe față, aplică presiune pe centrul frunții cu ajutorul degetului mijlociu. Astfel netezești ridurile și atenuezi durerile de cap, descurajând încruntarea. Menține poziția timp de 3 secunde și repetă de 3 ori. Pentru a intensifica efectele procedurii, mută degetul mai jos, până ce ajungi în acel punct sensibil situat între sprâncene.

Acest masaj se adresează și ridurilor de la ochi. Folosește de data aceasta degetul arătător și plasează-l pe puntea nasului, exact între ochi. Ține apăsat timp de 5 secunde în câte 3 reprize. Previi astfel și formarea cearcănelor.

Masaj pentru drenaj limfatic

Vrei să stimulezi tinerețea și prospețimea pielii? Încearcă acest masaj ideal pentru circulație și pentru decongestionarea sinusurilor. Folosind o rolă de jad și o esență vei radia de frumusețe!

Noi recomandăm minunatul Hyaluronic Acid Hydra Power Essence de la CosRx. Produsul are o concentrație ridicată de acid hialuronic și hidratează și hrănește pielea, acționând în profunzime și având uluitoare efecte antiaging.

După aplicarea esenței, folosește rola de jad din centrul feței către exterior, stimulând astfel în mod natural drenajul limfatic. Folosește mișcări blânde, care să urmărească cu fidelitate conturul natural al feței tale. Repetă cel puțin o dată pe lună!

Ce spui, vei încerca tehnicile de masaj recomandate de către specialiști? Abia așteptăm să aflăm!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>