Cum și de ce să folosești keratina pentru păr

Cu siguranță ai auzit și tu despre tratamentele cu keratină pentru păr, care promiteau până la 6 luni de șuvițe mătăsoase și drepte, fără frizz și fără bătăi de cap. Dar pe cât de lăudate au fost la un moment dat așa-numitele „the brazilian blowouts”, pe atât de reticenți se arată cum hairstyliștii atunci când vine vorba despre recomandarea lor.

Adevărul e că mulți specialiști în îngrijirea părului și-au pus de la început probleme cu privire la substanțele chimice periculoase folosite în timpul tratamentelor cu keratină. Expunerea la ele poate provoca afecțiuni respiratorii și este complet contraindicată dacă ești însărcinată. De asemenea, aceste procedee pot ajunge să degradeze ulterior cuticula, încă un motiv pentru care experții îți sugerează să te gândești bine înainte de a le încerca.

Înseamnă că renunțăm cu totul la keratină? Nu! Există o soluție care împacă atât șuvițele, cât și starea generală de sănătate: produsele pe bază de keratină pe care le poți folosi acasă. Cele mai multe persoane asociază keratina cu tratamentul pentru relaxarea/îndinderea părului și o evită pentru că au impresia ca își vor pierde buclele sau onduleurile. În realitate, lucrurile stau cu totul altfel.

Află cum și de ce să utilizezi keratina pentru părul tău și descoperă recomandările noastre în rândurile de mai jos!

Ce este keratina, înainte de toate?

Cu siguranță ai auzit de ea, dar știai că face parte chiar din compoziția părului tău? Practic,  keratina este o proteină fibroasă care conferă structură și protejează firul de păr. E unul dintre cele mai puternice motive pentru a utiliza keratină pentru podoaba ta capilară: e chiar o parte a ei.

Rolul keratinei este acela de a preveni frizz-ul, ruperea și degradarea firului de păr, mai ales pe cea de natură termică. Și cum atunci când părul este deteriorat și are de suferit va aprecia orice ajutor pe care i-l oferi, aplicarea topică a keratinei, prin produse cosmetice, e mai mult decât încurajată, netezind cuticula și protejând-o.

Ce mai e de subliniat? Că această proteină e magie pură dacă ai părul degradat, uscat, rebel sau deteriorat. Cu precădere firul gros este avantajat de utilizarea acestei proteine. De partea cealaltă, dacă ai cuticula fragilă sau subțire poți să nu te împaci la fel de bine cu keratina.

Care sunt beneficiile keratinei pentru păr?

Proteina-minune îți oferă daruri generoase când vine vorba despre îngrijirea părului și face parte și din compoziția unghiei. Iată mai jos care sunt beneficiile pentru care este atât de apreciată keratina!

Ce face keratina?

  • netezește cuticula;
  • conferă strălucire;
  • întărește firul de păr;
  • repară daunele chimice sau mecanice provocate cuticulei.

Cu alte cuvinte, nu îți lipsesc motivele să încerci produsele cu keratină, mai ales dacă ții cont de recomandările noastre de mai jos.

Cum folosești keratina pentru păr: 2 produse de încercat

Așa cum am nuanțat, tratamentele cu keratină executate la salon nu sunt încurajate de către toți experții în îngrijirea capilară. Specialiștii nu au însă nicio problemă cu produsele care conțin keratină și care pot fi folosite acasă; ba dimpotrivă, le consideră fantastice.

La Natural Hysteria, keratina se simte ca la ea acasă! Iată care sunt produsele ce pot face diferența în viața ta (și a părului tău).

Trecem direct la ceea ce ne interesează cu keratina vegetală de la Mayam. Produsul este recomandat pentru reechilibrarea hidratării părului, dar poate fi folosit la fel de bine și pe piele. Keratina de la Mayam are la bază o substanță microproteică obținută din grâu ce îngrijește părul, protejează de efectele devastatoare ale coafării agresive, periatului intens, radiațiilor solare, decolorării, vopsirii sau permanentului și învăluie cuticula într-un film microprotector. Spre deosebire de proteinele hidrolizate, ceea ce e de apreciat la keratina de la Mayam este că include o moleculă mică ce pătrunde rapid în cortex, reparând și fortificând cu efecte vizibile în numai cinci minute. Ține cont de faptul că acest tip de keratină nu se folosește ca atare, doar ca ingredient pentru prepararea altor produse cosmetice sau poate fi adăugat în produsele care fac parte din rutina ta.

Masca nutritivă pentru păr uscat și deteriorat de la Sabio poate deveni extrem de ușor eroina ta! E ideală pentru a hrăni, fortifica și regenera părul și include keratină, colagen și complexe oleoprotectoare. Vei fi impresionată de capacitatea sa de regenerare, restructurare și nutriție și te vei îndrăgosti din nou de părul tău strălucitor, cu volum și elasticitate. Aplică pe părul umed și lasă să acționeze timp de 10 minute.

Descoperă la Natural Hysteria produse pe bază de keratină fără efecte adverse! În loc de tratamente ce pot presupune riscuri considerabile, balsamurile și măștile noastre îți redau frumusețea, strălucirea, elasticitatea și sănătatea părului cu blândețe și delicatețe! Sunt musai de încercat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>