Spune „adio” aparatelor de coafat: cum să îți usuci părul natural

Ni s-a spus și ni s-a tot repetat faptul că aparatele de styling ne degradează cuticula, iar inclusiv trendurile s-au pliat pe necesitatea de a proteja șuvițele de impactul termic. Duse sunt zilele în care nu ne permiteam să ieșim din casă fără a ne îndrepta sau a ne bucla părul; acum șuvițele naturale și pline de viață sunt mai iubite ca oricând.

Toate bune și frumoase, dar sunt fete și femei pentru care misiunea de a-și lăsa părul să se usuce natural nu e atât de simplă. Deși renunțarea la aparatele de coafat pare a fi o decizie simplă, care îți asigură accesul la libertatea supremă, atunci când părul tău e indisciplinat, foarte creț sau suferă de pe urma frizz-ului este posibil să fie necesar să apelezi la pași suplimentari.

Avem în rândurile de mai jos cele mai bune sfaturi pentru tine! Vezi cum să spui „adio” aparatelor de coafat și cum să îți usuci părul natural pentru un aspect sublim.

7 pași pentru ca părul tău să arate impecabil după ce îl usuci natural

Te-ai spălat pe cap, acum tot ce ai de gând să faci e să ieși la o plimbare, bucurându-te de ziua superbă în timp ce părul tău se usucă plăcut, mângâiat de adierea dulce a vântului. Hmm… chiar atât de simplu să fie? Nu întotdeauna.

Mai ales dacă părul tău e greu de aranjat sau se electrizează când ți-e lumea mai dragă, poți constata că renunțarea la uscătorul de păr nu e doar un contract cu naturalețea, se poate dovedi și o bătaie de cap.

Tocmai de aceea am adunat pentru tine sfaturile de jos, astfel încât să nu te mai trezești cu o podoabă capilară de nerecunoscut după ce i-ai făcut părului tău cel mai mare favor, l-ai lăsat să se usuce natural!

Folosește un balsam fără clătire!

Părul are nevoie de hidratare chiar și atunci când îl usuci natural. Iar balsamul fără clătire nu numai că îl va hrăni intensiv, dar te va ajuta și să aranjezi părul mai ușor și să îl descurci fără probleme.

Tratamentul fără clătire pentru pieptănare Coconut Water este cel mai bun exemplu în acest sens. Special conceput pentru părul uscat și deshidratat, dar putând fi folosit pentru orice tip de cuticulă, se va asigura că podoaba ta capilară e moale și mătăsoasă, cu bucle lucioase și  suple, chiar și atunci când ai renunțat la uscător. Tratamentul include apă de cocos și uleiuri naturale, pătrunzând în cuticulă și hrănind-o de la rădăcină până la vârf.

Absoarbe neapărat umiditatea în exces!

Să ne înțelegem: un păr care e lăsat să se usuce natural nu va fi îmbibat în apă. Nu numai că astfel timpul necesar uscării va fi scurtat, dar zvântând părul după ce ai ieșit din baie previi electrizarea sa. Folosește fie un prosop cu microfibră, fie un tricou din bumbac, care vor absorbi umiditatea în exces fără ca tu să fii nevoită să freci părul, provocând astfel rupere sau deteriorare. Nu trebuie decât să strângi ușor șuvițele în pumni.

Descurcă părul cu un pieptene cu dinții rari sau cu degetele!

Sub nicio formă să nu folosești peria ta cea de toate zilele atunci când părul e încă umed! Pentru a descurca acele noduri ai nevoie de un pieptene cu dinții rari sau, dacă ai părul creț, de propriile tale degete, mult mai îndemânatice.

În cazul în care această activitate e mult prea dificilă, nu dispera. Există Spray-ul pentru descâlcirea părului Knot-Free de la Bourn Beautiful Naturals. Buclele rămân elastice, hidratate și moi, iar textura lejeră, infuzată cu ulei de cocos, face produsul potrivit și pentru șuvițele delicate ale copiilor. Poți folosi spray-ul și pentru reîmprospătarea buclelor sau a împletiturilor și a codițelor africane.

Folosește neapărat un produs de stilizare!

Stilizarea e o datorie mai ales atunci când nu îți usuci părul. E însă vital să fii conștientă de problemele cu care te confrunți și să înțelegi care sunt necesitățile tale.

Astfel, dacă ai părul creț sau ondulat, forma buclelor, ce poate fi compromisă, e cea care ar trebui să te preocupe. În acest sens, Custard-ul de definire bucle Curl, Please! de la Bourn Beautiful Naturals are rolul de a hidrata părul și de a disciplina șuvițele. Acestea rămân moi și flexibile, minunat de lucioase, iar textura custard-ului nu lasă crustă pe păr. Vei adora compoziția bogată în lapte de cocos, Aloe Vera, unt de mango, ulei de cânepă, proteină de mătase și semințe de goji și de in, dar și aroma tropicală îmbietoare.

Dimpotrivă, dacă părul tău e drept și dorești să îl coafezi fără uscător, te vei îndrăgosti la prima vedere de Hair Love Prep Spray de la Innersense. Produsul protejează părul și îi conferă volum, fortificându-l grație compoziției bogate în biotină și proteină derivată din orez. Extrasele de baobab și angelică conferă atât de importanta protecție termică: nu comite greșeala de a considera că nu îți mai e necesară fiindcă nu mai folosești aparatele de styling. Chiar dacă ai ales varianta au naturel, tot mai trebuie să te protejezi de radiațiile UV.

Aspectul tern, mai ales după ce părul s-a uscat, este problema ta? Atunci dă o șansă la The Mane Choice Peach Black Tea & Vitamin Fusion. Produsul e minunat fiindcă oferă o fixare medie și susținere în timp ce amplifică volumul, textura și strălucirea șuvițelor tale. De asemenea, formula e magică pentru revitalizarea scalpului și fiindcă îți pune la dispoziție nutrienții de care ai nevoie.

Împletește părul!

Visezi la acele beach waves care arată pur și simplu fabulos? Atunci codițele împletite vor reprezenta secretul look-ului tău! Depinde de tine textura onduleurilor: dacă le dorești cât mai „strânse” și fixe, împletește mai multe codițe, depunând și presiune atunci când le prinzi. Dacă vrei bucle lejere, apelează la o singură împletitură.

Prinde părul în coc!

Pentru o textură vălurită și mai mult volum pentru părul drept, poți să îți prinzi părul după ce l-ai zvântat și ai aplicat produsele de stilizare într-un coc. Din nou, rămâne la latitudinea ta pentru ce variantă vei opta. Cocul la ceafă formează onduleuri pe lungime, iar cel în vârful capului bucle mai strânse.

Poți trișa la nevoie!

Simți că părul tău nu se aranjează nicidecum dacă nu mai apelezi la uscător? Nu ești în dispoziția necesară pentru a merge la somn cu tot părul ud? Poți „trișa” și să îți protejezi în continuare cuticula, alegând să difuzezi căldura numai la rădăcină. Lasă lungimile să se usuce de la sine și tot vei avea parte de efecte formidabile.

Poți renunța liniștită la uscător, placă și ondulator, dar acordă-i părului tău un strop de înțelegere! La Natural Hysteria găsești trucurile care vor funcționa de minune și sfaturile pe care să le pui de îndată în aplicare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>