Te vopsești acasă? De ce să ţii cont

Foarte puține femei se pot lăuda că au rezistat tentației de a se vopsi măcar o singură dată în viață; cum să te abții să experimentezi atunci când există atât de multe nuanțe pe lume?

Dacă și tu te întrebi zilnic dacă nu ți-ar sta mai bine roșcată sau dacă e adevărat că blondele se distrează mai tare, dar nu intenționezi să cheltui o avere la salon, atunci îți ținem companie în delicatul proces al vopsitului acasă.

Află de la noi trucurile care te vor ajuta să arăți divin chiar și atunci când de șuvițele tale nu s-a atins niciun profesionist. Iar mândria reușitei va fi imbatabilă!

Te vopsești acasă? Cum să o faci ca un expert!

Începem prin a-ți spune că a te vopsi nu e cea mai ușoară misiune din lume. Nu degeaba e atât de costisitor acest procedeu la salon: revendică instincte artistice, dexteritate și cunoștințe, dar și un pic de familiaritate cu științele. Nu, nu îți trebuie un doctorat în chimie ca să obții acea tonalitate fabuloasă de arămiu, dar nici simplu nu e.

O vei scoate însă la capăt cu determinare și sfaturile noastre.

Dar, mai întâi de toate, să răspundem la o întrebare?

Există situații în care nu ar trebui să mă vopsesc acasă?

Ne pare rău dacă te dezamăgim, dar da. În general, experții sugerează să nu te vopsești acasă dacă vrei să obții o culoare cu cel puțin două tonuri mai deschisă decât cea naturală sau dacă intenționezi să îți schimbi în mod radical nuanța. De lăsat pe mâna profesioniștilor sunt și decolorările, dar și mult mai delicatele tehnici de colorare modernă precum ombre-ul sau balayage. De asemenea, e indicat să îți scoți din minte ideea de a te vopsi acasă dacă tocmai ți-ai făcut permanent, ai optat pentru tratamente cu keratină sau părul tău e foarte degradat.

Dacă bifezi toate criteriile pentru a te putea vopsi în siguranță acasă, iată ce pași îți recomandăm să urmezi!

Pasul 1: Selectează inteligent culoarea!

Mergi la magazin și ești fermecată de culorile atrăgătoare ale modelelor de pe ambalajele cutiilor de vopsea? Debarasează-te de convingerea că așa va arăta și podoaba ta capilară: deși poți fi atât de norocoasă încât să obții exact tonul visat, șansele sunt mici. Experții consideră că în general nuanțele apar mai deschise pe recipientele de vopsea.

Ideal e să alegi o culoare de vopsea cu 1-2 tonalități mai închisă decât cea naturală. Dacă nu te hotărăşti între două variante, nici să nu te gândești să le combini. Alege-o pe cea mai apropiată de culoarea ta fiindcă are cel mai mare potențial de reușită.

O idee fabuloasă este și vopseaua semi-permanentă. Nu numai că nu îți iei un angajament de durată, dar, colorând doar firul la suprafață, nu mai există temerea că nu vei obține nuanța dorită. Opțiunea este și mult mai sigură, iar culorile, atât de frumoase! Descoperă gama de vopsea semi-permanentă de la Natural Hysteria, care îți oferă culori vibrante și electrizante, pentru toate gusturile, fie că tânjești la un roz cameleonic, un lila pastelat sau un verde trăznit!

Pasul 2: Citește cu atenție instrucțiunile de pe cutie… și mai citește-le o dată!

Stiliștii spun că principalul motiv pentru care femeile de pretutindeni ajung să apeleze la serviciile lor pentru corectarea unei nuanțe dezastruoase nu e legat de calitatea produsului folosit, ci de refuzul lor de a urma instrucțiunile.

Pasul 3: Creează un mediu prietenos.

Schimbă-te de haine și alege un halat sau o cămașă veche, cu nasturi, pe care le poți dezbrăca fără a te teme că le pătezi. Vopsește-te în baie sau afară, dacă e cu putință, și acoperă podeaua cu ziare vechi sau cu saci de gunoi. Nu apela la prosoape pe care le poți murdări.

Totodată, asigură-te că ai tot ce îți trebuie la îndemână, etalându-ți instrumentarul cu precizia unui chirurg. Un bol în care să amesteci vopseaua, mănușile și o pensulă sunt atât de trebuincioase.

Pasul 4: Protejează-te cu înțelepciune de pete!

E vital să anticipezi orice potențială eroare atunci când te vopsești, iar riscul de a-ți păta pielea trebuie musai luat în calcul. Acoperă cu un strat de ulei de cocos sau de cremă de față ori lapte demachiant zonele învecinate cu șuvițele tale de păr.

Pasul 5: Aplică vopseaua pe părul uscat!

Cu excepția cazului în care e stipulat altfel pe ambalaj, e de preferat să aplici vopseaua pe părul uscat și nespălat de două zile. De ce? Uleiurile secretate de scalp vor acționa protejând șuvițele de vopsea.

Pasul 6: Chibzuiește bine de unde să începi.

Un truc care poate face diferența dintre o culoare măiastră și un eșec este legat de locul de origine al aplicării vopselei. Dacă îți colorezi părul pentru prima dată, nu e indicat să începi de la rădăcină. Aici, căldura emanată de scalp va accelera dezvoltarea culorii și poți ajunge să prezinți diferențe de nuanță. Începe să aplici la 1-1,5 cm de rădăcină și, după ce ai terminat de acoperit tot părul, întoarce-te „la origini”. Același sfat trebuie respectat și dacă îți schimbi culoarea capilară.

Dacă, dimpotrivă, aplici aceeași nuanță în mod consecvent, pornește de la rădăcină și continuă pe lungimi. Explicația este aceea că numai la baza firului de păr trebuie să acoperi o altă culoare, în rest nu e cazul decât să împrospătezi nuanța.

Pasul 7: Lucrează pe secțiuni.

Șuvițele de păr trebuie să fie supra-saturate de vopsea, insistă experții. Tocmai de aceea e important să împarți părul în secțiuni și să lucrezi cu meticulozitate. La final poți masa vopseaua în păr așa cum procedezi cu șamponul ca să te speli pe cap.

Pasul 8: Lasă vopseaua să acționeze în funcție de timpii recomandați.

Să nu te abați de la intervalul indicat pe ambalaj: nu glumim, chiar poți rămâne fără păr dacă exagerezi. Pe de altă parte, dacă ai păr foarte fin poți să restrângi timpul de acțiune fiindcă în cazul tău culoarea e absorbită mai repede.

Pasul 9: Clătește, apoi spală-te pe cap!

Să nu cumva să aplici șampon direct pe părul îmbibat cu vopsea. În schimb, umezește mai întâi părul, căci apa activează nuanța, apoi masează timp de circa 1 minut. Clătește și urmează ritualul de îngrijire obișnuit.

Cum îți protejezi culoarea ta minunată

Ai reușit: te-ai vopsit acasă și arăți splendid. Nu mai rămâne decât să îți îngrijești culoarea ca pe ochii din cap!

Folosește o gamă de protecție a părului vopsit! E musai să apelezi acum la experți. Șamponul Curl Talk de la Not Your Mother’s are la bază complexul Rice Curl, care repară, hidratează și hrănește părul, sigilează culoarea, așa că e o alegere de top. De asemenea, șamponul reglează activitatea glandelor sebacee și îmbunătățește structura firului de păr.

Continuă cu un balsam la rândul său conceput special pentru părul colorat. Produsul de la Sabio aduce în prim plan keratina și proteina de mătase, ce apără șuvițele de factorii de mediu și de aparatele de coafat, ajutând la fixarea culorii în păr. Părul este mătăsos și moale, ușor de pieptănat și strălucitor, parfumat cu aromele sale exotice.

Aplică tratamente și măști intensive! Să ne înțelegem: părul vopsit, chiar și atunci când a fost protejat cu sfințenie, nu se află în cea mai bună condiție. Tocmai de aceea ai nevoie de o mască ce acționează în profunzime, precum masca de păr restructurantă cu semințe de floarea soarelui de la MaterNatura. Minunat pentru părul uscat, deteriorat sau procesat chimic, produsul pătrunde în profunzimea firului și îl repară, conținând extracte de ovăz, ulei de moringa, in și mei, ideale pentru parul deteriorat. Combinația de vitamine,  aminoacizi, fitosteroli și acizi graşi esenţiali protejează părul și culoarea acestuia și hidratează și îngrijesc scalpul. Părul e încântător de frumos!

Protejează de apă și expunerea la soare! Aceștia sunt cei mai mari dușmani ai culorii părului tău, așa că spală-te pe cap mai rar decât de obicei și acoperă-ți părul cu o pălărie sau o șapcă atunci când ieși afară, în razele devastatoare!

Te vopsești acasă? Ține cont de sfaturile noastre și investește în produsele de la Natural Hysteria, care îți vor proteja cu superputerile naturii culoarea cea nouă a părului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>