Ți-ai pierdut forma buclelor? Cum o recuperezi

Unul dintre cele mai întunecate coșmaruri ale unei crețe este acela de a-și pierde forma buclelor. Și cum multe dintre posesoarele de onduleuri angelice chiar s-au regăsit în această situație, sperăm că sfaturile noastre de mai jos îți vor fi de ajutor.

Îți povestim cum poți ajunge să îți pierzi forma buclelor și cum să reușești să o recuperezi. Ține de asemenea cont că să previi e mai ușor decât să tratezi, așa că dă întâietate trucurilor noastre și atunci când te lauzi cu cel mai frumos și mai sănătos păr din lume!

Iată cum să procedezi!

Se poate pierde forma buclelor?

Tare rău ne pare să răspundem afirmativ la această întrebare. Da, se poate pierde forma buclelor, deși procesul nu e unul întâmplător, ci e determinat de greșelile de îngrijire a părului pe care le-ai comis în mod repetat.

Suntem sigure că știi care este principala cauză a pierderii formei buclelor: îndreptarea șuvițelor. Și cum puține dintre noi chiar au reușit să evite cu înțelepciune această capcană, mai ales în adolescență, se prea poate că acest „păcat” de care ești responsabilă să fi determinat pierderea formei buclelor. Fie că ai apelat la o placă sau la o perie rotativă ori la tratamente bazate pe chimicale, precum cele cu keratină, rezultatul poate fi la fel de devastator. Dar nu numai aceste practici sunt de învinuit. De fapt, orice aparat care folosește căldura pentru styling degradează textura firului.

Vopsirea regulată a părului poate avea același efect. Dacă faci după ureche, rezultatul e și mai devastator. Nu e cazul să mai menționăm decolorarea parului, totală sau parțială.

Mai departe, și chimicalele din produsele cosmetice pot fi învinuite pentru faptul că acum nu mai găsești nicăieri buclele de care erai atât de mândră. Fie că discutăm despre șampoane și balsamuri sau măști, compoziția cosmeticelor pe care le folosești contează. Și contează mult!

Cum îmi dau seama că mi-am pierdut forma buclelor?

Nu știi dacă ți-ai pierdut într-adevăr forma buclelor sau doar traversezi o perioadă de rebeliune a părului tău? Dacă o secțiune din părul tău e netedă, grea, fără definire a onduleurilor, te regăsești în această situație. Nici măcar nu trebuie să ai de-a face cu o problemă generalizată.

De partea cealaltă, și textura electrizată sau „ațoasă”, indisciplinată a părului este un semn că buclele tale sunt pe cale să își piardă forma. Din păcate, așa începe.

Poate fi recuperată forma buclelor? Da, însă de multe ori e necesar mult timp. Există situații când, vorba stilistului, numai foarfeca mai poate repara ceva. Dar nu-ți pierde speranța. Sunt la fel de multe fete care, cu râvnă și dedicație, au reușit să salveze frumusețea părului lor. Află cum din rândurile de mai jos!

6 sfaturi pentru recuperarea formei buclelor tale

Cum recuperezi forma buclelor tale? Testând potențialul sfaturilor de mai jos!

Spală-te pe cap mai rar și mai inteligent!

Dacă te speli în fiecare zi pe păr și mai folosești și un șampon agresiv, chiar nu mai trebuie să te întrebi cum de te regăsești în situația de a-ți plânge forma buclelor. Tocmai de aceea, te sfătuim să rărești sesiunile de spălare a părului sau să folosești un șampon delicat, special conceput pentru utilizare zilnică.

Un astfel de produs este șamponul Not Your Mother’s, special creat pentru a-ți curăța delicat buclele. Produsul e dedicat tuturor tipurilor de păr și hidratează, conferind strălucire și rezistență. Mai mult, fiind formulat cu complexul Rice Curl, acest șampon va avea exact efectul pe care îl dorești: va face ca buclele să își păstreze forma mai mult timp.

La fel de înțelept este să folosești șamponul pentru hidratare intensă de la Shea Moisture. Curățând delicat și hrănind părul, oferă extra hidratare și protejează împotriva căderii și a ruperii. Poate fi folosit și pe părul vopsit!

 

Hidratează, hidratează, hidratează!

Principalul motiv pentru care buclele tale își pierd forma este legat de lipsa de hidratare. Dacă firul e degradat, elasticitatea e compromisă, iar în acest caz forma se deteriorează treptat. Poți apela la un balsam leave-in, cu ajutorul căruia poți sigila hidratarea.

Îți sugerăm să testezi balsamul fără clătire pentru echilibrarea hidratării de la Bounce Curl. Ingredientele hrănitoare imprimă moliciune părului, pentru a amplifica forma buclelor și a combate electrizarea. Fortificând, descâlcind și protejând cuticula, acest produs e must-have dacă te temi să îți pierzi forma buclelor sau dacă ai trecut prin acest scenariu devastator deja.

Piaptănă părul numai cât e umed!

Mai ales în cazul părului creț, pieptănarea „pe uscat” poate fi distrugătoare. Aranjează buclele cu degetele sau cu un produs specializat și apelează la piepten cu dinți rari numai cât firul e umed. „Ajută-te” și de o mască sau un balsam pentru ca pieptenele să alunece mai ușor. Totuși, garantat, degetele tale sunt și vor rămâne cele mai bune ustensile pentru pieptănare.

Ia-ți adio de la căldură!

Sau mai degrabă ia o pauză până ce reușești să îmblânzești onduleurile din nou. Renunță la uscătorul de păr, la placă, la peria rotativă sau la ondulator și permite părului să se usuce natural. Ți-e teamă că nu va arăta deloc drăguț?

Se ocupă crema pentru reactivarea buclelor Tweek de la Curl Keeper să rezolve această problemă. Produsul e unul revoluționar, ce revitalizează buclele, oferindu-le elasticitate și luciu, și care poate fi aplicat în mai multe modalități. Cum? Folosește pe părul umed, uscat sau ca produs de finisare, netezind cu palmele șuvitele și apoi strângându-le în pumn. Fă-o cu conștiința împăcată: crema pentru reactivarea buclelor Tweek e solubilă în apă, nu deteriorează cuticula și nu conține alcool sau siliconi.

Mizează pe proteine!

Nu numai că proteinele pot restaura forma buclelor tale atunci când toate celelalte soluții au dat greș, dar prezintă și avantajul că îmbunătățesc sănătatea firului, conferă strălucire și stimulează creșterea.

Noi recomandăm cu drag masca cu proteine Not Your Average Curl de la Aunt Jackie’s Butter Fusions. Formula combină puterea fortifiantă a extractelor de bambus cu calitățile nutritive ale fructului de avocado, îmbunătățind aspectul buclelor, hidratând, facilitând descurcarea părului și stimulând creșterea acestuia. Compoziția este completată de alte proteine de calitate, precum cele din orez și quinoa. Garantăm că îți va plăcea la nebunie această formulă!

Mergi la stilist!

Așa cum am spus, sunt cazuri în care părul a fost degradat în profunzime și nu îl mai poți salva. În acest caz îți recomandăm să mergi la stilistul tău și să iei o decizie radicală, dar atât de necesară.

Așadar, ține cont de sfaturile noastre si prețuiește-ți podoaba capilară! Abia așteptăm să aflăm cum au funcționat și pentru tine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>